Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:47 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Машина за хлябнови  
Автор Almira ()
Публикувано21.01.05 16:53

Един колега толкова ми хвали неговата машина за хляб, че ме изкуши и аз да си купя една.Значи домькнах го това чудо на техниката вкьщи и отворих книжката.Леле ама то хиляди обяснения и няколко рецепти.Четох донякьде и се отказах (днес продьлжавам)

Искам да попитам някои от вас има ли такава машина.Колко често я ползвате?Променяте ли рецептите от книгата?Спомням си смьтно че Дебора беше писала нещо за такава машина (дано се включи и тя)

Интересно че може да се вари и сладко с нея

Значи това е модела който купих:

Black & Decker B2005
http://www.saveonmore.com/saveonmore/rewards_catalogue/details/ow2054d.html

The wind of God's Grace cannot lift us if we are carrying the load of desires and ego.

Тема Re: Машина за хлябнови [re: Almira]  
Автор Almira ()
Публикувано21.01.05 18:45

Леле моята тема потьва ще трябва да я изкарам нагоре Безсмислена работа - вместо да има нормален клуб - това тук се е превьрнало в бойно поле.
Отдавна казах че трябват модератори, ама няма кой да послуша.

The wind of God's Grace cannot lift us if we are carrying the load of desires and ego.

Автор Almira ()
Публикувано21.01.05 20:08

Автор Jennifer (Оптимистка:))
Публикувано21.01.05 20:57

Да ти кажа, аз много се бях ентусиазирала от отзивите за машината, които четох тук.
Дори специално се засилих да си купя.
ОБАЧЕ нещо се отказах.
Струва ми се много малко количеството продукция (700гр.), а времето за приготвяне е много.
А пък и четох тук и в нета, че се изисквало специално брашно, специална мая, спазване на точни пропорции.
С други думи, това не е машина, която на мен ще слугува, а на която ще слугувам аз.
Затова се отказах.

Тема Re: Машина за хлябнови [re: Jennifer]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано21.01.05 21:07

Нито иска специално брашно, нито специална мая. Точни пропорции си иска, но един път като ги улучиш, няяма проблем. Тъй като един хляб се изяжда доста бързи, пускаш я да прави втори и няма проблеми -- това не е пещта на прабаба ти, където се е пекъл хляб за седмица или повече на един път, нито е хлебозавод -- направена е да обслужва едно семейство с вкусен топъл хляб. Има съкратени програми, с които хлябът става бързо. Дългите програми са с таймер -- слагаш продуктите от предната вечер или сутринта и съответно за закуска/вечеря имаш топъл хляб и приятна миризма от кухнята. На хубавата храна трябва да й се слугува. Иначе става да се преместим в хотел и да ядем по ресторантите.

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?

Автор Eдин (такъв)
Публикувано21.01.05 21:09

Ползвам я по няколко пъти в седмицата. Рецептите от книгата ги използвах само в началото. Имам много други рецепти, а и аз експериментирам. Както писах на времето, пробвах я дали може да вари лютеница и познай какво излезе -- може!

Меси ми тесто за пици, за питки, за чиабати -- не е задължително всичко да се пече в нея.

-- Ten watch.
-- Such much?

Редактирано от Eдин на 21.01.05 21:10.

Тема Re: Машина за хлябнови [re: Eдин]  
Публикувано21.01.05 21:27

Колко трае най-кратката програма?

А, и да те подсетя, че и аз не живея във времето на твоята прабаба, когато трябва да си пека хляба, целувките, ореховките и т.н. аз.

Аз лично не обичам да мириша на кухня.

Публикувано21.01.05 21:28

700 гр. лютеница, хе-хеее!

По-добре използвай един по-голям фритюрник. Ще си направиш около 2л.

Тема Re: Машина за хлябнови [re: Jennifer]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано21.01.05 21:31

Ти вярно не живееш във времето на моята прабаба. На нея не й е било нужно време да си чеше пръстите в клавиатурата по форумите в интернет, та е имала време да си угажда. Ти като нямаш време, не си угаждай. Най-бързата програма е малко по-малко от един час. Машината прави хляб сама.

Ти ако искаш се умирисвай на кухня. Твоята миризма ни най-малко не ме интересува. Един твой градски имаше един много хубав афоризъм: "Като не можеш да плуваш, недей да се събличаш." На това място човек започва да се пита какво точно правиш в готварския клуб.

-- Ten watch.
-- Such much?

Редактирано от Eдин на 21.01.05 21:35.

Публикувано21.01.05 21:37

Нещо се изнервихме, а?!
Що така?

Точно по това аз се различавам от прабаба ти(ми) и се гордея, че съм еволюирала!
И мъжът ми не ми слугува в кухнята, както правят някои активни форумци тук.
На моменти дори се чудя дали това не са някакви женки, пишещи с мъжки никове.

Е, много редактираш! Тъкмо ти отговорих и аз трябва да редактирам.
Какво правя в клуба ли? Тук с пропуски ли е? Истински джентълменски клуб?

Редактирано от Jennifer на 21.01.05 21:38.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.