|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Баварска малиново-шоколадна тортичка
|
|
Автор |
Пoли (новак) |
Публикувано | 03.01.05 20:40 |
|
Направих една от тортичките на "Годива"-
Навън е студено,а тортичката внесе много лятно настроение...
Трябва да призная,че ми се стори доста сложна като изпълнение,обаче.
| |
Тема
|
Re: Баварска малиново-шоколадна тортичка
[re: Пoли]
|
|
Автор |
Go-Tin (бивш Sapiens-s) |
Публикувано | 03.01.05 21:06 |
|
Струва ми се, че името на сайта се произнася "Годайва".
"Неназованите неща не променят смисъла си"
| |
Тема
|
Re: Баварска малиново-шоколадна тортичка
[re: Пoли]
|
|
Автор | Hana (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.01.05 22:45 |
|
a vkusna li e?
izglejda strahotno, Poli?
| |
Тема
|
Re: Баварска малиново-шоколадна тортичка
[re: Hana]
|
|
Автор |
Пoли (новак) |
Публикувано | 03.01.05 22:55 |
|
Хана,бих я препоръчала само ако има големи любители на малина. Аз по принцип малина не обичам,а и на страхотни тортички съм разглезена,така че,особенно не ме впечатли. Леко киселка и МНОГО,МНОГО МАЛИНОВА!
Иначе е доста атрактивна с този червен цвят. Само заради вида на среза се захванах...Отдавна и точех зъби,но е връткава...
Е,като така или иначе я направих,реших да я покажа.
| |
Тема
|
Торта "Крем а ля крем"
[re: Пoли]
|
|
Автор |
Пoли (новак) |
Публикувано | 03.01.05 23:19 |
|
Като съм го подкарала на тортички,реших да покажа и друга...
Това е една тортичка,която споделиха Израелтянките в руския форум от една книжка, в която са събрани най-добрите лесни и вкусни домашни тортички в Израел ,печелили различни конкурси в течение на много години. Наистина е най-бързата и лесна торта, която съм правила и много, много вкусна.Нея я препоръчвам горещо, но за съжаление рецептата е малко неприложима за България (ако не са почнали да продават разтворим пудинг).
Редактирано от Пoли на 03.01.05 23:23.
| |
Тема
|
Re: Торта "Крем а ля крем"
[re: Пoли]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 03.01.05 23:34 |
|
Много са хубави и двете. Съблазняваш ме по никое време.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
Тема
|
Re: Баварска малиново-шоколадна тортичка
[re: Пoли]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 04.01.05 00:12 |
|

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
Тема
|
Re: Баварска малиново-шоколадна тортичка
[re: Пoли]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 04.01.05 01:02 |
|

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
Тема
|
Re: Торта "Крем а ля крем"
[re: Пoли]
|
|
Автор |
Debora () |
Публикувано | 04.01.05 02:30 |
|
Може ли рецептата на тази торта?
| |
Тема
|
Re: Торта "Крем а ля крем"
[re: Debora]
|
|
Автор |
Пoли (новак) |
Публикувано | 04.01.05 03:31 |
|
Разбира се!
Тесто:
1 пакет ШОКОЛАДОВ разтворим пудинг-инстант.
6 яйца (да се отделят белтъци от жълтъци)
6 с.л. захар.
Разбиваме белтъците със захарта,после добавяме жълтъците и продължавайки да разбиваме,добавяме шоколадовия пудинг.
Фурната на 180 гр. Пече се 30 мин. във форма 26 см.
Когато блата изстине се намазва с крема.
Крем:
Разбиваме 1 пакет разтворим ВАНИЛОВ пудинг(80 гр.) в 3/4 ч мляко и смесваме с 250 мл. разбита сметана.
След като намажем изстиналия блат с крема,заливаме с шок. глазура:
2 с.л.захар+ 2 с.л вряла вода слагаме на слаб огън да се разтвори захарта. Добавяме 2 с.л. бренди и 100 гр. черен шоколад. Когато шоколада се стопи,добавяме 100 гр. масло. Оставяме малко да изстине,заливаме тортата и слагаме в хладилника.
Както виждате,в блата няма въобще брашно. Затова той много се надува при печенето и много силно пада после,но това е нормално-да не ви плаши.
Крема е толкова лесен,че дори дъщеря ми току-що сама забърка такъв.
В шоколадовата глазура аз лично добавям на око теч. сметана,защото в противен случай застива силно и после не може да се реже.
Това е. Приятен апетит!
 Редактирано от Пoли на 04.01.05 03:33.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|