|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Още подробности за тортата)
[re: Mushu]
|
|
Автор |
alys () |
Публикувано | 11.06.05 23:51 |
|
Нямам уред за кълцане на лук, но като купя кашу, ще видя как ще го наситня . Хубаво, че спомена, че е сурово, че иначе щях да се чудя. Разбрах за блатовете, благодаря ти. За печене ще ползвам хартия за печене - много съм доволна от нея! Едва ли ще пека по два блата наведнъж, защото мисля, че Термата ми пече силно отдолу. Мисля, че по-скоро, ще ги пека в тавата на фурната, а после ще разрежа на 4 части и ще направя тортата. Би трябвало да стане. Ще пробвам с продуктите за един блат и половината от крема, та ако нещо не стане читаво, да не ме е яд. ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
| |
Тема
|
Re: Още подробности за тортата)
[re: alys]
|
|
Автор |
Mushu (злюка-гадюка) |
Публикувано | 12.06.05 11:13 |
|
Ами че то печеното кашу е солено, таковата... така че непременно трябва да е сурово, да.
За разрязването на блата на 4 - не знам... той след изпичане е съвсем твърд - като целувка - и аз лично бих се побояла да го режа, да не се натроши. Не че кой знае какво де, ама... ще ми е интересно да разкажеш после как е станало, ок? ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif)
Ante porcos margaritas meas mitto.
| |
Тема
|
Re: Още подробности за тортата)
[re: Mushu]
|
|
Автор |
alys () |
Публикувано | 12.06.05 12:44 |
|
Щом става като целувки блатът, тогава ще мисля какво да правя. А за кашуто се разрахме. Аз не бях обръщала внимание дали има сурово, затова и попитах (ясно беше, че няма да правя тортата със солено .
Ще разкажа, но търпение, защото ще имам време поне след 10-15 дни за торта .
| |
Тема
|
Re: Още подробности за тортата)
[re: alys]
|
|
Автор |
Stefanie (непозната) |
Публикувано | 12.06.05 14:20 |
|
Алис, най-добре опечи блатовете поотделно, макар че ще загубиш повече време . Правила съм торта с подобни блатове, те не могат да се разполовяват както пандишпана. А и ми се струва, че времето за печене ще е по-кратко. Успех с тортата и да не забравиш да се похвалиш![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/tongue.gif)
| |
Тема
|
Re: Още подробности за тортата)
[re: Mushu]
|
|
Автор | вeчнo-oтcлaбвaщa (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.06.05 07:52 |
|
Ние по-западните славянки, неможем ли на направим крема с маргарин? ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/wink.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/wink.gif)
| |
|
Ами сигурно може, не знам... никога не съм правила крем с маргарин поради това, че никак не го обичам... Чудя се само дали от по-високото (сякаш?) водно съдържание в маргарина целувчените блатове няма да се разкиснат неприятно след няколко часа? С крема с масло си стояха твърди и хрупкави и на 3-я ден след приготвянето на тортата...
Ante porcos margaritas meas mitto.Редактирано от Mushu на 14.06.05 18:46.
| |
|
Невероятен вкус! Направих тортата с три блата, т.е. с продуктите за два блата, направих три. Първият беше учебен, но ако някой за момент си помисли, че нещо от него е остнало неизядено или е изхвърлено, жестооооко се лъже. Другите два блата бяха доста по-сполучливи. Предполагам, че има какво още да се желае. Има си тънкости - не е за начинаещи, ама ако не се пробва човек, няма как да стане майстор .
Както и да е, но ви казвам, че е мноооого, ама мноооооооооооого вкусна, като кашуто има основна заслуга за това!!!
Благодаря за рецептата на всички, които се включиха с идеи, превод и напътствия!!!
![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/smile.gif) ![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/cool.gif)
Редактирано от alys на 21.06.05 01:16.
| |
Тема
|
Re: Много е вкусна!
[re: alys]
|
|
Автор |
Meli (de profundis) |
Публикувано | 21.06.05 17:41 |
|
Мдам, и аз я направих. Блатовете почти точно по рецептата, с брашно вместо нишесте, 2 на брой. И ги пекох по два часа всеки, както е в оригинала. Модифицирах малко крема. Стана прекрасна, а като поседя повече от 12 часа в хладилника, доби още по - приятен вкус. Ама трудно се опазва, пусто!
И аз благодаря за рецептата!![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/laugh.gif)
| |
Тема
|
Re: Много е вкусна!
[re: Meli]
|
|
Автор |
alys () |
Публикувано | 21.06.05 20:12 |
|
На колко градуса ги пече блатовете? Дали няма да е по-добре, ако температурата е 150 градуса и е постоянна? Моите станаха по-тънки и ми се стори, че им е много 170/150 градуса. Следващия път съм решила да изпека 2 блата, както е в рецептата и също ще пробвам с брашно.
| |
Тема
|
Още рецепти за Киевска торта
[re: Mими]
|
|
Автор |
alys () |
Публикувано | 22.06.05 08:09 |
|
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|