|
Тема
|
Как приготвяте...
|
|
Автор | eлизa (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.07.05 18:21 |
|
онези неща,които са на тиган, от настъргани картофи? Варят ли се предварително или сурови? Какви подправки? Изобщо,как се правят. Тези картофи,които сега са на пазара подходящи ли са? Много ще съм ви благодарна, ако споделите опита си с мен. Благодаря !
| |
Тема
|
Re: Как приготвяте...
[re: eлизa]
|
|
Автор |
alys () |
Публикувано | 18.07.05 09:58 |
|
За картофени кюфтета ли питаш или има друго нещо, за което не се сещам?
| |
Тема
|
Re: Как приготвяте...
[re: alys]
|
|
Автор | eлизa (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.07.05 11:32 |
|
Не са картофени кюфтета, тях ги знам. Тези са по-големи и са част от националната ни кухня , но не знам от кой регион на страната.
| |
Тема
|
Re: Как приготвяте...
[re: eлизa]
|
|
Автор |
mei_z (безгрижна) |
Публикувано | 18.07.05 11:50 |
|
мисля, че говориш за картофени тиганици. доколкото знам картофите се настъргват сурови, прибавят се яйца-1-2, мисля, че и малко брашно се слагаше. подправки-чубрица, копър или магданоз и сол. оформяш и пържиш. при самото пържене трябва да се обръщат внимателно, защото са по-крехки и тънки.
| |
Тема
|
Re:Това ли търсиш?
[re: eлизa]
|
|
Автор |
PeПиЧka (любимка) |
Публикувано | 18.07.05 12:57 |
|
| |
Тема
|
Re: Как приготвяте...
[re: eлизa]
|
|
Автор |
Gladly (непознат) |
Публикувано | 18.07.05 12:59 |
|
Ако става въпрос за картофени тиганици, аз ги правя като само настъргвам сурови картофи и тогава оформям тъничко кюфте и го слагам в нагорещената мазнина, от нишестето в картофите, тиганицата не се разпада, а като не се слага яйца и др. неща не пуска вода, посоляват се като се обърнат в тигана.Пробвала съм и с яйца и брашно , но ги предпочитаме без тях, използвам ги и като гарнитура и като подложка /канапе/
| |
Тема
|
Re: Как приготвяте...
[re: eлизa]
|
|
Автор | eлизa (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.07.05 16:50 |
|
Благодаря на всички ви, точно това е, което ми трябва, тиганици. Ще направя и ще дойда да се похваля с резултатите.
| |
|
|
|
|