|
Тема
|
Тарся савет за паржене
|
|
Автор |
Kuma Liska (Happy mom) |
Публикувано | 28.08.05 13:27 |
|
Хм, от как някои постна рецептата за тулумби4ките оп4ти няма седмица да не направя(станах 100 кила ). Току някоя балгарка ме викне да покажа как става номера на тулумбата . Снощи за пореден пат имах показно и за кои ли пат омазахме цялата нагревателна площ, па и наоколо. Просто това олио кипи. Не мислете 4е обвинявам тулумби4ките-няма да спра да ги правя за 4удото на света ама имате л идея как да накарам това олио да не кипи така. 1 - нищо не мога да видя какво става с тулумбите щото тенджерката е пална с гаста пяна и 2 - рядко успявам да я ударжа да не изкипи. Моита дружка снощи каза 4е и тя като паржи филиики с яица така и става. Била 4ела преди мнооооооого лета някакв тарикатлак ама така и не си спомня какав. Опитахме да раснем малко сол в олиото-грешка!, отде па тя измисли да пусне едно пар4енце ябалка-голяяяяма грешка .
Тогава реших 4е по наи барзия на4ин ще ви питам - вие винаги сте много то4на групи4ка готва4и тука -Оливер Туист ряпа да яде
Така 4е моля за савет срещу кипящо олио при паржене на нещица садаржащи яица.
Do skoro
| |
|
Специално при толумбичките олиото никога не ми кипи. Не използвам никакви трикове -- просто сипвам в тенджера олио поне 4 пръста дълбоко, изчаквам го да се загрее и пържа толумбичките. Не знам защо при Вас кипи. Може би се опитвате да ги пържите в прекалено плитък пласт олио.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
Тема
|
Re: Тарся савет за паржене
[re: Eдин_]
|
|
Автор |
Kuma Liska (Happy mom) |
Публикувано | 28.08.05 16:15 |
|
E 4ak pak 4 prasta ne e li mnojko. Amiiiii ne sam go merila ama mai slagam okolo 2 prasta... interesno... da e ot koli4estvoto olio li?...6te probvam o6te dove4era s mnogo olio.Izvineniq za angliisko-bukveniq ama kop4eto Kredor ne raboti
Do skoro
| |
|
независимо колко е мазнината в съда и колко е дълбок той, ако е ПРЕГРЯТО.

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!
| |
Тема
|
Re: Олиото кипва...и когато
[re: ABe]
|
|
Автор |
ДжoДo (някаква такава) |
Публикувано | 28.08.05 22:04 |
|
не е добре рафинирано или е препържено...
както и от самата смес с яйца - те също са една от причините да кипи... да не говорим за брашното, което променя цвета на олиото при по-високи температури...
и така... ето ти на второто-третото пържене вече олиото започва да кипи...
..всъщност точно поради една от всичките тези причини аз използвам малка тенджерка (а не тиган!), когато пържа такива неща, изискващи пържене на маслена баня.

| |
Тема
|
Re: Олиото кипва...
[re: ABe]
|
|
Автор |
Eдин_ (такъв) |
Публикувано | 29.08.05 00:13 |
|
Абе дълбоката мазнина трудничко се прегрява, ако котлонът е по мярка на тенджерата.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
|
|
|
|