|
Тема
|
Пресни и стари яйца..
|
|
Автор |
farmer (същия:)) |
Публикувано | 25.08.05 13:12 |
|
Как да ги разпозная, имаше нещо с потъването във вода , ама не помня...
И моля не ми предлагаите метода на "пробите и грешките"..![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/wink.gif)
Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит
| |
Тема
|
Re: Пресни и стари яйца..
[re: farmer]
|
|
Автор |
alys () |
Публикувано | 25.08.05 13:30 |
|
Трябват ти варени яйца или ще ги ползваш за друго? Ако ги чупиш предварително, жълтъкът трябва да остава цял (но не е 100% задължително) и най-важното е да не мирише на лошо.
Другият метод (не съм го пробвала, но щом го пише в книжка, значи е така):
В чаша вода с 1 чаена лъж. готв. сол се пуска яйцето. Старото плува на повърхността, а прясното потъва.
| |
Тема
|
Re: Пресни и стари яйца..
[re: alys]
|
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
Публикувано | 25.08.05 13:54 |
|
Alys е права. Пресните яйца потъват на дъното, тези до 10 дни се задържат по средата, а старите изплуват отгоре.
Ако сложиш обаче много сол и направиш наситен разтвор всички яйца изплуват.
| |
Тема
|
Re: Пресни и стари яйца..
[re: ket1234]
|
|
Автор |
farmer (същия:)) |
Публикувано | 25.08.05 17:28 |
|
Благодарности на всички..отивам да ги пробвам![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif)
Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит
| |
|
|
|
|