|
|
|
Тема
|
Патешко фрикасе?
|
|
| Автор |
пpoмeнливa (усмихната) |
| Публикувано | 23.04.05 13:54 |
|
|
Реших да готвя патешки маншон на фрикасе .
Ама не съм сигурна как се прави...
Някакви идеи? М? МОЛЯ!!!
| |
|
|
|
Това, маншон, май беше гръкляна, така ли е?
Че то по него има ли достатъчно месо, като изключим факта, че там се намира възможно най-вкусното месо на всяко животно.
Мога да те посъветвам да го свариш добре, за да изпада всичкото месо от него, след което да го сготвиш както всяко друго фрикасе.
ПРИГОТВЯНЕ:
Брашното се запържва в мазнината и се залива с пилешкия бульон, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучки.
След като поври и се сгъсти, кашичката се застройва с разбърканите яйце и прясно мляко (може и кисело), добавя се обезкостеното и нарязано на малки парченца бяло пилешко месо (може и накъсано на конци).
Подправя се с черен пипер, сол и лимонтузуто.
Фрикасето се сервира поръсено с настърган кашкавал.
 
| |
|
|
|
|