|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Тиквички и сини домати.
|
|
Автор | Eлeнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.07.05 14:05 |
|
Някои вместо да ги пържат, ги изпичат във фурната на колелца. Как става?
| |
Тема
|
Re: Тиквички и сини домати.
[re: Eлeнa]
|
|
Автор |
gr8 (наивник) |
Публикувано | 28.07.05 14:13 |
|
сТава вкусно! Или питаш, как да подходиш при приготвянето? Намасляваш тавата - редиш на един пласт и обръщаш след като прецениш, че те задоволява съответната готовност ( по-изпечено или по сурово...) Ако има достатъчно голяма тава спестява досадното стоене до тигана, фритюрника...
Just asking
| |
|
Патлажани не съм правила, но с тиквичките правя така:
Измивам, нарязвам на колелца, посолявам леко. оставям малко да се изцедят (около 10 минути). След това ги изсипвам на масата (плота), поръсвам ги с брашно и ги обърквам, така , че да се обрашнят всичките (това е за по бързо, иначе може и една по една да се топят в брашното). В кръгла тава подмазвам с олио и започвам да редя в кръг, като застъпвм една върху друга като тухлички. След като ги подредя отново поливам с малко олио и слагам във фурната. Така стават почити като пържени, ако ги оствиш да се препекат повече. За олиото - около 1/2 чаена чаша.
| |
Тема
|
Re: Тиквички и сини домати.
[re: Mandarina]
|
|
Автор | xиoни (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.07.05 15:33 |
|
тиквичките, нарязани на кръгчета и посолени,се изсипват в найлонова торбичка, в която има брашно и се разтърсват добре, за да се набрашнят от всички страни. подреждат се в тавичка като керемидки със застъпване, на дъното на която има пласт от задушен пресен лук, чесън и по една връзка магданоз и копър.отгоре се пръсва малко олио.пекат се до зачервяване
| |
Тема
|
Re: Тиквички и сини домати.
[re: Eлeнa]
|
|
Автор | Eлeнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.07.05 17:31 |
|
Много ви благодаря за съветите и за това, че така бързичко реагирахте !
Направих двете неща, тиквички и сини домати, станаха чудесно и вече забравям за тигана, поне при тези продукти. Благодаря !
| |
Тема
|
Re: Тиквички и сини домати.
[re: Eлeнa]
|
|
Автор |
Гинec (Ж) |
Публикувано | 28.07.05 19:51 |
|
Следващия път можеш да пробваш една френска манджа (забравих и името):
Сини и червени домати се нарязват напречно на кръгчета около 7-8 милиметра дебелина. Редят се изправени във вид на салам на няколко реда в дълбока тавичка. Поръсваш с чесън, нарязан на дребно, магданоз и мащерка. Заливаш с 1пръст вода и печеш на фурна докато се опече патладжана.
| |
Тема
|
Re: Тиквички и сини домати.
[re: Гинec]
|
|
Автор | Eлeнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.07.05 22:29 |
|
А когато се опекат как се процедира? Развалят ли се "саламите" или не? Студено ли се сервира?
| |
Тема
|
Re: Тиквички и сини домати.
[re: Eлeнa]
|
|
Автор | KET (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.07.05 11:06 |
|
Патладжана не се срязва до края, а се оставя като ветрило. Ако сложиш с червените домати и по парче сирене става направо прекрасно. Може студено, а може и топло с повечко чесън /ние така го обичаме/
| |
Тема
|
Re: Тиквички и сини домати.
[re: KET]
|
|
Автор |
zver4o () |
Публикувано | 29.07.05 11:56 |
|
Къде го слагаш чесъна - до като се пече, или след като е готово. И как се сервира - режеш да кажем 4 пръста дебелина от салама, или го режеш на тънки колелца, от които всяко включва: кръгче патладжан, кръгче домат и парче сирене. Ще стане ли хубаво, ако към края се настърже отгоре кашкавал? За колко време долу-горе става готово?
все някой трябва да е виновен, но защо да съм аз
| |
Тема
|
Re: Тиквички и сини домати.
[re: Eлeнa]
|
|
Автор |
Гинec (Ж) |
Публикувано | 29.07.05 22:18 |
|
Уф.
Забравих да спомена: Сервира се изстинало, но не охладено. Ама може да се хапва и топло, ако си гладен и нямаш търпение да чакаш.
Сипва се по около 15 см. "салам" в порция и може да се украси с пресни клонки от мента (нецъфнала) или джоджен. Това само за красота и допълване на първото възприятие на аромата при сервирането.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|