Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:27 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема почистване на фурна??нови  
Авторнaчинaeщa дoмakиня (Нерегистриран)
Публикувано01.09.05 13:55

Някой може ли да ми препоръча добър препарат за почистване на фурна? Купихме си нова фурна с някакъв еко емайл с много лесно почистване уж бил, само с гъба и вода се почиствал... В книжката пише, че се самоизгарят мазнините и само пепел оставала... Обаче няма такова нещо. Мазнините си остават. А и защо са навсякъде - по страните й, отдолу, по вратата... много пръскат тези манджи явно... то не че аз съм кой знае каква готвачка или може би всичко трябва да завивам с фолио да се цапа по-малко???
Кажети ми така ли се цапат и вашите фурни и с какви препарати ги почиствате??? Страхувам се да пробвам какво да е да не повредя този емай, щом е толкова специален
В книжката на фурната пише, че след всяко готвене трябва да се забърсва с мека влажна гъба, вие правите ли така???
Благодаря много за отговорите.

Тема Re: почистване на фурна??нови [re: нaчинaeщa дoмakиня]  
Автор Mushu (злюка-гадюка)
Публикувано01.09.05 17:33

С някой спрей за фурна. Има ги много и най-различни. Аз с такъв и около котлоните си чистя.
Ами... по принцип трябва да се бърше във фурната след всяко печене, да. Аз обаче не го правя. Периодически (или ако нещо наистина много е опръскало) вадя решетката, напръсквам цялата фурна, след 20-на минути избърсвам с влажна гъба и после пак - с чиста вода изплакната гъбата. Много добре се изчиства и нищо му няма на емайла. Е, той моят е "обикновен".
Хм... чак пък да изгарят мазнините на пепел и нищо да не се лепи... може, аз такова чудо на технологията не съм виждала.
Та с две думи - един спрей за фурна и никакви проблеми!
А... и да, не е лошо да се завива с фолио това-онова, особено ако има шанс да кипи, извира и пръска. Пък и така не прегаря... а 20 минути преди края на печенето може да се отвие, да си хване коричка.

Ante porcos margaritas meas mitto.

АвторЛopa (Нерегистриран)
Публикувано01.09.05 18:55

Аз съм много доволна от спрея за фурни на Апта, чистя с негои около котлоните,както вече ти е казало и другото момиче и не ми коства никакви усилия , макар да не почиствам след всяко използване.

Тема Re: почистване на фурна??нови [re: Лopa]  
Авторнaчинaeщa дoмakиня (Нерегистриран)
Публикувано02.09.05 10:00

Какъв е този спрей? Не съм го виждала по магазините. На коя фирма е? Виждала сам Мр. Мускуло, някакви други има - някой се ползват при загрята фурна, други при студена, някой ги чакаш 20 мин. други цял ден /така пише на опаковките/...

Автор Marina (стегната)
Публикувано02.09.05 10:08

Аз съм ползвала такава фурна която има опция да си изгаря мазнините. Супер става почистването. След като й изтече режима на изгаряне я изчакваш да изтине и избърсваш отвътре половин шеничка пепел и това е. Не ти трябват препарати нито търкане. Ако има таква опция фурната ти изобщо не се занимавай с други начини за почистване. Аз много съжалявам, че сегашната ми фурна не го може това.

Тема Re: почистване на фурна??нови [re: Marina]  
АвторStealt (Нерегистриран)
Публикувано02.09.05 13:52

Каква марка беше самопочистващата фурна?

АвторЛopa (Нерегистриран)
Публикувано02.09.05 14:46

Спреят е на Апта, пише се както се чува,френски са. Поне за мен препаратите им са по-добри от всички на пазара. За жалост не се намират в големите магазини,а само в малките магазинчета за такива препарати.

Тема Re: почистване на фурна?? [re: нaчинaeщa дoмakиня]  
Автор инaт (скромничка)
Публикувано02.09.05 19:29

Ако имаш парочистачка пробвай с нея. Предварително си приготви малко парцали, които след това ще изхвърлиш. Моята фурна е много стара и захабена, но бях учудена, когато свалих огромното количество спечена мазнина. Преди ползвах Зебра, но тя бавно разлага, а и никога не съм успявала да отстраня напълно белите следи от препарата. Спрей не съм пробвала, но след толкова препоръки ще го изпитам и него.

Тема Re: почистване на фурна?? [re: Лopa]  
Авторжeнa (Нерегистриран)
Публикувано05.09.05 19:28

Скоро прочетох едно мнение за препарат эа почистване на бани и пак се казваше че се намира по малките магазинчета а не по суперите.не запомних името беше нещо с М..... НЯКОЙ СПОМНЯ ЛИ СИ ИМЕТО . много ефикасен бил.

Тема Re: почистване на фурна?? [re: Stealt]  
Автор Marina (стегната)
Публикувано06.09.05 09:57

Нямам никаква идея. Тя беше в наета мебелирана къща и печката беше в къщата, не съм я купувала аз.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.