Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:24 30.12.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Ах, това кисело зеле  
АвторPerlichko (Нерегистриран)
Публикувано21.01.05 23:50



Скоро ще му мине времето, но хайде да видим кой как го готви и какво друго приготвя с него?! Сармите са ясни



Тема Re: Ах, това кисело зеленови [re: Perlichko]  
Авторпиpko пoпитkoв (Нерегистриран)
Публикувано22.01.05 00:00



Ясни-неясни,тинтири-минтири!Бе к'ъв готвач си ти,гле'й сега как се мъчиш да минеш метъра.Признай си че не знаеш как се правят!



Тема Re: Ах, това кисело зеленови [re: пиpko пoпитkoв]  
Авторmama13 (Нерегистриран)
Публикувано25.01.05 09:57



ako ne znaesh kak se praviat hubavi sarmi shte ti laj, no sme namerili edna mnogo originalna recepta s kiselo zele. samo slushai- 500 grama svinsko, 300 grama bekon, 2 zeleni yabalki, 2 golemi straka praz. cherven i cheren piper. vsichko tova se zadushava v tendjera i sled tova se zapicha v tava. razkoshno e. s tazi rezepta shashnah i chovek, koito gotvi po- dobre ot men



Тема Re: Ах, това кисело зеленови [re: Perlichko]  
Авторммммммм (Нерегистриран)
Публикувано25.01.05 11:40



правя десетина сърми - плънката е: кайма, лук, морков, картоф, черен пипер, червен пипер, сол, нареждам ги в кръг на дъното на глинен съд, между тях слагам парченца сланинка, в средата сипвам нарязано кисело зеле и ориз, върху него - парчета от пиле и нарязан на парчета суджук, слагам капака и печа във фурната - много върви с червено вино!



Тема Re: Ах, това кисело зеленови [re: Perlichko]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано25.01.05 12:46



Ако имаш зеле в каче в мазето, отдели хубави листа, свий ги по три във формата на плоска сърма и по три такива порции сложи вертикално в буркани. Натъпчи леко и покрий с още по 2-3 по-малки листа (тях ще използваш, за да покриеш дъното на тенджерата). Останалото зеле накълцай и напълни също в буркани. Долей със сока от зелето до 2 см. под ръба. Добре запечатани, бурканите се варят 5 минути след завирането. Така консервираното зеле може да трае и до година. Можеш и през лятото да готвиш кисело зеле.



Тема Re: Ах, това кисело зеленови [re: Perlichko]  
Автор _anonymous_ (член)
Публикувано25.01.05 13:21



Хаха, аз сега се уча да готвя, и сарми не мога да правя Обаче направих ей това:
Нарязваш зелето, нарязваш и 2-3 глави лук (на една по-малка зелка да кажем), и ги задушаваш; нарязваш картофи (горе-долу колкото половината зеле) на филийки и ги сваряваш, обаче не съвсем; нареждаш в тавичка картофи, зеле+лук, картофи, и поръсваш цялото нещо с ким според рецептата, вкъщи обаче нямаме ким и аз след дълъг размисъл съчетан с усилено душене си избрах майорана и май така предпочитам, и още малко олио/зехтин/все едно, и после във фурната и става прекрасно



Тема Re: Ах, това кисело зеленови [re: ммммммм]  
Автор Mitre (шоп [О.З.])
Публикувано25.01.05 13:36



Бая сърми съм изял, ама с плънка от картофи още не съм се срещнал...Сигурно са много дребно нарязани...или?

Frankly, my dear, I don't give a damn!!!


Тема Re: Ах, това кисело зеленови [re: Mitre]  
Автор ce ми e тaя (непукистка)
Публикувано25.01.05 14:15



аз правя и сърми, и сухи чушки пълнени с картофи и ориз:)
много са вкусни:)картофите ги режа на дребни кубчета:)

Когато представлението ти харесва,не питай за цената на билета


Тема Re: Ах, това кисело зеленови [re: ce ми e тaя]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано25.01.05 14:18



Могат да се пълнят и с боб, предварително сготвен и хубаво намачкан. Прибавя се мъничко ориз, колкото до уплътни сместа.



Тема Re: Ах, това кисело зеленови [re: ce ми e тaя]  
Автор Mitre (шоп [О.З.])
Публикувано25.01.05 14:20



Това с картофите в сърмите е специфично за някакъв район на Бг...че като се замислям, май само Пловдивско-чирпанска домашна кухня съм ял...а има изобщо "Софийска" кухня?

Frankly, my dear, I don't give a damn!!!



Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.