Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:04 25.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Радвам се че сте се разбралинови [re: Eдин]  
АвторCтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано04.03.05 21:41



ама перспективата за луканка наторена с амониева селитра малко ме стресна



Тема Re: луканканови [re: Apтo]  
Автор =Eли= (fly)
Публикувано14.03.05 23:06



Арто, знаеш ли къде в Монреал мога да намеря селитра?Търсих в Pharmaprix, но няма



Тема Re: луканканови [re: Eдин]  
Автор afroditi (цвете)
Публикувано15.03.05 11:01



Аз пък макар, че може да прозвучи смешно, се вълнувам от нещо далеч по-практично :
А именно в какво да напълним луканката? Знам, по принцип, че се използуват черва, обаче тук такова нещо само по себе си не се продава.(доколкото знам в страните от европейската общност чревнопроизводните ястия май са забранени или гледани с не добро око). Та мина ми през ума, че сигурно в заводите за колбаси освен основното средство за пълнене използват и други – някакви торбички ли знам ли? Пишете, ако се сещате за алтернативен вариант. На мен темата ми идва точно на време – преди седмица бяха пуснали на половин цена едни ел.мелнички за колбаси и точно това се чудех аджеба как става номера.Ако намеря задоволителен отговор ще си взема, ама иначе само прах ще събира нещо такова.



Тема Re: луканканови [re: afroditi]  
Автор iva_nova (nova)
Публикувано15.03.05 21:50



Аз слу4айно ги открих / Франция / и от там тръгна идеята за луканка. Не сме се наканили о6те кога да я по4ваме, пусто време, все не стига.
ти къде си?



Тема Re: луканканови [re: iva_nova]  
Автор afroditi (цвете)
Публикувано16.03.05 09:08



Ние сме в Гърция, обаче рано или късно ще вземат да забранят продажбата на вътрешности и в България така, че проблема е глобален. Та така – само с черва ли става тая работа или да пробвам с нещо друго?.Тук също ако се примоля в някой месарски магазин със собствено производство може да ми услужат, ама ще трябва да се правя на маймуна, да обяснявам какво ,що и т.н...



Тема Re: луканканови [re: afroditi]  
Автор iva_nova (nova)
Публикувано16.03.05 20:56



Не вярвам да става с не6то друго освен с 4ерва.
Попитай в месарските магазини, или пък там където се колят животни.
Аз се притеснявам 4е сме закъснели с приготвянето, тъй като времето доста се позатопли.

Мисля 4е гърците съ6то правят не6то подобно като луканка, май се казва6е - луканико
Успех!



Тема Re: луканканови [re: iva_nova]  
Автор Sapiens (ex Sapiens-s-s)
Публикувано16.03.05 21:16



Абе, май отдавна има заместител на естествените черва, но не зная нито от какво е, нито как се казва.
Но голямата част от колбасите вече се прави в заместители на естествените черва.
Даже изрично има наименование ХЕЧ - Хамбургски салам в Естествено Черво, за да се покаже, че не е изкуствено...
Само дето не виждам как ще стане хубав бабек в такова нещо, не че не би могло, де.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.