Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:35 15.01.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Лигльовщинанови  
Автор *Плaмeн* (непознат)
Публикувано08.04.05 22:12

Чухте ли бе хора?
Комисията по контрола на храните в САЩ,обявила че свинските черва,шкембе,и разни други карантиики от прасенцето,били ВРЕДНИ за човека
Все съм вярвал че тази територия от земното кълбо е населена от идиоти,ама чак пък толкоз......

Тема Re: Лигльовщина [re: *Плaмeн*]  
Автор Jennifer (Оптимистка:))
Публикувано08.04.05 22:16

На времето кралете и благородниците не са се хранели със субпродукти, смятайки ги за храна за бедните и простаците. Може да има нещо общо с въпросната ситуация.

Тема Re: Лигльовщинанови [re: *Плaмeн*]  
АвторLina (Нерегистриран)
Публикувано08.04.05 22:20

po kakav nachin sa vredni

Тема Re: Лигльовщинанови [re: Jennifer]  
Автор *Плaмeн* (непознат)
Публикувано08.04.05 23:34

Едното няма нищо общо с другото!

Авторняkoя cи (Нерегистриран)
Публикувано08.04.05 23:46

Ти питай комшиите гърци защо и как от ЕС им забраниха шкембе чорба, дроб сарма и всякакви карантии.

Тема Re: Лигльовщинанови [re: няkoя cи]  
Автор Jennifer (Оптимистка:))
Публикувано08.04.05 23:59

За шкембе чорбата и дроб сармата въобще не ме е яд, обаче за чупенето на чинии направо си умирам.

Автор w_pooh (само наблюдава)
Публикувано10.04.05 11:33

Като вътрешни органи те играят ролята по определен начин като филтри. Там се събират отпадъците от организма. Там се събират и антибиотиците, които се използват да се дават на животните. Така, че тези продукти наистина са вредни за консумиране. Все едно, че всички тези отпадъци от животните ние сами си ги натрупваме в нашия организам. Вярно е, че сме се научили да си ги готвим вкусно и пикантно, но в днешни времена са ВРЕДНИ. Преди много десеттилетия, когато всеки човек се е самозадоволявал с животински храни, т.е. сам си ги е отглеждал и консумирал, те в повечето случаи са се хранили по пасищата. А сега се хранят със смески, в които се слагат и определени консерванти и антибиотици.
С всичко се свиква. Така ще свикнем повече с хамбургерите, отколкото с шкембе чорбата...

Тема Re: Лигльовщинанови [re: w_pooh]  
Автор Sapiens (ex Sapiens-s-s)
Публикувано10.04.05 14:27

Към това мога да добавя и огромното количество холестерол, което се съдържа в субпродуктите.

Тема не е Лигльовщинанови [re: Sapiens]  
Автор nelka (непознат(-ka))
Публикувано10.04.05 15:53

При мен понятието субпродукти съществува,но само като такова.Да се намерят подобни продукти в търговската мрежа е изключено:те просто не са предназначени за продан/ядене.Така е било през всички години откак съм тук(а те не са малко).

Особени реакции предизвиква въпросът за консумацията на животински мозък- трудно ми е да обясня достатъчно убедително че у нас това се прави.

Изключение прави дробът,който се намира- но все със забележката да не се прекалява с него.

Пилешки дробчета в магазина също има,но тук те не са на особена почит:мисля че основно се ползват при домашно приготвяне на пастет/пате.

В известен период от време(зимата) треската се сервира заедно с хайвера си и с дроба,всяко от нещата приготвено/сварено поотделно,но тук също става дума за единични случаи.

Тема Re: не е Лигльовщинанови [re: nelka]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано10.04.05 18:38

Аз пък тук освен мозък всякаква друга карантия мога да си купя. Продава се обикновено в турските магазини, но я има, а можеш и да си поръчаш. Въобще не ме интересува местните цивилизовани квадратни хорица какво ядат и колко се чудят, като видят някой да яде карантия.

Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.