|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: Mим]
|
|
Автор | aбeee (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.04.05 10:51 |
|
Аз изобщо не купувам Данон, Фибела и млека от този сорт. Предпочитам произведените от по-малки фирми. Но и тяхното качество не ме задоволява, даже някой път нещата са трагични.
те, тия , по-малките фирми( разположени из ''екологично чисти райони'';)) не са виждали ХЕИ , нито то тях...
ако видиш каква е хигиената там..ще драйфаш....
| |
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: aбeee]
|
|
Автор |
Jennifer* (добро момиче:)) |
Публикувано | 17.04.05 11:32 |
|
Вече се бях отчаяла, че няма нито един човек, който да разсъждава като мен, но вече се поуспокоих.
| |
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
мyнти (излъган) |
Публикувано | 17.04.05 22:35 |
|
Ако оставиш сварено млеко в хладилника,след няколко дни се е хванало .Незнам само дали се подквасва от него или се ползва само за домашна мътеница.
А що се отнася до заквсаката,става с купено млеко.Никога не съм имала случаи да не ми стане.1 супена лъж.на 1 компотен буркан (от ония с винт).Спазвам колко трябва да е топло ,завивам с хавлиена кърпа и то си става.
.... да му БЕРА ЛАИКАТА...
| |
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: мyнти]
|
|
Автор |
Sapiens (ex Sapiens-s-s) |
Публикувано | 18.04.05 02:20 |
|
Разбира се.
| |
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: мyнти]
|
|
Автор |
ah () |
Публикувано | 18.04.05 11:27 |
|
???? как така? не става ли на извара? като се отцеди, де.
| |
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: Eдин]
|
|
Автор |
ah () |
Публикувано | 18.04.05 11:37 |
|
хофер е австийският вариянт на немското алди. само че, всичките млека са авсрийски, а и почти всички основно хранителни продукти.
та въпросният "йогурт" е 100% с лакт. булгарикус, на вкус и консистенция е идеален. разприказвах се веднъж с туркинята в един дьонер кебаб, та тя ми каза, че с този йогурт заквасва, и действително, става прекрасно кис. мляко.
иначе, тези хиляди разновидности са май с различни бактерии и животни, въртящи се наляво и на дясно, и най-вече с химия, дори и с разни желатини и други боклуци.
| |
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: ah]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 18.04.05 11:57 |
|
Откъде знаеш, че е с л. булгарикус? Пише ли?
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: Eдин]
|
|
Автор |
ah () |
Публикувано | 18.04.05 14:24 |
|
отговорът изобщо не ми харесва.
не е булгарикус а е ацидофилус. защото: бифидус и ацидофилус дават по-мек вкус и за разлика от булгарикус част бактериите достигат живи до стомашно-чревния тракт, а това е основното от здравна гледна точка.
интересното е, че много от производителите смесват:
Lactobacillus acidophilus,
Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus
ей, много се ограмотих покрай тази тема:
думата йогурт произлиза от тракийски. тракийците носели на кръста (и връзвали на конете) мехчета от агнешка кожа, пълни с мляко. от температурата на тялото и съответната микрофлора в меха се получавало кис.мляко.
истинското кил. мляко, което се произвежда само от мляко и бацили има трайност само 1 ден. (бабите всеки ден ли квасят??')
| |
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: ah]
|
|
Автор |
Иpeтo (ентусиаст) |
Публикувано | 18.04.05 14:32 |
|
Малииии, сега чак се почувствах горда, че съм инициализирала оргамотяване в интернет - пространството .
Я, да те питам аз теб една друга работа. Българското сирене, дето го продават в зелените кутии по турските магазини къде се произвежда? Защото в България от много отдавна не съм яла такова и силко подозирам, че ще има да отскачам до Австрия за сиренце, когато се прибера един ден .
"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"
| |
Тема
|
Re: За киселото мляко и заквасването му
[re: ah]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 18.04.05 14:42 |
|
Ами и аз си помислих, че най-вероятно е ацидофилус, та затова попитах. Продават се разни смески, които съдържат какво ли не -- например Lactobacillus rhamnosus Gorbach & Goldin -- поддържало равновесието в чревната флора (демек чревните бактерии). Онези от Даноне с Бифидус есенсис в Активията постигат пак същото. А Якулт пък (Yakult) не е дори и кисело мляко, ами само бактерии Lactobacillus casei Shirota в малко сиропче. Абе като си направя сметката от всичките млечнокисели чудесии, които поглъщам, изглежда, че равновесието в червата ми би трябвало да е джелезно.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|