|
Тема
|
Гарнитура за миди
|
|
Автор | 3изи (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.08.05 11:39 |
|
Каква гарнитура е подходяща за миди? Някакви рецепти за ястия с миди?
| |
Тема
|
Re: Гарнитура за миди
[re: 3изи]
|
|
Автор | Mapти (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.05 16:33 |
|
Мидите се консумират със сосове, предимно гъсти.
1.Майонеза, горчица, ситно нарязани кисели краставички и разбърквате, като леко разреждате с сока от сварените миди. Лимон на вкус.
2. Доматено пюре, ситно нарязан лук и малко сок от сварените миди + лимон на вкус.
Може да се сервира като гарнитура или смесено с мидите.
Важно: мидите са тежка храна, когато се консумират за пръв път или се консумират рядко да се приемат в малки количества. При прекаляване последствията се дължат на количеството, а не на отравяне. Преминава до 24 часа след преяждането.
| |
Тема
|
Re: Гарнитура за миди
[re: 3изи]
|
|
Автор |
ДжoДo (някаква такава) |
Публикувано | 08.08.05 18:00 |
|
Аз ги предпочитам панирани в паста патафри и изпържени в маслена баня.
Хубави са и на салатка - с малко лук, малко копър, малко олио и обилно лимонов сок.
Стават чудни сготвени с ориз като дроб-сърма.
Най-важното е мидите да са от сигурно място и да не са престояли отворени повече от 24 часа, ако са от буркан!
| |
Тема
|
Re: Гарнитура за миди
[re: 3изи]
|
|
Автор |
iva_nova (nova) |
Публикувано | 09.08.05 13:07 |
|
Аз ги приготвям варени, с целина, лук и бяло вино. Стават страхотни, а за гарнитура - пържени картофки.
Обожавам ги
| |
|
|
|
|