|
|
|
Тема
|
Как да съхраня магданоз?
|
|
| Автор |
Moни (happy) |
| Публикувано | 21.05.05 12:22 |
|
|
Здравейте!
Вчера ми донесоха безумно количество магданоз и колкото и да раздавах, пак остана много. Жал ми е да го изхвърля и се чудя как да го къхраня за повече време. Мислех за вариант изсушаване, но като че ли предпочитам варианта замразяване. Да, ама не знам как:(
Сигурно си казвате "да ти имам пролемите" :)) , но в момента това наистина ми е проблем. Като гледам торбата на балкона и се стресирам:))
| |
|
Тема
|
Re: Как да съхраня магданоз?
[re: Moни]
|
|
| Автор |
ce ми e тaя (непукистка) |
| Публикувано | 21.05.05 12:26 |
|
|
измиваш го, оставяш го да поизсъхне,нарязваш на дребно, слагаш в найлоново пликче,и хоп във фризера:))
Не плачи, когато слънцето залязва, защото сълзите ще ти попречат да видиш звездите!
| |
|
|
|
подкрепям напълно.
много удобно за по-нататъшна употреба и магданозът се запазва прекрасно
| |
|
|
|
аз си замразявам по този начин и копър, калоферче, девесил, въобще където каквато зелена подправка видя...;))и си ги имам целогодишно:))
Не плачи, когато слънцето залязва, защото сълзите ще ти попречат да видиш звездите!
| |
|
Тема
|
Re: Как да съхраня магданоз?
|
|
| Автор |
alys () |
| Публикувано | 21.05.05 12:32 |
|
|
Във фризера е най-добре, но ако не ползваш, може в камерата на хладилника - измит, подсушен и нарязан. Лошото е, че хладилникът се размразява често.
Друг вариант е да го съхраниш в бурканчета. Отново измиваш, подсушаваш и нарязваш магданоза и го слагаш в буркани със сол. Даже май трябваше хубаво да се натъпче, но пропорции не мога да кажа. И държиш бурканите на хладно (в хладилника).
| |
|
Тема
|
Re: Благодаря!
[re: alys]
|
|
| Автор |
Moни (happy) |
| Публикувано | 21.05.05 12:40 |
|
|
Много благодаря за съветите! Отивам да кълцам магданоз:))
| |
|
Тема
|
Re: Благодаря!
|
|
| Автор |
Пoли (минаващ) |
| Публикувано | 21.05.05 15:24 |
|
|
Аз държа зелените подправки в камерата не в пликове или в бурканчета, а в пластмасови прозрачни кутии. В София винаги ги съхранявах замразени в кофички от кис. мляко. Мисля,че е по-практично от пликове.
| |
|
Тема
|
няма нужда да го кълцаш!
|
|
| Автор | aлaбaлa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.05.05 16:02 |
|
|
аз измивам магданоза, изтръсквам го добре от водата, разстилам го да изсъхне и после го замразявам в пликчета на порции колкото за едно готвене.
докато водата от миенето се изпари, магданозът леко повяхва, губи тургур и много лесно се подрежда на малки китки, сгънати на две, в отделни торбички.
увивам торбичките така, че да остане колкото може по-малко въздух и ги редя в една кутия.
замразеният магданоз е много крехко нещо, много лесно се борави с него - реже се и не залепва по ножа, ръцете и цялата дъска за рязане... много по-удобен е от пресния, а вкусът му си се запазва добре.
докато се отцежда от водата след миене можеш да го попрегледаш само за по-груби дръжки и да ги отстраниш.
когато е замразен по-фините дръжчици си се нарязват и употребяват заедно с листенцата.
| |
|
|
|
И аз ги съхранявам в камерата в пластмасови кутии с надписи , че имам доста подправки и заемат цялата камера.
| |
|
|
|
|