Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:22 15.01.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?нови  
АвторCиcи (Нерегистриран)
Публикувано15.05.05 10:16



Моля помогнете бързо, защото сложих да го варя и после не зная как да го сготвя!!!



Тема Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?нови [re: Cиcи]  
Автор lursin (непознат)
Публикувано15.05.05 10:28



ами може да го сгъстиш накрая с малко размито с вода брашно , но внимавай да не сложиш прекалено много защото ще стане много гъста и няма да е вкусна:)))



Тема Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?нови [re: Cиcи]  
Автор Eдин_ (такъв)
Публикувано15.05.05 11:02



Като уври, слагаш в отделен съд (достатъчно голям тиган или тенджера) малко мазнина да се загрее, запържваш в нея една ситно нарязана глава лук (може и по-малко, в зависимост от количеството боб). После слагаш лъжица брашно. Като се позапържи брашното, добавяш лъжичка червен пипер, по желание малко чесън, поразбъркваш, и малко (почти веднага) след това слагаш боба с част от течността, в която е врял. После разбъркваш добре и изчакваш малко, за да видиш колко е гъст. Ако е много гъст, добавяш от течността, докато започне да ти харесва. Не знам слагала ли си подправки при варенето. Ако не си, сложи накрая чубрица или копър. Магданоз също му отива, но може да наръсиш яхнията с пресен при сервиране. Не е задължително, но е много желателно да му сложиш и домати -- зеленият боб обича киселко. Просто вземаш леко разредено пюре, домати от консерва или пресни настъргани или нарязани домати и ги слагаш при лука и другите неща малко преди да сложиш боба.

Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.

Редактирано от Eдин_ на 15.05.05 11:02.



Тема Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб? [re: Eдин_]  
АвторCиcи (Нерегистриран)
Публикувано15.05.05 11:28



БЛАГОДАРЯ ТИ !!! Ти ме спаси да не се изложа пред домашните си. Стана чудесна яхния! Сигурна съм, че на всички ще им хареса и ще си оближат и пръстите.



Тема Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?нови [re: Cиcи]  
Автор dexter_sum (Bladerunner)
Публикувано15.05.05 12:17



Като слагам брашно, слагам и една идея лимонтузу, колкото да е леко киселко, иначе варя зеления боб в обикновена тенджера, с морковчета на кръгчета и цели скилидки чесън, може и ситно нарязан лук, като уври, добавям брашното, а накрая може, стига да понася, да се залее с олио с препъжен червен пипер.

Nequaqua vacuum, казала жабата и цопнала в гьола.


Тема Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?нови [re: dexter_sum]  
АвторCиcи (Нерегистриран)
Публикувано15.05.05 13:57



Чудесна идея! Следващия път ще го сготвя по твоета рецепта. Сигурна съм, че също ще стане много вкусна яхния.



Тема Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?нови [re: Cиcи]  
Автор dexter_sum (Bladerunner)
Публикувано15.05.05 14:02



Тя е на баба ми:)
А като я сипеше в чиниите, дядо ми задължително си слагаше 2-3 лъжици гъсто кисело мляко:)

Nequaqua vacuum, казала жабата и цопнала в гьола.


Тема Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?нови [re: Cиcи]  
Автор w_pooh (само наблюдава)
Публикувано15.05.05 17:25



Аз готвя зелен боб в гърне. Слагам боба, чесъна, морковите, лука и нарязаните дръжки на магданоза, олиото и червения пипер. Много малко вода - НЕ СЛАГАМ СОЛ ОБАЧЕ. Завира и намалям котлона на 1,5 (моята скала е до 3). Така ври около 1,5 часа. Ако е необходимо след това време го сгъстявам с малко брашно. В повечето случаи става като масло и на гъстота, та няма нужда да го сгъстявам. След като го изключа слагам подправката Маги, ситно нарязан магданоз и копър. Става страхотно..... Опитай....



Тема Re: с пилешко?нови [re: w_pooh]  
Авторacдф (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 10:14



Pooh, и аз готвя в гърне.
Твоя милост солта с подправка "маги" я замества?

Аз искам да го сготвя с пилешко.. някой да ми обясни как да процедирам с пилешкото (колко предварително да го сложа, да го позапържа ли най-напред, т.н.)?

Предварително благодаря! :-)



Тема Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?нови [re: w_pooh]  
АвторSUNY (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 12:44



Искам да сготвя зелен фасул в гурне /без месо/, но котлонът ми е газов. Мога ли да го сложа в печката на слаба фурна, и да запържвам ли съставките предварително?




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.