Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:10 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Рулца от пилешко филе в сос от спанак и коприванови  
Автор Sapiens (ex Sapiens-s-s)
Публикувано24.04.05 00:42

РУЛО ОТ ПИЛЕШКО ФИЛЕ ВЪРХУ ПЮРЕ ОТ СПАНАК И КОПРИВА
===========================================================

Продукти:
4 бр. пилешко филе, по-едри,
6 едри скилидки чесън,
80 гр. рокфор,
1/2 кг. спанак,
300 гр. коприва,
100 мл.зехтин,
60 гр краве масло,
50 гр.кашкавал,
сол,
черен пипер,
1 с.л. джоджен,
1 вр.пресен магданоз.

Пилешките филета внимателно се разрязват надлъжно през средата и се обръщат като пеперуда.
Леко се осоляват, поставя се всяко върху готварска дъска, покрива се с плътно полиетиленово пликче и се начуква внимателно, така че да стане равномерно по дебелина.
Чесънът се счуква с 1/4 ч.л. сол до паста. Ръсва се малко черен пипер.
Добавя се рокфорът, 1/4 вр. много ситно нарязан магданоз и всичко се прави на паста.
С тази паста се намазва всяко парче от пилешкото филе и се увива на руло стегнато.
За да не се развие се вързва с листо пресен лук.
Спанакът и копривата се почистват и измиват добре, сваряват се за 1/2 час в 1/2 л. вода с малко сол, джоджена и зехтина.
Пасират се до пюре.
Когато пюрето е готово, пускаме в него пилешките рула и варим на тих огън 10 мин.
При сервиране поставяме от пюрето като подложка и върху него поставяме по едно руло, поливаме с разтопеното и препържено масло и поръсваме с настърган кашкавал.
Гарнираме с резенчета лимон.

Тема Re: Рулца от пилешко филе в сос от спанак и коприванови [re: Sapiens]  
Автор1 jena (Нерегистриран)
Публикувано27.04.05 14:33

Имам въпрос - опитвал ли си преди да сложиш ролцата да се варят, да ги запържиш до златисто ? Иначе не остават ли малко сурови ...???
Рецептата е доста интригуваща - дори по "агнешко време"
Като реванш към твоята рецепта - ето още една от архива на глуба - от Di5 :
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=gotv&Number=1939045301&page=&view=&sb=&part=all&vc=1

ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ ПЪЛНЕНИ СЪС СПАНАК И ГЪБИ

Пилешките пържоли се посоляват, поръсват се с черен пипер и се нареждат в купа, между тях се слага накълцани скилидки чесън и се заливат с малко соев сос. Оставят се за час-два в хладилника. (Аз ги оставям само докато приготвя плънката)
За плънката задушаваш зелен лук, спанак, много ситно нарязани гъби(може и без гъби), ако искаш можеш да добавиш и ситно нарязано сварено яйце.
Взимаш пържолите и във всяка една слагаш по малко от плънката, навиваш на ролце, и забождаш от двата края клечки за зъби. Овалваш в галета (ако към галетата се добави и малко сусам става още по вкусно) и леко ги изпържваш. После ги нареждаш в тавичка и печеш.

Коментарии: Да от гърди. Ако са по дебели и неоформени е хубаво да се начукат малко. А за пърженето, сигурно може и без него, на мен така ми я казаха рецептата. Може би просто няма да имат този златист загар който се получава от пърженето. Може да пробваш да запържиш само няколко, другите да ги сложиш направо за печене и да сравниш. Като си помисля, ако направо се сложат да се пекат няма смисъл да се увалват и в галета.

Тема Re: Рулца от пилешко филе в сос от спанак и коприванови [re: 1 jena]  
Публикувано27.04.05 22:42

Може да се запържат до златисто, но не "защото ще останат сурови", а за по-добър вкус.
Бялото месо е характерно с това, че изисква минимално термично въздействие (извинявай за купешката терминология...), когато се пече на скара са му необходими по 1,5 мин. на всяка страна, иначе се втвърдява и става неприятно за ядене.
Ако някой реши да пържи рулцата, добре е това да стане в смес от масло и зехтин (за да не прегори маслото от по-високата температура) и то за много кратко време на много висока температура, само да се жарнат във врящата мазнина.
Но рискът месото да се втвърди е много голям...

"Бессердечная женщина и безмозглый мужчина в любом деле приходят к одинаковому результату".

Редактирано от Sapiens на 27.04.05 22:43.

Тема Re: Рулца от пилешко филе в сос от спанак и коприванови [re: Sapiens]  
Автор Grami ()
Публикувано28.04.05 10:24

И двете рецепти звучат невероятно.....
Обаче за такива като мен със слаби ангели......сега цял ден ще ми подскачат пържолки пред очите
Но все пак Мерси, ще се пробвам.....

Редактирано от Grami на 28.04.05 10:24.

Тема Re: Рулца от пилешко филе в сос от спанак и коприванови [re: Grami]  
Публикувано28.04.05 15:10

В този клуб всички сме такива, иначе нямаше да сме тук...
Да ти е сладко!

"Бессердечная женщина и безмозглый мужчина в любом деле приходят к одинаковому результату".

Тема Re: Рулца от пилешко филе в сос от спанак и коприва [re: 1 jena]  
Автор Di2 (мама на двечки)
Публикувано28.04.05 20:01

Ехе браво на архивите, това съм го писало някъде преди повече от две години. От тогава доста съм я модифицирала рецептата. Пилешките гърди ги правя като джоб, а не ги навивам, пълня ги със сместта, затварям с клечка за зъби, не ги пържа, подреждам ги в тавичка и покривам с фолио, а откакто имам голям глинен гювеч, чи подреждам на дъното, затварям и запичам. Последните десетина минутки махам капака или фолиото, настъргвам кашкавал. От соса който са си пуснали правя сос със сметана и синьо сирене.

Тема Re: Рулца от пилешко филе в сос от спанак и коприванови [re: Di2]  
Автор1 jena (Нерегистриран)
Публикувано29.04.05 09:38

Благодаря на Сапиенс и на теб, мила!
Ще включа уточненията към рецептта във файла.
Привет !

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.