|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Бързи пилешки филенца на фурна
|
|
| Автор |
BabaYaga (зла вещица) |
| Публикувано | 04.02.05 09:54 |
|
|
Закупуваме от близкия магазин охладени пилешки гърди, в количества, необходими да задоволят хранителните нужди на домочадието. Прибираме се бодро вкъщи, разопаковаме, нарязваме по дължина на две и подправяме - сол, черен пипер и чесън на прах (предполагам, че и натъркване със скилидка ще свърши работа, но тогава няма да са толкова бързи).
Подправените филенца намазваме с майонеза, без да я щадим много-много и като внимаваме да не омажем и цялата кухня. След това ги овалваме в галета и ги слагаме в тавичка.
Междувременно сме се сетили да загреем фурната до 200 градуса. Пъхаме тавичката със замах, поглеждаме часовника и отброяваме 20-25 минути до времето, когато ще трябва да извадим филенцата.
Обираме овациите.
Приятен уикенд!
П. С. Пазете си рецептата за през седмицата, уикендът е за по-завръцкани неща!   
| |
|
|
|
много са важни тия бързи рецепти,
аз правя нещо подобно, но смесвам направо нареждам филетата и ги заливам с равни части майонеза и кисело мляко, пипера и подправикте слагам вътре и запичам докато се изпари течността /ама май е повече от 25 минути, да призная/.
| |
|
|
|
Мен това много ме впечатли - няма течност (тя майонезата си пуска малко), а филенцата стават много крехки.
Важно е обаче да не се пекат твърде дълго, защото изсъхват.
| |
|
|
|
Месо запечено с майонеза беше едно от любимите ми неща в първата година след като се омъжих...Отдавна не съм запичала така...
Моите бързи филенца ги овалвам в смес от стрит чипс и бадеми и запичам. Вместо бадеми, могат да бъдат всякакви други ядки и вкуса се променя. Също много бързо и много вкусно.
| |
|
Тема
|
Re: Бързи пилешки филенца на фурна
[re: BabaYaga]
|
|
| Автор |
anbra (коя ли е тя) |
| Публикувано | 04.02.05 11:24 |
|
|
Прекрасна рецепта, благодаря. Ще я опитам в най-скоро време.
Които не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
| |
|
Тема
|
[re: BabaYaga]
|
|
| Автор | fasulche (Нерегистриран) |
| Публикувано | 04.02.05 11:57 |
|
|
А каква майонеза използваш?
Обикновена или да речем с топено сирене?
| |
|
Тема
|
Re: именно
[re: Пoли]
|
|
| Автор |
Eдин (такъв) |
| Публикувано | 04.02.05 11:58 |
|
|
... или стрит корнфлейкс.
Пречка е на себе си глупеца,
пречка е на другите мъдреца.
| |
|
Тема
|
[re: fasulche]
|
|
| Автор |
BabaYaga (зла вещица) |
| Публикувано | 04.02.05 12:06 |
|
|
В случая ми се намираше "Олинеза" в шише, но по принцип лично аз най-много харесвам тази най-обикновена майонеза "Краси". Сега ми хрумва, че можеше да й добавя малко (или не толкова малко) горчица...
| |
|
|
|
мммм...звучи много вкусно и много весело тази рецепта
Благодаря?:)
Не плачи, когато слънцето залязва, защото сълзите ще ти попречат да видиш звездите!
| |
|
Тема
|
Re: именно
[re: Пoли]
|
|
| Автор |
Lubo D (бивш Sapiens-s) |
| Публикувано | 04.02.05 14:50 |
|
|
Стават и кокосови стърготини като вариант.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|