|
Тема
|
чушки-бързо!
|
|
Автор |
herelina () |
Публикувано | 17.05.05 12:43 |
|
имам около 25-30 опечени чушки. какво да ги правя? не ми се пържат!
| |
Тема
|
Re: чушки-бързо!
[re: herelina]
|
|
Автор | вecи (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.05.05 12:50 |
|
може да ги направиш с доматен сос
| |
|
ПИПЕРКИ СЪС СИРЕНЕ И ЯЙЦА
Продукти: пиперки 1 кг (10-12 бр.), растително масло 100 мл (5 супени лъжици), яйца 5 бр., сирене 100 г, червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), сол и магданоз.
Пиперките се изпичат, обелват се и се почистват от семето, след което се нарязват на ивици и се запържват леко в мазнината. Прибавят се натрошеното сирене, яйцата, червения пипер и сол на вкус. Запичат се леко във фурната и се поднасят, поръсени със ситно нарязан магданоз.
ЧУШКИ С КИСЕЛО МЛЯКО
Печени, белени червени чушки, брашно, кисело мляко, чесън и магданоз.
Чушките се нарязват на дребно и се запържват. Като се позапържат се добавя малко брашно, и след като и то се позапържи се добавя кисело мляко, посолява се, и се оставя още 5-6 минути на котлона. Преди да се свали от огъня се добавя счуканият чесън и магданозът.
Не са мои, но са вкусни :)
"Метем стаи с вакум"
| |
|
благодаря за идеите! май ще ги направя с яйца и сирене на фурна. това ми се вижда най-бързо
| |
Тема
|
Ето и моята идея
[re: herelina]
|
|
Автор |
Virgo (зодия девица) |
Публикувано | 17.05.05 13:48 |
|
Накълцай ги в хаванчето, добави малко чесън пак счукан в хаванчето, запържи пилешки гърди, добави магданоз и се получава една от най-любимите ми манджи
По дороге шла девица, а за ней мотоциклет.
| |
|
Нарязваш още топлите червени чушки, слагаш магданоз, и счукани заедно в хаванче олио, чесън и сол и заливаш с биволско мляко (или някакво гъсто).
Може и да не са топли чушките, но става по-вкусно, и с половинка топъл хляб... какво повече му трябва на човек....
Nequaqua vacuum, казала жабата и цопнала в гьола.
| |
Тема
|
Re: чушки-бързо! - и лесно
[re: herelina]
|
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.05.05 14:17 |
|
Подмазваш с масло йена (продълговата, но и каквато имаш). Разцепваш чушки само от едната им страна по дължина. Застилаш дъното и стените (може и с два реда) с чушки. Отгоре изсипваш смес от 3-4 разбити яйца +връзка ситно нарязан магданоз+ 2-3 нарязани на кръгчета кренвирши + млян чер пипер+ натрошено сирене. Върху тази смес отново застилаш с чушки. Отгоре поставяш кръгове от домати. Ако не искаш да става много сухо, може да се налее мъничко водичка. Слага се в студена фурна и се пече (средно положение - хем да са се запекли вътре яйцата, хем да не прегори отгоре). Времето зависи от фурната. Вадиш, оставяш да се охлади и за цвят - щедро наръсваш отгоре ситно нарязан магданоз.
Бърза и вкусна манджа.
Останалите ти чушки си ги оставяш за салата към месцето на следващия дан.
Привет!
| |
Тема
|
Re: чушки-бързо! - и лесно
[re: 1 jena]
|
|
Автор | TTT (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.05.05 21:19 |
|
Я! Тази рецепта е много готина и лесна за изпълнение!
Ще я пробвам като се появят масово чушките - предполагам,
че е добре да се сложат и червени и зелени печени чушки -
хем ще е по-ефектно, хем по-вкусно. И с такива от буркан
става, ама вече свърших запасите. А пък ако настържеш
най-отгоре обилно кашкавал или сложиш кръгчета топено/
пушено сирене... Доматите може да се сложат вътре в сместа
от кренвирши, яйца и сирене, плюс масълце... И ако сервираш
като гарнитура пържени картофи...
Идеята е страхотна!
| |
Тема
|
Re: чушки-бързо! - и лесно
[re: TTT]
|
|
Автор | 1 jena (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.05.05 13:21 |
|
Естествено, че може да се направят сума ти кавър-версии и при тази манджа, както и при всички останали. Но наистина е лесна и вкусна и става както с прясно опечени и обелени чушки, така и от буркан (дори и тези които ги продават готови).
Идеята ти за редуване на цветовете чушки е чудесна. Браво
Ето така се прави - всяко хубаво предложение обогатява !
Привет !
| |
|
|
|
|