Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:13 23.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Re: Още подробности за тортата)нови [re: Mushu]  
Автор alys ()
Публикувано11.06.05 23:51



Нямам уред за кълцане на лук, но като купя кашу, ще видя как ще го наситня . Хубаво, че спомена, че е сурово, че иначе щях да се чудя. Разбрах за блатовете, благодаря ти. За печене ще ползвам хартия за печене - много съм доволна от нея! Едва ли ще пека по два блата наведнъж, защото мисля, че Термата ми пече силно отдолу. Мисля, че по-скоро, ще ги пека в тавата на фурната, а после ще разрежа на 4 части и ще направя тортата. Би трябвало да стане. Ще пробвам с продуктите за един блат и половината от крема, та ако нещо не стане читаво, да не ме е яд.



Тема Re: Още подробности за тортата)нови [re: alys]  
Автор Mushu (злюка-гадюка)
Публикувано12.06.05 11:13



Ами че то печеното кашу е солено, таковата... така че непременно трябва да е сурово, да.
За разрязването на блата на 4 - не знам... той след изпичане е съвсем твърд - като целувка - и аз лично бих се побояла да го режа, да не се натроши. Не че кой знае какво де, ама... ще ми е интересно да разкажеш после как е станало, ок?

Ante porcos margaritas meas mitto.


Тема Re: Още подробности за тортата)нови [re: Mushu]  
Автор alys ()
Публикувано12.06.05 12:44



Щом става като целувки блатът, тогава ще мисля какво да правя. А за кашуто се разрахме. Аз не бях обръщала внимание дали има сурово, затова и попитах (ясно беше, че няма да правя тортата със солено .
Ще разкажа, но търпение, защото ще имам време поне след 10-15 дни за торта .



Тема Re: Още подробности за тортата)нови [re: alys]  
Автор Stefanie (непозната)
Публикувано12.06.05 14:20



Алис, най-добре опечи блатовете поотделно, макар че ще загубиш повече време. Правила съм торта с подобни блатове, те не могат да се разполовяват както пандишпана. А и ми се струва, че времето за печене ще е по-кратко. Успех с тортата и да не забравиш да се похвалиш



Тема Re: Още подробности за тортата)нови [re: Mushu]  
Авторвeчнo-oтcлaбвaщa (Нерегистриран)
Публикувано14.06.05 07:52



Ние по-западните славянки, неможем ли на направим крема с маргарин?



Тема Re: Още подробности за тортата)нови [re: вeчнo-oтcлaбвaщa]  
Автор Mushu (злюка-гадюка)
Публикувано14.06.05 18:43



Ами сигурно може, не знам... никога не съм правила крем с маргарин поради това, че никак не го обичам... Чудя се само дали от по-високото (сякаш?) водно съдържание в маргарина целувчените блатове няма да се разкиснат неприятно след няколко часа? С крема с масло си стояха твърди и хрупкави и на 3-я ден след приготвянето на тортата...

Ante porcos margaritas meas mitto.

Редактирано от Mushu на 14.06.05 18:46.



Тема Много е вкусна!нови [re: Stefanie]  
Автор alys ()
Публикувано21.06.05 01:12



Невероятен вкус! Направих тортата с три блата, т.е. с продуктите за два блата, направих три. Първият беше учебен, но ако някой за момент си помисли, че нещо от него е остнало неизядено или е изхвърлено, жестооооко се лъже. Другите два блата бяха доста по-сполучливи. Предполагам, че има какво още да се желае. Има си тънкости - не е за начинаещи, ама ако не се пробва човек, няма как да стане майстор .
Както и да е, но ви казвам, че е мноооого, ама мноооооооооооого вкусна, като кашуто има основна заслуга за това!!!
Благодаря за рецептата на всички, които се включиха с идеи, превод и напътствия!!!


Редактирано от alys на 21.06.05 01:16.



Тема Re: Много е вкусна!нови [re: alys]  
Автор Meli (de profundis)
Публикувано21.06.05 17:41



Мдам, и аз я направих. Блатовете почти точно по рецептата, с брашно вместо нишесте, 2 на брой. И ги пекох по два часа всеки, както е в оригинала. Модифицирах малко крема. Стана прекрасна, а като поседя повече от 12 часа в хладилника, доби още по - приятен вкус. Ама трудно се опазва, пусто!

И аз благодаря за рецептата!




Тема Re: Много е вкусна!нови [re: Meli]  
Автор alys ()
Публикувано21.06.05 20:12



На колко градуса ги пече блатовете? Дали няма да е по-добре, ако температурата е 150 градуса и е постоянна? Моите станаха по-тънки и ми се стори, че им е много 170/150 градуса. Следващия път съм решила да изпека 2 блата, както е в рецептата и също ще пробвам с брашно.



Тема Още рецепти за Киевска тортанови [re: Mими]  
Автор alys ()
Публикувано22.06.05 08:09








Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.