|
Тема
|
Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?
|
|
Автор | Cиcи (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.05 10:16 |
|
Моля помогнете бързо, защото сложих да го варя и после не зная как да го сготвя!!!
| |
Тема
|
Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?
[re: Cиcи]
|
|
Автор |
lursin (непознат) |
Публикувано | 15.05.05 10:28 |
|
ами може да го сгъстиш накрая с малко размито с вода брашно , но внимавай да не сложиш прекалено много защото ще стане много гъста и няма да е вкусна:)))
| |
Тема
|
Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?
[re: Cиcи]
|
|
Автор |
Eдин_ (такъв) |
Публикувано | 15.05.05 11:02 |
|
Като уври, слагаш в отделен съд (достатъчно голям тиган или тенджера) малко мазнина да се загрее, запържваш в нея една ситно нарязана глава лук (може и по-малко, в зависимост от количеството боб). После слагаш лъжица брашно. Като се позапържи брашното, добавяш лъжичка червен пипер, по желание малко чесън, поразбъркваш, и малко (почти веднага) след това слагаш боба с част от течността, в която е врял. После разбъркваш добре и изчакваш малко, за да видиш колко е гъст. Ако е много гъст, добавяш от течността, докато започне да ти харесва. Не знам слагала ли си подправки при варенето. Ако не си, сложи накрая чубрица или копър. Магданоз също му отива, но може да наръсиш яхнията с пресен при сервиране. Не е задължително, но е много желателно да му сложиш и домати -- зеленият боб обича киселко. Просто вземаш леко разредено пюре, домати от консерва или пресни настъргани или нарязани домати и ги слагаш при лука и другите неща малко преди да сложиш боба.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.Редактирано от Eдин_ на 15.05.05 11:02.
| |
Тема
|
Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?
[re: Eдин_]
|
|
Автор | Cиcи (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.05 11:28 |
|
БЛАГОДАРЯ ТИ !!! Ти ме спаси да не се изложа пред домашните си. Стана чудесна яхния! Сигурна съм, че на всички ще им хареса и ще си оближат и пръстите.
| |
Тема
|
Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?
[re: Cиcи]
|
|
Автор |
dexter_sum (Bladerunner) |
Публикувано | 15.05.05 12:17 |
|
Като слагам брашно, слагам и една идея лимонтузу, колкото да е леко киселко, иначе варя зеления боб в обикновена тенджера, с морковчета на кръгчета и цели скилидки чесън, може и ситно нарязан лук, като уври, добавям брашното, а накрая може, стига да понася, да се залее с олио с препъжен червен пипер.
Nequaqua vacuum, казала жабата и цопнала в гьола.
| |
Тема
|
Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?
[re: dexter_sum]
|
|
Автор | Cиcи (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.05 13:57 |
|
Чудесна идея! Следващия път ще го сготвя по твоета рецепта. Сигурна съм, че също ще стане много вкусна яхния.
| |
Тема
|
Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?
[re: Cиcи]
|
|
Автор |
dexter_sum (Bladerunner) |
Публикувано | 15.05.05 14:02 |
|
Тя е на баба ми:)
А като я сипеше в чиниите, дядо ми задължително си слагаше 2-3 лъжици гъсто кисело мляко:)
Nequaqua vacuum, казала жабата и цопнала в гьола.
| |
Тема
|
Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?
[re: Cиcи]
|
|
Автор |
w_pooh (само наблюдава) |
Публикувано | 15.05.05 17:25 |
|
Аз готвя зелен боб в гърне. Слагам боба, чесъна, морковите, лука и нарязаните дръжки на магданоза, олиото и червения пипер. Много малко вода - НЕ СЛАГАМ СОЛ ОБАЧЕ. Завира и намалям котлона на 1,5 (моята скала е до 3). Така ври около 1,5 часа. Ако е необходимо след това време го сгъстявам с малко брашно. В повечето случаи става като масло и на гъстота, та няма нужда да го сгъстявам. След като го изключа слагам подправката Маги, ситно нарязан магданоз и копър. Става страхотно..... Опитай....
| |
Тема
|
Re: с пилешко?
[re: w_pooh]
|
|
Автор | acдф (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.05 10:14 |
|
Pooh, и аз готвя в гърне.
Твоя милост солта с подправка "маги" я замества?
Аз искам да го сготвя с пилешко.. някой да ми обясни как да процедирам с пилешкото (колко предварително да го сложа, да го позапържа ли най-напред, т.н.)?
Предварително благодаря! :-)
| |
Тема
|
Re: Спешно: Как да наготвя яхния зелен боб?
[re: w_pooh]
|
|
Автор | SUNY (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.05 12:44 |
|
Искам да сготвя зелен фасул в гурне /без месо/, но котлонът ми е газов. Мога ли да го сложа в печката на слаба фурна, и да запържвам ли съставките предварително?
| |
|
|
|
|