|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Още рецепти за Киевска торта
[re: alys]
|
|
Автор |
Иpeтo (ентусиаст) |
Публикувано | 22.06.05 10:23 |
|
Абе момичета, не става ли прекалено сладко с 2 чаши захар в блатовете . Че то има повече захар отколкото брашно в тази торта
"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"
| |
Тема
|
Re: Много е вкусна!
[re: alys]
|
|
Автор |
Meli (de profundis) |
Публикувано | 22.06.05 18:14 |
|
Първо малко (15 - 20 минути) на 170 градуса и през останалото време - на 150. И си станаха достатъчно дебели, но с цялото количество продукти. Не знам, идеята май е първоначално при по - високата температура да се вдигнат малко, а след това да се "изсушават" постепенно. Ако температурата е 150 градуса от самото начало, вероятно няма да увеличат толкова обема си.
| |
Тема
|
Re: Още рецепти за Киевска торта
[re: Иpeтo]
|
|
Автор |
Meli (de profundis) |
Публикувано | 22.06.05 18:20 |
|
Ми сладичко става, мдам.
Всъщност във всеки блат има по 1 чаша захар. С по - малко захар няма да се получи хубава, плътна белтъчна смес.
| |
Тема
|
Re: Много е вкусна!
[re: Meli]
|
|
Автор | Mepи (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.06.05 18:19 |
|
Как модифицира крема?Какво се получи?
| |
Тема
|
Re: Много е вкусна!
[re: Mepи]
|
|
Автор |
Meli (de profundis) |
Публикувано | 25.06.05 13:31 |
|
Направих крема с 8 - те жълтъка и със 150 грама масло. Но стана малко и го сложих между двата блата, а за отгоре направих един от кремовете на д-р Йоткер без варене.
| |
Тема
|
Re: Киевска торта
[re: Mими]
|
|
Автор |
Иpeтo (ентусиаст) |
Публикувано | 30.06.05 23:05 |
|
Ох момичета, подпалихте ми фитилите с тази торта и мира няма да имам докато не я направя .
Обаче някак си ми е много интересно - този блат си го представям (като му чета съставките) като целувка с ядки , а една целувка обикновено е една такава хрупкава и корава...Не става ли много сухо? Кремът успява ли се да просмуче в блата?
Трудно ми е и да си представя блат за торта без брашно и без набухватели...това нишесте достатъчно ли е. Хм...споделете моля, че утре ще се хвърля в страхотна схватка с тортата, пък дано да стане
"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"
| |
Тема
|
Re: Киевска торта
[re: Иpeтo]
|
|
Автор |
alys () |
Публикувано | 30.06.05 23:30 |
|
Въпреки, че я направих, тази торта си остава едно голямо предизвикателство за мене. Блатът трябва да стане (май) като целувки и кремът съвсем не се просмуква в блата. Трябва да разбиеш мнооого добре белтъците, които трябва да са предварително охладени (това го разбрах, след като изядохме вкусотията). Като реша да я правя отново, ще пробвам с брашно, вместо с нишесте. Аз не се справих перфектно с блатовете, но няма страшно - трябва да сте изключително злояди, за да не я хапнете, независимо от резултата. Гледай само да не се препекат блатовете, че тогава ... май няма да може да се яде . Дано си спец по отношение на целувчените блатове, ама да те предупредя за всеки случай - не трябва да отваряш фурната, докато се пекат блатовете, защото температурата е от голямо значение за правилното изпичане. На глупавата ми печка Терма й е изгоряло осветлението, отвън почти нищо не се вижда, та ми беше изключително трудно да следя процеса на печенето (е, трябва нещо да ми е виновно ). Но в крайна сметка, ометохме тортата за отрицателно време . Успех! И да разкажеш подробности!
| |
Тема
|
Re: Киевска торта
[re: alys]
|
|
Автор |
Иpeтo (ентусиаст) |
Публикувано | 01.07.05 00:06 |
|
Не съм правила в живота си целувки , ще разчитам на късмет
А как разбираш, че се е опекал тогава като не отваряш фурната
Ще докладвам, разбира се и снимки ще пусна .
Имам една колежка украинка, която напуска на 15 юли. Искам да я изненадам , така че ще тренирам, къде ще ходя
"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"
| |
Тема
|
Re: Киевска торта
[re: Иpeтo]
|
|
Автор |
alys () |
Публикувано | 01.07.05 12:06 |
|
В отговор на:
А как разбираш, че се е опекал тогава като не отваряш фурната
Направих 3 блата с продуктите за 2. При печенето на първия отвярях фурната, но блатът спадна. Е, мъничко се вижда през стъклото на фурната, но друго си е да си виждам 100%. По едно време ми се видя, че почва да загаря и го извадих - почти навреме. Другите два ги пекох малко на магия и реших, че и да не са се изпекли кой знае колко, ще бъдат изядени. Но мисля, че не съм разбила белтъците както трябва. Станаха на сняг, но като че ли не достатъчно. Първият ми блат повече приличаше на целувки, а другите два бяха по-тънички и по-мекички, но въпреки това страшно вкусни!
Ако Mushu и Stefanie могат да помогнат със съвети за печенето и разбиването на белтъците, аз също много ще се радвам.
| |
Тема
|
Re: за белтъците
[re: alys]
|
|
Автор |
Mushu (злюка-гадюка) |
Публикувано | 01.07.05 21:57 |
|
Ами... при мен белтъците бяха много охладени и се разбиваха много дълго... и станаха на един наистина много гъст сняг.
И аз направих 3 блата от продуктите за 2, доста дебели и трите. (На снимката могат да се видят). Пекох ги, както описах някъде по-горе, дори 2 едновременно по технология на мъжа ми, и станаха супер. Около час, час и нещо се пекоха. Наблюдаваш - когато започнат да порозовяват, се вадят и се оставят да изстинат. Получават се именно хрупкави целувки. Кремът не ги размеква и именно в това е хитът на тази торта, поне според мен. Защото размекнатата целувка не е по-различна на вкус и вкусови усещания от неопечените разбити белтъци... лигаво едно такова... а хрускащата - си е супер...
Преди много години бях яла във Франция нещо като сладоледена торта с целувчени блатове... още я помня... също невероятна комбинация между ледено-топящ се в устата сладолед и хрупкава, сладка, суха целувка...леле, нещо станах лирична...
Ante porcos margaritas meas mitto.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|