|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Лигльовщина
|
|
Автор |
*Плaмeн* (непознат) |
Публикувано | 08.04.05 22:12 |
|
Чухте ли бе хора?
Комисията по контрола на храните в САЩ,обявила че свинските черва,шкембе,и разни други карантиики от прасенцето,били ВРЕДНИ за човека
Все съм вярвал че тази територия от земното кълбо е населена от идиоти,ама чак пък толкоз......
| |
|
На времето кралете и благородниците не са се хранели със субпродукти, смятайки ги за храна за бедните и простаците. Може да има нещо общо с въпросната ситуация.
| |
Тема
|
Re: Лигльовщина
[re: *Плaмeн*]
|
|
Автор | Lina (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.04.05 22:20 |
|
po kakav nachin sa vredni
| |
|
Едното няма нищо общо с другото!
| |
Тема
|
Re: Лигльовщина
[re: *Плaмeн*]
|
|
Автор | няkoя cи (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.04.05 23:46 |
|
Ти питай комшиите гърци защо и как от ЕС им забраниха шкембе чорба, дроб сарма и всякакви карантии.
| |
|
За шкембе чорбата и дроб сармата въобще не ме е яд, обаче за чупенето на чинии направо си умирам.
| |
Тема
|
Re: Лигльовщина
[re: *Плaмeн*]
|
|
Автор |
w_pooh (само наблюдава) |
Публикувано | 10.04.05 11:33 |
|
Като вътрешни органи те играят ролята по определен начин като филтри. Там се събират отпадъците от организма. Там се събират и антибиотиците, които се използват да се дават на животните. Така, че тези продукти наистина са вредни за консумиране. Все едно, че всички тези отпадъци от животните ние сами си ги натрупваме в нашия организам. Вярно е, че сме се научили да си ги готвим вкусно и пикантно, но в днешни времена са ВРЕДНИ. Преди много десеттилетия, когато всеки човек се е самозадоволявал с животински храни, т.е. сам си ги е отглеждал и консумирал, те в повечето случаи са се хранили по пасищата. А сега се хранят със смески, в които се слагат и определени консерванти и антибиотици.
С всичко се свиква. Така ще свикнем повече с хамбургерите, отколкото с шкембе чорбата...
| |
Тема
|
Re: Лигльовщина
[re: w_pooh]
|
|
Автор |
Sapiens (ex Sapiens-s-s) |
Публикувано | 10.04.05 14:27 |
|
Към това мога да добавя и огромното количество холестерол, което се съдържа в субпродуктите.
| |
Тема
|
не е Лигльовщина
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
nelka (непознат(-ka)) |
Публикувано | 10.04.05 15:53 |
|
При мен понятието субпродукти съществува,но само като такова.Да се намерят подобни продукти в търговската мрежа е изключено:те просто не са предназначени за продан/ядене.Така е било през всички години откак съм тук(а те не са малко).
Особени реакции предизвиква въпросът за консумацията на животински мозък- трудно ми е да обясня достатъчно убедително че у нас това се прави.
Изключение прави дробът,който се намира- но все със забележката да не се прекалява с него.
Пилешки дробчета в магазина също има,но тук те не са на особена почит:мисля че основно се ползват при домашно приготвяне на пастет/пате.
В известен период от време(зимата) треската се сервира заедно с хайвера си и с дроба,всяко от нещата приготвено/сварено поотделно,но тук също става дума за единични случаи.
| |
Тема
|
Re: не е Лигльовщина
[re: nelka]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 10.04.05 18:38 |
|
Аз пък тук освен мозък всякаква друга карантия мога да си купя. Продава се обикновено в турските магазини, но я има, а можеш и да си поръчаш. Въобще не ме интересува местните цивилизовани квадратни хорица какво ядат и колко се чудят, като видят някой да яде карантия.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|