|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Ах, това кисело зеле
|
|
Автор | Perlichko (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.01.05 23:50 |
|
Скоро ще му мине времето, но хайде да видим кой как го готви и какво друго приготвя с него?! Сармите са ясни
| |
Тема
|
Re: Ах, това кисело зеле
[re: Perlichko]
|
|
Автор | пиpko пoпитkoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.01.05 00:00 |
|
Ясни-неясни,тинтири-минтири!Бе к'ъв готвач си ти,гле'й сега как се мъчиш да минеш метъра.Признай си че не знаеш как се правят!
| |
Тема
|
Re: Ах, това кисело зеле
[re: пиpko пoпитkoв]
|
|
Автор | mama13 (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.01.05 09:57 |
|
ako ne znaesh kak se praviat hubavi sarmi shte ti laj, no sme namerili edna mnogo originalna recepta s kiselo zele. samo slushai- 500 grama svinsko, 300 grama bekon, 2 zeleni yabalki, 2 golemi straka praz. cherven i cheren piper. vsichko tova se zadushava v tendjera i sled tova se zapicha v tava. razkoshno e. s tazi rezepta shashnah i chovek, koito gotvi po- dobre ot men
| |
Тема
|
Re: Ах, това кисело зеле
[re: Perlichko]
|
|
Автор | ммммммм (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.01.05 11:40 |
|
правя десетина сърми - плънката е: кайма, лук, морков, картоф, черен пипер, червен пипер, сол, нареждам ги в кръг на дъното на глинен съд, между тях слагам парченца сланинка, в средата сипвам нарязано кисело зеле и ориз, върху него - парчета от пиле и нарязан на парчета суджук, слагам капака и печа във фурната - много върви с червено вино!
| |
|
Ако имаш зеле в каче в мазето, отдели хубави листа, свий ги по три във формата на плоска сърма и по три такива порции сложи вертикално в буркани. Натъпчи леко и покрий с още по 2-3 по-малки листа (тях ще използваш, за да покриеш дъното на тенджерата). Останалото зеле накълцай и напълни също в буркани. Долей със сока от зелето до 2 см. под ръба. Добре запечатани, бурканите се варят 5 минути след завирането. Така консервираното зеле може да трае и до година. Можеш и през лятото да готвиш кисело зеле.
| |
|
Хаха, аз сега се уча да готвя, и сарми не мога да правя Обаче направих ей това:
Нарязваш зелето, нарязваш и 2-3 глави лук (на една по-малка зелка да кажем), и ги задушаваш; нарязваш картофи (горе-долу колкото половината зеле) на филийки и ги сваряваш, обаче не съвсем; нареждаш в тавичка картофи, зеле+лук, картофи, и поръсваш цялото нещо с ким според рецептата, вкъщи обаче нямаме ким и аз след дълъг размисъл съчетан с усилено душене си избрах майорана и май така предпочитам, и още малко олио/зехтин/все едно, и после във фурната и става прекрасно
| |
Тема
|
Re: Ах, това кисело зеле
[re: ммммммм]
|
|
Автор |
Mitre (шоп [О.З.]) |
Публикувано | 25.01.05 13:36 |
|
Бая сърми съм изял, ама с плънка от картофи още не съм се срещнал...Сигурно са много дребно нарязани...или?
Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
| |
|
аз правя и сърми, и сухи чушки пълнени с картофи и ориз:)
много са вкусни:)картофите ги режа на дребни кубчета:)
Когато представлението ти харесва,не питай за цената на билета
| |
|
Могат да се пълнят и с боб, предварително сготвен и хубаво намачкан. Прибавя се мъничко ориз, колкото до уплътни сместа.
| |
|
Това с картофите в сърмите е специфично за някакъв район на Бг...че като се замислям, май само Пловдивско-чирпанска домашна кухня съм ял...а има изобщо "Софийска" кухня?
Frankly, my dear, I don't give a damn!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|