|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Тефлонови тигани
|
|
Автор | SUNY (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.09.05 10:26 |
|
Здравейте! Вярно ли е, че в тефлоновите тигани не бива да се соли, когато се пържи нещо, защото се разрушавало незалепващото им покритие????
Имате ли наблюдение по въпроса? Говоря за тиганите ТЕФАЛ, които се продаваха в Билата преди година. Има и нещо друго....как ги почиствте?![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/blush.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/blush.gif)
| |
Тема
|
Re: Тефлонови тигани
[re: SUNY]
|
|
Автор |
Eowyn_ (на почивка) |
Публикувано | 13.09.05 12:39 |
|
Глупости, просто не трябва да се ръчкат с метални вилици, ножове и т.н. А пък и ти не ползваш морска сол на кристали с 1 см. диаметър, нали?
Чистят се с гъба, но с меката страна. Никога не се трият с шкурката.
Аз си купих миналата година два такива тигана, от Била- за палачинки и едно по-мъничко и съм страшно доволна. В идеално състояние са засега.
Parliamo Italiano!
| |
Тема
|
Re: Тефлонови тигани
[re: Eowyn_]
|
|
Автор | SUNY (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.09.05 14:26 |
|
И аз си купих 2 от Билата миналата година. 1-я се ползва много често, но като го мия имам чувството че остава мазен, докъто е мокър.![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/blush.gif)
| |
Тема
|
Re: Тефлонови тигани
[re: SUNY]
|
|
Автор |
jam (уверено сладко) |
Публикувано | 13.09.05 15:46 |
|
е това е от покритието, така трябва да бъде
| |
Тема
|
Re: а ДАЛИ НАИСТИНА СА ВРЕДНИ?
[re: SUNY]
|
|
Автор | чyдeщa ce (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.09.05 16:19 |
|
Напоследък много се пише за това. Кажете вие какво мислите.
| |
Тема
|
Re: Тефлонови тигани
[re: SUNY]
|
|
Автор | Chef (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.09.05 12:06 |
|
Вярно, солта взаимодейства с покритието и намалява живота на тигана, както и "незалепяемостта". Може да солите манджата най-накрая, преди да я свалите от огъня. И без това солта пречи на месото да запази вкусовите си качества.
| |
|
Аз имам на Тефал тригодишни тенжери, тавичка, тигани. Готвя, както преди това в обикновените. Прочети упътването за ползване на тигана и не слушай всички мълви, които се носят.
За миенето, нормално ми се струва да стои на капчици водата.
| |
Тема
|
Re: Тефлонови тигани
[re: SUNY]
|
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.09.05 11:20 |
|
Не вярвам, че солта поврежда. Дори и българският ми тиган на 10 годишна възраст си е читав още при толкова изпържени омлети със сирене (държа го в саламура със сол); миш-маши; риба; посолявани патладжани и т.н.
Опитай една изпитана от мен практика.
Преди да започнеш да миеш тефлоновата съдинка - избърши я внимателно с кухненска хартия. С нея се попива много от мазнината и те улеснява. Не жали хартията - избърши няколко пъти.
После с гъбичка и веро (различните видове).
Лично аз имам повече затруднения с полепването на мазнина отвън на тигана-отстрани и отдолу - много трудно се отстранява, с тел се изчегъртва, а съм маниачка на темата чисти съдове
Когато ти е по-трудно да отстраниш мазнина - можеш да пробваш и с обикновена сода-бикарбонат с бързичко и обилно изплакване.
Но нищо не е вечно, нали ...???
То ако не се повреждаха след време тефлоните - производителите щяха да фалират ...![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif)
Привет !![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
Тема
|
Re: Тефлонови тигани
[re: 1 jena]
|
|
Автор |
Mъppp (ентусиаст) |
Публикувано | 16.09.05 13:37 |
|
Аз като безграничен мързел тикам тефлоновия тиган в миялната. Нищо му няма. Проблемът наистина е отвън. Пръскам с обезмаслител - някакъв италиански. А като прочетох предписанията за керамичния плот на печката, реших, че не трябва да се използва. И си казах - кой кого. Пека отгоре чушки и филийки. Плотът се предаде и работи безотказно, да чукам на дърво.![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
Тема
|
Re: Тефлонови тигани
[re: Mъppp]
|
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.09.05 16:59 |
|
Жълт е на цвят - пулверизатор - ако е същият ...????
Много е добър. С него си почиствам и плочките около печката, когато напръскам, а и вътре във фурната.
![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|