|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Коzунак
|
|
Автор | Pipe (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.03.05 11:15 |
|
Мислили ли сте ве4е, как ще го направите?
Тъи като месенето се окаzа zа мен непосилен труд, таzи година мога да експериментирам само коzунак в машина zа хляб.
Някои пробвал ли е? ще ми дадете ли реzепти?
| |
Тема
|
Re: Коzунак
[re: Pipe]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 23.03.05 15:01 |
|
В машината е същото е, като да го месиш на ръка. Само дето машината се справя по принцип по-прецизно с втасването и не те болят ръцете след това.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lPA (ентусиаст) |
Публикувано | 24.03.05 02:01 |
|
Здравей, виж тук:

Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш
| |
Тема
|
[re: lPA]
|
|
Автор |
Pipe () |
Публикувано | 24.03.05 10:48 |
|
Merci mnogo za link-a! 
| |
Тема
|
|
|
Автор | cвeтлa (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.05 11:06 |
|
В4ера се пробвах да правя козунак,уж спазвах вси4ко то4но по рецепта,пък и месих докат ми се отка4иха ръцете:)ма не знам за6то не ми стана гладко тестото.Ина4е после кат се изпе4е стана "на конци".някой да ми каже как то4но се меси
Благодаря.
| |
Тема
|
[re: cвeтлa]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 28.03.05 12:44 |
|
Меси се дълго 
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
|
ами точно така трябва да стане изпечения козунак - на "конци"! значи си го докарала
както ти е казал Един - меси се дълго и скучно. някои баби съм виждала да го удрят от време на време от високо в масата - пляяяс! много ми допада тоз подход 
| |
|
В предишните мнения всичко е описано много подробно. Имам да допълня, че голямо значение има и качеството на брашното (за маята пише в мненията). Купувала съм брашно, от което не става хубава пита, та камо ли козунак. Смело го твърдя, защото тестените изделия са ми слабост и по едно време се бях вманиачила. Ако брашното не е качествено (не знам по кой показател), тестото става лепкаво и колкото и да се стараеш, няма да стане гладко. После не се изпича добре. Някак всичко е свързано. Ако купуваш брашно, мога да споделя кое е хубаво.
Редактирано от alys на 29.03.05 17:27.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Pipe (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.03.05 13:41 |
|
Направих коzунака,които по рецептата се меси в машина zа хляб. Спестих си месенето, а реултатът е същия. Стана страхотен. Добавих му и стафиди и го посипах със zахар отгоре. Препоръ4вам го на вси4ки притежатели на машина zа хляб.

| |
Тема
|
|
|
Автор |
Di2 (мама на двечки) |
Публикувано | 29.03.05 20:17 |
|
Е радвам се че се е получило, че вчера в един друг готварски клуб имаше рекламация на рецептата Е това е първата рекламация де, до сега на толкова много хора съм давала рецептата и провали е нямало(поне не са си признавали), а и аз я правя вече толкова много пъти. Само да кажа че при мен брашното обикновено е около 3 чаши и половина, но всеки път отива различно, понякога и малко по-малко, понякога и малко повече.
Правя плънка от счукани орехи орехи, накиснати в прясно мляко, стафиди, захар и канела.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|