|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
защо не стана
|
|
Автор | вecи (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.04.05 11:29 |
|
панираният кашкавал? Изстудих го и го панирах в белтък на сняг объркан със жълтъците, който бяха смесени с брашно и бира. Докато го пържех изглеждаше добре, но като го ядяхме беше много мазен и сплескан. Искам да го направя като на НАРРУ, ако знаете как помагайте
| |
Тема
|
Re: защо не стана
[re: вecи]
|
|
Автор |
Sapiens (ex Sapiens-s-s) |
Публикувано | 15.04.05 23:38 |
|
По принцип, за да стане добре панираният кашкавал трябва да са изпълнени следните условия:
- кашкавалът на резени трябва да бъде добре охладен, даже се поставя за 10-15 мин. във фризера.
- температурата на мазнината, в която ще пържиш трябва да е доста висока.
- панировката може да бъде различна - от класическата яйце-брашно-яйце, през завършващо овалване след яйцето в галета, та до панировка "Орли".
Резултатът не се влияе толкова от панировката, колкото от първите две условия.
| |
Тема
|
Re: защо не стана
[re: вecи]
|
|
Автор | Бyбoлинa (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.04.05 08:54 |
|
в Хепи го панират в полутечна панировка. веднъж гледах готвач от Хепи при Звездев и си записах рецептата. дала съм я в предната тема за паниран кашкавал, ако искаш я потърси.
| |
|
Това е панировка "Орли" или Патафри.
С нея се работи значително по-лесно и бързо.
Но панировката не прави вкуса и консистенцията на крайния продукт, а само спомага за доброто капсуловане и външен вид.
| |
|
В отговор на:
- кашкавалът на резени трябва да бъде добре охладен, даже се поставя за 10-15 мин. във фризера.
YeeeeS!
| |
Тема
|
Re: защо не стана
[re: Jennifer*]
|
|
Автор | вecи (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.04.05 12:29 |
|
Аз съм писала, че го охладих добре и въпреки това не стана. Май никой не знае каква е причината
| |
Тема
|
Re: защо не стана
[re: вecи]
|
|
Автор | nelka (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.04.05 12:36 |
|
Има много видове кашкавал...
Този,с който не се получи този път си ползвала и по-рано и тогава е ставало,затова сега си объркана?
Всъщност дори една и съща марка рядко произвежда две партиди ,кито да са с почти еднакви качества.
Може би самата консистенция на този кашкавала не е най-подходящата за паниране?
| |
Тема
|
Re: защо не стана
[re: вecи]
|
|
Автор |
Jennifer* (добро момиче:)) |
Публикувано | 16.04.05 13:16 |
|
Не, не сме се разбрали.
Постингът ми не беше към теб, а към Сапиенс, той си знае защо му се усмихвам така.
Конкретно на твоето питане.
Мисля, че Нелка много правилно ти е отговорила.
Зълва ми се занимава професионално с производство на млечни произведения, а кашкавалът и е топ специалност. Много пъти съм я питала защо кашкавалът, който този път ми е изпратила не е същият като "онзи от предишния път". Уж същата фирма и същият екип го прави, от едно и също мляко е, но не се получава един и същи продукт. Тя ми отговаря също като Нелка.
Същото важи и за едно краве масло, което много им харесвам.
А имат едно "сбъркано" осолено масло, за което винаги намират клиент в мое лице.
Не клиент, а голям фен.
| |
|
Съгласен!
И за двете...
| |
Тема
|
Re: защо не стана
[re: вecи]
|
|
Автор |
cherpak (непознат) |
Публикувано | 18.04.05 13:17 |
|
Първо и най-важно,кашкавала,не трябва да е на големи парчета. Подходящ размер е 1.5/1/0.5(дълж./шир./вис./). После трябва да се пържи на маслена баня(много олио,като във фритюрника)силно нагрята. Панировката е Патафри. Ако не можеш да я намериш ще ти я обясня.
P.S.: Когато продукта е паниран с Патафри се нарича Орли.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|