|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Радвам се че сте се разбрали
[re: Eдин]
|
|
Автор | Cтeфaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.03.05 21:41 |
|
ама перспективата за луканка наторена с амониева селитра малко ме стресна
| |
Тема
|
Re: луканка
[re: Apтo]
|
|
Автор |
=Eли= (fly) |
Публикувано | 14.03.05 23:06 |
|
Арто, знаеш ли къде в Монреал мога да намеря селитра?Търсих в Pharmaprix, но няма
| |
|
Аз пък макар, че може да прозвучи смешно, се вълнувам от нещо далеч по-практично :
А именно в какво да напълним луканката? Знам, по принцип, че се използуват черва, обаче тук такова нещо само по себе си не се продава.(доколкото знам в страните от европейската общност чревнопроизводните ястия май са забранени или гледани с не добро око). Та мина ми през ума, че сигурно в заводите за колбаси освен основното средство за пълнене използват и други – някакви торбички ли знам ли? Пишете, ако се сещате за алтернативен вариант. На мен темата ми идва точно на време – преди седмица бяха пуснали на половин цена едни ел.мелнички за колбаси и точно това се чудех аджеба как става номера.Ако намеря задоволителен отговор ще си взема, ама иначе само прах ще събира нещо такова.
| |
|
Аз слу4айно ги открих / Франция / и от там тръгна идеята за луканка. Не сме се наканили о6те кога да я по4ваме, пусто време, все не стига.
ти къде си?
| |
|
Ние сме в Гърция, обаче рано или късно ще вземат да забранят продажбата на вътрешности и в България така, че проблема е глобален. Та така – само с черва ли става тая работа или да пробвам с нещо друго?.Тук също ако се примоля в някой месарски магазин със собствено производство може да ми услужат, ама ще трябва да се правя на маймуна, да обяснявам какво ,що и т.н...
| |
|
Не вярвам да става с не6то друго освен с 4ерва.
Попитай в месарските магазини, или пък там където се колят животни.
Аз се притеснявам 4е сме закъснели с приготвянето, тъй като времето доста се позатопли.
Мисля 4е гърците съ6то правят не6то подобно като луканка, май се казва6е - луканико
Успех!
| |
|
Абе, май отдавна има заместител на естествените черва, но не зная нито от какво е, нито как се казва.
Но голямата част от колбасите вече се прави в заместители на естествените черва.
Даже изрично има наименование ХЕЧ - Хамбургски салам в Естествено Черво, за да се покаже, че не е изкуствено...
Само дето не виждам как ще стане хубав бабек в такова нещо, не че не би могло, де.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|