|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
За постите: скариди на грил с цитрусов сос
|
|
| Автор |
Eдин (такъв) |
| Публикувано | 15.03.05 18:16 |
|
|
2 портокала
2 праскови (може и от компот)
1 халапеньо накълцано наситно
2 с.л. червен лук и той наситно
1 скилидка чесън и тя наситно
1 ч.л. пресен розмарин -- и той
1 с.л. зехтин
750 г. средноголеми скариди
1 чаша пресен портокалов сок
1 с.л. зехтин
1 китка пресен розмарин без стъблата
5 скилидки чесън пресовани
1/4 ч.л. смлян черен пипер
Растителна мазнина
Настържете кората на портокала, обелете го, нарежете го на резени и после на по-дребни парчета. Обелете и нарежете прасковите (ей затова стават и от компот).
Разбъркайте заедно 2 с.л. от настърганата портокалова кора, нарязания портокал, прасковите халапеньото, лука, чесъна и зехтина. Покрийте и замразете.
Обелете скаридите и ги почистете.
Смесете останалата кора от портокал, сока от портокал, зехтина, розмарина, чесъна и черния пипер в плитка паница или в голяма пластмасова торбичка. Добавете скаридите. Покрийте или затворете. Изстудявайте за ок. 30 мин, като от време на време раздрусвате или обръщате скаридите.
Извадете скаридите от маринатата. Маринатата я кипнете на силен огън за 1 мин.
Сложете скаридите в ръчна скара, намазана с мазнина и ги изпечете в покрит грил на средно силен огън (170 до 200 градуса Целзий) по 5 мин. на страна, овлажнявайки ги с марината. Сервирайте с цитрусовия сос.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
|
Тема
|
Re: За постите...въпрос...
[re: Eдин]
|
|
| Автор |
Mitre (шоп [О.З.]) |
| Публикувано | 15.03.05 18:41 |
|
|
Абстрахирайки се от 2 портокала 2 праскови (може и от компот) ...(защото не обичам сладникави неща)...постите ли не бяха да не се чревоугодничи с разни лакомийки?
Щото това ми напомня стар монашески виц - 'фанали едно агънце-багънце, попитали го - имаш ли нещо против да те наречем...тиква, и си го опекли като тиквичка с подправки и го изкльопали...горките постници
Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
| |
|
Тема
|
Само от любопитство...
|
|
| Автор |
4avdar4e (добро другарче) |
| Публикувано | 15.03.05 21:45 |
|
|
Не че ще сготвя рецептата ти , но не знаех какво е "халапеньо" (чувам го за първи път в живота си). Единственото, което намерих, е че е свързано с Мексико и с някакъв адски лют сос. Но в рецептата ти се "кълца наситно". Може би са много люти чушки? Обясни ми, моля-я-я...
| |
|
Тема
|
Re: Само от любопитство...
[re: 4avdar4e]
|
|
| Автор |
nelka (непознат(-ka)) |
| Публикувано | 15.03.05 22:00 |
|
|
| |
|
Тема
|
Re: За постите...въпрос...
[re: Mitre]
|
|
| Автор |
Eдин (такъв) |
| Публикувано | 15.03.05 22:03 |
|
|

| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Eдин (такъв) |
| Публикувано | 15.03.05 22:04 |
|
|
Преди около седмица стана дума в една друга тема. Това е вид зелена люта чушка, която, като стане червена, й казват "чили".
| |
|
Тема
|
[re: nelka]
|
|
| Автор |
lPA (ентусиаст) |
| Публикувано | 15.03.05 22:07 |
|
|
Странно, в мексикански магазини ,и не само, съм виждала само зелени халапеньос. Имат и други много по-люти чушки - и червени и жълти, но халапеньос - само зелени:
Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш
Редактирано от lPA на 15.03.05 22:10.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
4avdar4e (добро другарче) |
| Публикувано | 15.03.05 22:07 |
|
|
Съжалявам, пропуснала съм Но ми напомни на едно старо вицово обяснение на винопроизводител: Това грозде е черно, но е червено, защото е зелено!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Гинec (Ж) |
| Публикувано | 15.03.05 22:21 |
|
|
Това грозде е черно, но е червено, защото е зелено! Пък аз го знам така: Тия сини сливи са червени, щото са зелени. 
| |
|
Тема
|
Отговор набързо
[re: lPA]
|
|
| Автор |
nelka (непознат(-ka)) |
| Публикувано | 16.03.05 02:34 |
|
|
Не твърдя че "моят" магазин знае повече от мексиканските,само искам да покажа какво халапеньо има в него( и двата цвята):
Специално червеното го имаме отскоро,но откога то е в асортимента на производителя- това не знам,допускам да е от по-дълго време.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|