Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:09 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ньоки -Италия ?нови  
АвторГoшko (Нерегистриран)
Публикувано18.08.05 12:46

Какво представлява ньокито и как се приготвя дайте рецепти .

Тема Re: Ньоки -Италия ?нови [re: Гoшko]  
Авторket (Нерегистриран)
Публикувано18.08.05 13:07

Малки златисти парички от картофи, брашно и др. работи, варени във вода със сол и малко зехтин. Поднасят се със сосове като пастата. Утре ще ти дам рецептата на София Лорен. Много е сполучлива. Сега съм на работа.
А да, казват се ньоки /много, а не едно ньоки/. Някои "кулинари" им викат гночи, защото на италиански така се пише "Gnochi a'la Romana" или а'ла нещо си, и те си го четат буквално.

Автор arrid (свежест)
Публикувано18.08.05 17:21

Има рецепта в www.kulinar.gbg.bg Там пише как се правят, въпреки че аз веднъж пробвах, но нещо не ми станаха. Така или иначе не ми харсват, то си е едно чисто варено тесто, затова реших да не си играя повече. Варят се в гореща подсолена вода, с малко олио, за около 2-3 минути или т.е. докато изплуват на повърхността. Не ги преварявай, ще станат на каша. Поливат се със всякакви сосове за спагети

Автор Пoли (член)
Публикувано19.08.05 23:26

Абе аз не мога да разбера, къде са се дянали моите теми от архива... Имам чувството,че всички мои теми са изчезнали...

На 24.08.2004 давах моя рецепта за картофени ньоки със спанак и цвекло, която предизвика много дискусии и ...заяждането на Един разбира се.

Тема Re: Ньоки -Италия ?нови [re: Пoли]  
Автор Пoли (член)
Публикувано19.08.05 23:32

Ето я темата. Само дето не я открих с търсачка, а с ровене...

Автор Eдин_ (такъв)
Публикувано22.08.05 21:22

Това никак не прилича на ньоки. Пък и на цвят не е докарано. Ти всички манджи ли ги боядисваш в националните цветове?

Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.

Тема Re: Ньоки -Италия ?нови [re: Eдин_]  
Автор Пoли (член)
Публикувано23.08.05 04:11

Оооо, Един! Къде се изгуби, бе, човек? Липсваше ми!

Мислех си кой ли холандски ресторант е станал щастлив работодател на талантлив български готвач дето ни забрави вече...

АвторKиkи (Нерегистриран)
Публикувано23.08.05 18:24

Абе не бъркате ли нещо това не е ли нещо като нашите бухтички които се пържат само че за разлика от нашите не се правят със кисело мляко и сода а със мая и си ги хапват със тяхните прочути салами.

Тема Re: Ньоки -Италия ?нови [re: Kиkи]  
Автор arrid (свежест)
Публикувано23.08.05 22:21

Не не бъркаме, всеки ден гледам ньоки и много добре знам какво предствляват и как се приготвят

Автор шapaнчe (новак)
Публикувано23.08.05 22:42

Това открих за картофени Ньоки. Ще взема да пробвам рецептата. Много е съблазнителна.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.