Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:40 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Тарся савет за паржененови  
Автор Kuma Liska (Happy mom)
Публикувано28.08.05 13:27

Хм, от как някои постна рецептата за тулумби4ките оп4ти няма седмица да не направя(станах 100 кила). Току някоя балгарка ме викне да покажа как става номера на тулумбата. Снощи за пореден пат имах показно и за кои ли пат омазахме цялата нагревателна площ, па и наоколо. Просто това олио кипи. Не мислете 4е обвинявам тулумби4ките-няма да спра да ги правя за 4удото на света ама имате л идея как да накарам това олио да не кипи така. 1 - нищо не мога да видя какво става с тулумбите щото тенджерката е пална с гаста пяна и 2 - рядко успявам да я ударжа да не изкипи. Моита дружка снощи каза 4е и тя като паржи филиики с яица така и става. Била 4ела преди мнооооооого лета някакв тарикатлак ама така и не си спомня какав. Опитахме да раснем малко сол в олиото-грешка!, отде па тя измисли да пусне едно пар4енце ябалка-голяяяяма грешка .
Тогава реших 4е по наи барзия на4ин ще ви питам - вие винаги сте много то4на групи4ка готва4и тука -Оливер Туист ряпа да яде
Така 4е моля за савет срещу кипящо олио при паржене на нещица садаржащи яица.

Do skoro

Тема Re: Тарся савет за паржененови [re: Kuma Liska]  
Автор Eдин_ (такъв)
Публикувано28.08.05 13:32

Специално при толумбичките олиото никога не ми кипи. Не използвам никакви трикове -- просто сипвам в тенджера олио поне 4 пръста дълбоко, изчаквам го да се загрее и пържа толумбичките. Не знам защо при Вас кипи. Може би се опитвате да ги пържите в прекалено плитък пласт олио.

Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.

Тема Re: Тарся савет за паржененови [re: Eдин_]  
Автор Kuma Liska (Happy mom)
Публикувано28.08.05 16:15

E 4ak pak 4 prasta ne e li mnojko. Amiiiii ne sam go merila ama mai slagam okolo 2 prasta... interesno... da e ot koli4estvoto olio li?...6te probvam o6te dove4era s mnogo olio.Izvineniq za angliisko-bukveniq ama kop4eto Kredor ne raboti

Do skoro

Тема Олиото кипва... [re: Kuma Liska]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано28.08.05 16:26

независимо колко е мазнината в съда и колко е дълбок той, ако е ПРЕГРЯТО.

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!

Тема Re: Олиото кипва...и когатонови [re: ABe]  
Автор ДжoДo (някаква такава)
Публикувано28.08.05 22:04

не е добре рафинирано или е препържено...
както и от самата смес с яйца - те също са една от причините да кипи... да не говорим за брашното, което променя цвета на олиото при по-високи температури...
и така... ето ти на второто-третото пържене вече олиото започва да кипи...
..всъщност точно поради една от всичките тези причини аз използвам малка тенджерка (а не тиган!), когато пържа такива неща, изискващи пържене на маслена баня.

Тема Re: Олиото кипва...нови [re: ABe]  
Автор Eдин_ (такъв)
Публикувано29.08.05 00:13

Абе дълбоката мазнина трудничко се прегрява, ако котлонът е по мярка на тенджерата.

Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.