Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:16 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Спазвате ли точно рецептите, когато готвитенови  
Автор alys ()
Публикувано13.07.05 11:09

Готвите ли по книга? Спазвате ли точно рецептите? Интересно ми е мнението ви. Ако не съм готвила дадено ядене, гледам да се придържам към рецептата. Много често, обаче променям нещо, което не ми вдъхва доверие. А много често комбинирам продукти и технологии от различни рецепти.

Редактирано от alys на 13.07.05 11:11.

Тема Re: Спазвате ли точно рецептите, когато готвитенови [re: alys]  
Автор maranta (usmivka :))
Публикувано13.07.05 11:33

Когато приготвям сладкиш - се придържам към рецептата , но ако е ястие - май не

Редактирано от maranta на 13.07.05 13:46.

Автор tolkova (колкото)
Публикувано13.07.05 12:40

Честно казано-не. Обикновено ползвам готварските книги за да се "подсетя" какво да сготвя.После в процеса на готвене обикновено импровизирам според вкуса си и наличностите в хладилника.Май само при сладкишите се придържам към рецептата, но и там не съвсем стриктно.
Големи провали до сега май не съм имала

Автор Stefanie (непозната)
Публикувано13.07.05 19:32

При по-капризните сладкиши спазвам рецептата съвсем точно, но при останалите ястия импровизирам на воля - за мен това е едно от удоволствията на готвенето

Тема Re: Спазвате ли точно рецептите, когато готвитенови [re: Stefanie]  
Автор Eowyn_ (мрачна принцеса)
Публикувано13.07.05 20:14

И аз така- ако става въпрос за сладкиши, особено неизпробвани- се пирдържам стриктно към рецептата. Но инач- не. Обичам да "усещам" готвенето, а не да се щурам от масата с книгата до печката през 3 минути. Най-обичам яденета, за които изобщо нямам писана рецепта. Тогава най-добре чувствам нещата.

В същото време не си падам по самобитните рецепти- сигурно защото твърде много пъти съм си патила.

При деертите има само няколко изключения- например палачинки. Там винаги е различно и на око :)

"Когато е в морето, човек никога не е сам".
Ъ. Хемингуей

АвторИзaбeл (Нерегистриран)
Публикувано13.07.05 20:31

Винаги променям нещо. Дори на око обичам да готвя, а не да меря. Е, ако е нещо по-засукано ще гледам сигурно да спазвам всичко.

Тема Re: Спазвате ли точно рецептите, когато готвите [re: alys]  
Автор 4avdarche (добро другарче)
Публикувано13.07.05 21:13

Аз сладкиши не мога да правя. С изключение на един-два прости кекса... Но съм разказвала тук вече как правих бухтички. Само вкратце: мъж ми забърка сместа, аз гледам. Той отива на работа. Казва: "Взимаш една лъжица и сипваш в олиото". И аз - със супената лъжица.... После - семеен скандал. Трябвало да е лъжичка, чаена. Аз почти крещейки по тел.: "Що не казА лъжичка, нали знаеш, че готвя с правописните грешки".

На манджите, обаче, съм цар - чета книгите само за идеи. Непрекъснато променям написаното. Дори онзи ден готвих една рецепта на Иван Звездев - ама доста я попромених. Но правя това само, когато съм сигурна в уменията си, щото доста късно се научих да готвя и това не ми е най-доброто умение . Но пък имам една "желязна" готварска книга. На баба ми, от 1927 г. Там няма грешка - квото пише, това правиш и се получава. На съвременните не вярвам много. Имам и един друг достоверен източник "Какво да сготвим набързо" (отпреди хиляди години е, дори й няма корицата).

Тема Re: Спазвате ли точно рецептите, когато готвитенови [re: 4avdarche]  
Автор alys ()
Публикувано13.07.05 21:24

Сега ме подсети за една съвсем забравена книжка " Какво да готвим по време на криза", 1991 г. Заглавието ми звучи доста потискащо и почти не съм я отваряла, а като гледам има интересни неща.

Авторacдф (Нерегистриран)
Публикувано14.07.05 02:41

Йок.

Автордявoлчe (Нерегистриран)
Публикувано14.07.05 15:34

Отвори я и няма да сбъркаш!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.