Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:09 11.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За постите: скариди на грил с цитрусов соснови  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано15.03.05 18:16

2 портокала
2 праскови (може и от компот)
1 халапеньо накълцано наситно
2 с.л. червен лук и той наситно
1 скилидка чесън и тя наситно
1 ч.л. пресен розмарин -- и той
1 с.л. зехтин
750 г. средноголеми скариди
1 чаша пресен портокалов сок
1 с.л. зехтин
1 китка пресен розмарин без стъблата
5 скилидки чесън пресовани
1/4 ч.л. смлян черен пипер
Растителна мазнина

Настържете кората на портокала, обелете го, нарежете го на резени и после на по-дребни парчета. Обелете и нарежете прасковите (ей затова стават и от компот).

Разбъркайте заедно 2 с.л. от настърганата портокалова кора, нарязания портокал, прасковите халапеньото, лука, чесъна и зехтина. Покрийте и замразете.

Обелете скаридите и ги почистете.

Смесете останалата кора от портокал, сока от портокал, зехтина, розмарина, чесъна и черния пипер в плитка паница или в голяма пластмасова торбичка. Добавете скаридите. Покрийте или затворете. Изстудявайте за ок. 30 мин, като от време на време раздрусвате или обръщате скаридите.

Извадете скаридите от маринатата. Маринатата я кипнете на силен огън за 1 мин.

Сложете скаридите в ръчна скара, намазана с мазнина и ги изпечете в покрит грил на средно силен огън (170 до 200 градуса Целзий) по 5 мин. на страна, овлажнявайки ги с марината. Сервирайте с цитрусовия сос.

Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.

Тема Re: За постите...въпрос...нови [re: Eдин]  
Автор Mitre (шоп [О.З.])
Публикувано15.03.05 18:41

Абстрахирайки се от 2 портокала 2 праскови (може и от компот) ...(защото не обичам сладникави неща)...постите ли не бяха да не се чревоугодничи с разни лакомийки?

Щото това ми напомня стар монашески виц - 'фанали едно агънце-багънце, попитали го - имаш ли нещо против да те наречем...тиква, и си го опекли като тиквичка с подправки и го изкльопали...горките постници

Frankly, my dear, I don't give a damn!!!

Тема Само от любопитство...нови [re: Eдин]  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано15.03.05 21:45

Не че ще сготвя рецептата ти, но не знаех какво е "халапеньо" (чувам го за първи път в живота си). Единственото, което намерих, е че е свързано с Мексико и с някакъв адски лют сос. Но в рецептата ти се "кълца наситно". Може би са много люти чушки? Обясни ми, моля-я-я...

Тема Re: Само от любопитство...нови [re: 4avdar4e]  
Автор nelka (непознат(-ka))
Публикувано15.03.05 22:00

Тема Re: За постите...въпрос...нови [re: Mitre]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано15.03.05 22:03

Автор Eдин (такъв)
Публикувано15.03.05 22:04

Преди около седмица стана дума в една друга тема. Това е вид зелена люта чушка, която, като стане червена, й казват "чили".

Тема Re: Само от любопитство...нови [re: nelka]  
Автор lPA (ентусиаст)
Публикувано15.03.05 22:07

Странно, в мексикански магазини ,и не само, съм виждала само зелени халапеньос. Имат и други много по-люти чушки - и червени и жълти, но халапеньос - само зелени:

Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш

Редактирано от lPA на 15.03.05 22:10.

Тема Re: Само от любопитство...нови [re: Eдин]  
Автор 4avdar4e (добро другарче)
Публикувано15.03.05 22:07

Съжалявам, пропуснала съм Но ми напомни на едно старо вицово обяснение на винопроизводител: Това грозде е черно, но е червено, защото е зелено!

Автор Гинec (Ж)
Публикувано15.03.05 22:21

Това грозде е черно, но е червено, защото е зелено! Пък аз го знам така: Тия сини сливи са червени, щото са зелени.

Тема Отговор набързонови [re: lPA]  
Автор nelka (непознат(-ka))
Публикувано16.03.05 02:34

Не твърдя че "моят" магазин знае повече от мексиканските,само искам да покажа какво халапеньо има в него( и двата цвята):

Специално червеното го имаме отскоро,но откога то е в асортимента на производителя- това не знам,допускам да е от по-дълго време.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.