Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:27 07.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема пиле със сметананови  
Авторвили (Нерегистриран)
Публикувано21.02.05 11:28



четох скоро в архива тази рецепта, но сега не я намирам
може ли да се приготви само от бяло месо, слага ли се бяло вино, какви са подправките, сметаната може ли да бъде заквасена?



Тема Re: пиле със сметананови [re: вили]  
Автор cherpak (непознат)
Публикувано21.02.05 13:36



Незнам каква е била рецептата ,която търсиш,но аз имам моя.
Запържвам пилешко филе, нарязано на кубчета, добавям малко чесън и изчистени от костилките черни маслини. Гася с малко бяло вино и слагам сметана(естествено ,че може заквасена,но с другата повече ми харесва). Като поизври малко и започне да се сгъстява добавям малко синьо сирене.



Тема Re: пиле със сметананови [re: вили]  
Авторвили (Нерегистриран)
Публикувано21.02.05 14:21



мисля, че се слагаше и крема сирене, но не съм съвсем сигурна
За пръв път ще правя нещо специално и се притеснявам да не оплескам манджата



Тема Re: пиле със сметана [re: вили]  
Автор venii (варна)
Публикувано21.02.05 17:11



пушено топено сирене, синьо сирене, бяло вино и течна готварска сметана се слага на котлона и се бърка докато стане сос.
пилешкото месо обезкостено и мариновано поне 1 час пека на тефлонов тиган и добавям в сос.
ако имам гиби ги задушавам и тях ги прибавям там
смесвам ги в йенска тенджера и ги врътвам 5-10 в микрото
за подправка черен пипери малко горчица

дано ви хареса





Тема Re: пиле със сметананови [re: venii]  
Автор Sapiens (бивш Sapiens-s)
Публикувано22.02.05 01:52



Сосът е чудесен, личи си веднага.
Но, Господи, какво ще стане от пилешко, печено на тефлонов тиган 1(!!!)час?
Или нещо бъркаш, или нещо аз не разбирам...
Гъбите също, след като са задушени, значи са напълно готови за консумация, за какво е необходимо "5-10 мин. в микрото"...
Между другото, за "микрото" разликата между 5 и 10 мин. е огромна, не е като в обикновеното готвене.



Тема Re: пиле със сметананови [re: Sapiens]  
Автор lPA (член)
Публикувано22.02.05 02:08



Аз го разбирам така - пилето е мариновано минимум 1 час, и после се пече в тефлонов тиган.

Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш

Редактирано от lPA на 22.02.05 02:13.



Тема Re: пиле със сметананови [re: lPA]  
Автор Sapiens (бивш Sapiens-s)
Публикувано22.02.05 03:11



Да, бе, така вече става ясно. Трябва да се слагат запетайки... Нали знаеш класическия пример: "Да се обеси не да се помилва", "Да се обеси, не да се помилва", "Да се обеси не, да се помилва"...
Ама аз взех, че си представих, че е печено 1 час и ме втресе...



Тема Re: пиле със сметананови [re: Sapiens]  
Автор lPA (член)
Публикувано22.02.05 03:26



Така е, но момичето е с бебе на 9 месеца на ръце, да и е живо и здраво, та не е учудващо липсата на букви и препинателни знаци.
И на мен ми е интересно това за 5-10 мин в МВ, да се надяваме, че ще се появи да обясни.
Аз лично бих сложила готовото пиле и гъби в соса за малко, да си поемат ароматите.


Колкото повече знаеш, виждаш колко повече не знаеш


Тема Re: пиле със сметананови [re: Sapiens]  
Автор venii (варна)
Публикувано22.02.05 17:20



мариновано поне час

в микрото зависи от количеството на ястието, мощноста на фурната. ИДеята е да си заврът заедно


аууу и отивам да си търся припинателните знаци. Направо се изчервих от срам





Редактирано от venii на 22.02.05 17:23.



Тема Re: пиле със сметананови [re: lPA]  
Автор venii (варна)
Публикувано22.02.05 17:34



да трябва им само да заврът заедно и е готово





Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.