Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:56 10.11.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема луканканови  
Автор iva_nova (nova)
Публикувано15.02.05 23:41



Как да си направя луканка?



Тема Re: луканканови [re: iva_nova]  
Автор PeПиЧka ()
Публикувано16.02.05 08:48



iva_nova, моята рецепта е следната:

За 25кг.

кайма от 10кг. телешко и 15кг. свинско месо
550 гр. сол
125 гр. черен пипер (млян)
80 гр. кимион
125 гр. захар
250 мл. ром
по желание 4бр. индийско орехче

За 1кг.:
22гр. сол
5гр. захар
3гр. кимион
5гр. черен пипер
10мл.ром

Ползвам от години рецептата и съм доволна от резултата. За технологията на омесване на каймата, пълненето на луканките и сушенето мисля, че си наясно.
Пожелавам успех при приготвянето!



Тема Re: луканканови [re: PeПиЧka]  
АвторApтo (Нерегистриран)
Публикувано16.02.05 15:47



Аз правя малко различно:Слагам поравно чер пипер и кимион, по 7 гр на кило кайма. Прибавям малко червен пипер, обезателно малко счукан чесън. Имам намерение следващия път да сложа и по 2 гр. на кило кайма от онзи прах който държи каймата червена. Знам френското име, щукна ми от главата българското име. Имаше го в аптеките, сега май че се продава в магазините за семена и селскостопански препарати и торове. Иначе останалото е като на РеПиЧка.



Тема Re: луканканови [re: Apтo]  
Автор Sapiens (бивш Sapiens-s)
Публикувано16.02.05 20:33



Нарича се селитра, даже чилска селитра и освен всичко (или преди всичко) е изкуствен тор.



Тема Re: луканканови [re: iva_nova]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано16.02.05 20:48



Ето една рецепта. Никога не съм правила луканка и не мога да преценя дали рецептата е добра.





Тема Re: луканканови [re: iva_nova]  
Автор iva_nova (nova)
Публикувано16.02.05 21:30



Много благодаря на вси4ки!




Тема Re: луканканови [re: Sapiens]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано17.02.05 11:20



Аз си мисля, че чилска селитра и амониева селитра са различни неща и в луканките, които остават червени, се използва амониева селитра.

Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.


Тема А аз пък се чудя....нови [re: Eдин]  
Автор abettor (добър)
Публикувано17.02.05 15:38



...каква е тази "чилска" селитра?
Дали не е "чилийска" селитра?






Тема Re: А аз пък се чудя....нови [re: abettor]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано17.02.05 15:48



Не е. Съществува точно "чилска селитра". Според мен е някакво (остаряло) търговско наименование.

Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.


Тема Явно е доста остаряло.... [re: Eдин]  
Автор abettor (добър)
Публикувано17.02.05 16:05



....след като в интернет този термин не е познат!







Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.