Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:31 15.01.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Странни, екзотични и др. ястия-не за чувствителни!нови  
Автор Mitre (шоп [О.З.])
Публикувано26.01.05 18:48

Сигурно всички някога и някъде са яли странни, екзотични ястия...такива ...необикновенни...та ако искате да се пише за това - тук е темата.

Нарочно първия ми постинг е без описания за такива ястия - просто искам да предупредя читателите със слаби стомаси или с предразсъдъци да не четат в тази тема...може да не им е много приятно.

Frankly, my dear, I don't give a damn!!!

Тема Re: Странни, екзотични и др. ястия-не за чувствителни!нови [re: Mitre]  
Автор Mitre (шоп [О.З.])
Публикувано26.01.05 19:24

На млади години бая се мотах по света и съм ял не малко...странни ястия, в не по малко странни държави.

Например в Ангола ядох едни тлъсти бели червеи...ЖИВИ!!! Е, не точно живи и здрави...бяха ги напръскали с една местна напитка та бяха малко замаяни, но...мърдаха. Това се считаше тогава там за жест на гостоприемство. Вкуса им беше...като на охлюви в супа с охлюви...без супата.

Охлюви в супа или от черупка (ескарго) предполагам всеки е ял...и аз. За съжаление ги ядох в ресторант, и цената не оправда яденето...полага ми се!!!

Ял съм препечени скакалци (в Китай ги правят във "вок")), 'ич не е зле...хрупкави като попкорн, само подправките бяха доста люти за мен.

В Тайланд освен чудесни риби и други морски вкусотийки съм ял и деликатеси от кучета, котки, змии и още някои животинки...в ресторанти за местните, не в туристическите...за ваше сведение, кучешкото месо се счита за деликатес в Тайланд. Беше крехко и...вкусно, мамка му Не можах намеря голяма разлика между заешкото и котешкото, а ако не ми бяха казали че ям змия, бих си помислил че ям риба.

К'во друго по странно съм ял...невестулки (или нещо подобно, голямо колкото средно куче, но с по къси крака), магарешко месо разбира се, жабешки бутчета...и много живи миди - в залива на Созопол, преди да се замърси.

И до ден днешен, като съм по морето, гледам дали местните "сърбат" миди и се присъединявам към тях

Frankly, my dear, I don't give a damn!!!

Тема Re: Странни, екзотични и др. ястия-не за чувствителни!нови [re: Mitre]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано26.01.05 20:24

Аз съм яла нутрия. Много е вкусно. Това е воден плъх голям колкото малко куче, ама е по-голям от котка. Много хубава кожа има. Правеха се палта от нея навремето.

Тема Re: Странни, екзотични и др. ястия-не за чувствителни! [re: Mitre]  
Автор w_pooh (само наблюдава)
Публикувано26.01.05 21:01

Салата от бяла ряпа, праз и ананас
Настъргва се една бяла ряпа на ситно ренде; нарязва се бялата част на един страк праз и се нарязват 3 кръгчета ананас на дребни кубчета. Залива се със зехтин и лимонов сок.
Получава се страхотна салата

Автор Jennifer (Оптимистка:))
Публикувано26.01.05 21:55

С 300 зора ме проагитираха да изям около 0,5см от един пържен охлюв. Избрах опашката, защото ми се стори най-надеждно място, без вътрешности.
Много ме навиваха, било точно като пилешко месо, дъра-бъра!
Още се чудя как го сложих в устата си това чудо!
Блякси!

Сепия. Това вече ми хареса, макар да не си падам много по морските.

Може някога да съм изяла някой червей от плод, но без мое знание, за щастие!

Не, ти направо ме разби с твоите постижения!
Всичко, написано след теб ще бледнее, предполагам!

Тема Re: Странни, екзотични и др. ястия-не за чувствителни! [re: Jennifer]  
Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано26.01.05 22:26

Твърдо и аз смятам, че всичко ще бледнее след гореописаните деликатеси... Трябва да си много смел за да опиташ такива неща... А аз не съм - даже напротив - много внимавам да не ме изненада нещо непознато в чинията... Наложи се веднъж да опитам някакви смлени и омотани в зелени подправки охлюви в черупка /именно escargots/ - не зная какъв вкус имаха, защото много внимавах да не повърна на приема и гълтах без да го задържам в устата...бля, настръхвам само при спомена, то почти толкова гадно като пуешкото За мен е също толкова екзотично /и невъзможно/ да ям бифтек алангле - там овладявайки потреса от кръвта в чинията, след всеки залък гребях яко дижонска горчица...бррр... Също така не ми допадна салатата от грейпфрут с типичния френски винегрет /олио-оцет-сол-горчица - не зная пропорциите, но е все тая/... беше гадно... Ама каква екзотика е това в сравнение с живите червеи...

"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/

Тема Re: Стават и такива неща... [re: Mitre]  
АвторF1 (Нерегистриран)
Публикувано27.01.05 08:36

От “НТВ”:
Отиват някакви руснаци в Хаити, в някакъв ресторант. Поръчват си естествено нещо по-екзотично и доволно потриват ръце. Носят им голяма чиния с някакви листа, с неопределена форма по които пълзи огромен слузест червей колкото кренвирш. Мръщят се, споглеждат се, после “Мечка страх, мен не страх” срязват го наполовина и почват да го ядат. По някое време идва обслужващия персонал и съвсем културно им обяснява, че трябвало да се ядат листата! Червейчето било нужно за отделянето на апетитна слуз, било рядък вид и изобщо било едно за целия ресторант…

Публикувано27.01.05 09:42

Чела съм (не съм яла) за дишаща риба във виетнамски ресторанти.
Пробождат с шиш определена зона в мозъка на рибата. Така само я "зашеметяват". Пържат с вътрешностите в много мазнина.
Когато я поднесат на клиента, тя трябва още да диша.
Ако не, остава за сметка на заведението.

Тема Re: Стават и такива неща... [re: F1]  
Публикувано27.01.05 09:45

Ау, как са поразили червея! Ужас!

А онези вкуснотии, които ядат в "Страх".
Това там е просто ......

Автор ah ()
Публикувано27.01.05 09:58

много ме е яд, че в корея не пробвах едни ларвички в кесийки, като семки си ги хапваха хората и доста вкусни изглеждаха. иначе, само до охлюви стигнахме. на скакалци бих се навила, но на кучешко: не!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.