Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:58 17.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Тиквички и сини домати.нови  
АвторEлeнa (Нерегистриран)
Публикувано28.07.05 14:05



Някои вместо да ги пържат, ги изпичат във фурната на колелца. Как става?



Тема Re: Тиквички и сини домати.нови [re: Eлeнa]  
Автор gr8 (наивник)
Публикувано28.07.05 14:13



сТава вкусно! Или питаш, как да подходиш при приготвянето? Намасляваш тавата - редиш на един пласт и обръщаш след като прецениш, че те задоволява съответната готовност ( по-изпечено или по сурово...) Ако има достатъчно голяма тава спестява досадното стоене до тигана, фритюрника...

Just asking


Тема Re: Тиквички и сини домати.нови [re: Eлeнa]  
Автор Mandarina ()
Публикувано28.07.05 14:16



Патлажани не съм правила, но с тиквичките правя така:
Измивам, нарязвам на колелца, посолявам леко. оставям малко да се изцедят (около 10 минути). След това ги изсипвам на масата (плота), поръсвам ги с брашно и ги обърквам, така , че да се обрашнят всичките (това е за по бързо, иначе може и една по една да се топят в брашното). В кръгла тава подмазвам с олио и започвам да редя в кръг, като застъпвм една върху друга като тухлички. След като ги подредя отново поливам с малко олио и слагам във фурната. Така стават почити като пържени, ако ги оствиш да се препекат повече. За олиото - около 1/2 чаена чаша.



Тема Re: Тиквички и сини домати.нови [re: Mandarina]  
Авторxиoни (Нерегистриран)
Публикувано28.07.05 15:33



тиквичките, нарязани на кръгчета и посолени,се изсипват в найлонова торбичка, в която има брашно и се разтърсват добре, за да се набрашнят от всички страни. подреждат се в тавичка като керемидки със застъпване, на дъното на която има пласт от задушен пресен лук, чесън и по една връзка магданоз и копър.отгоре се пръсва малко олио.пекат се до зачервяване



Тема Re: Тиквички и сини домати.нови [re: Eлeнa]  
АвторEлeнa (Нерегистриран)
Публикувано28.07.05 17:31



Много ви благодаря за съветите и за това, че така бързичко реагирахте !
Направих двете неща, тиквички и сини домати, станаха чудесно и вече забравям за тигана, поне при тези продукти. Благодаря !



Тема Re: Тиквички и сини домати.нови [re: Eлeнa]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано28.07.05 19:51



Следващия път можеш да пробваш една френска манджа (забравих и името):
Сини и червени домати се нарязват напречно на кръгчета около 7-8 милиметра дебелина. Редят се изправени във вид на салам на няколко реда в дълбока тавичка. Поръсваш с чесън, нарязан на дребно, магданоз и мащерка. Заливаш с 1пръст вода и печеш на фурна докато се опече патладжана.



Тема Re: Тиквички и сини домати.нови [re: Гинec]  
АвторEлeнa (Нерегистриран)
Публикувано28.07.05 22:29



А когато се опекат как се процедира? Развалят ли се "саламите" или не? Студено ли се сервира?



Тема Re: Тиквички и сини домати.нови [re: Eлeнa]  
АвторKET (Нерегистриран)
Публикувано29.07.05 11:06



Патладжана не се срязва до края, а се оставя като ветрило. Ако сложиш с червените домати и по парче сирене става направо прекрасно. Може студено, а може и топло с повечко чесън /ние така го обичаме/



Тема Re: Тиквички и сини домати.нови [re: KET]  
Автор zver4o ()
Публикувано29.07.05 11:56



Къде го слагаш чесъна - до като се пече, или след като е готово. И как се сервира - режеш да кажем 4 пръста дебелина от салама, или го режеш на тънки колелца, от които всяко включва: кръгче патладжан, кръгче домат и парче сирене. Ще стане ли хубаво, ако към края се настърже отгоре кашкавал? За колко време долу-горе става готово?

все някой трябва да е виновен, но защо да съм аз



Тема Re: Тиквички и сини домати.нови [re: Eлeнa]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано29.07.05 22:18



Уф.
Забравих да спомена: Сервира се изстинало, но не охладено. Ама може да се хапва и топло, ако си гладен и нямаш търпение да чакаш.
Сипва се по около 15 см. "салам" в порция и може да се украси с пресни клонки от мента (нецъфнала) или джоджен. Това само за красота и допълване на първото възприятие на аромата при сервирането.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.