Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:10 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Баварска малиново-шоколадна тортичканови  
Автор Пoли (новак)
Публикувано03.01.05 20:40



Направих една от тортичките на "Годива"-



Навън е студено,а тортичката внесе много лятно настроение...






Трябва да призная,че ми се стори доста сложна като изпълнение,обаче.



Тема Re: Баварска малиново-шоколадна тортичканови [re: Пoли]  
Автор Go-Tin (бивш Sapiens-s)
Публикувано03.01.05 21:06



Струва ми се, че името на сайта се произнася "Годайва".

"Неназованите неща не променят смисъла си"


Тема Re: Баварска малиново-шоколадна тортичканови [re: Пoли]  
АвторHana (Нерегистриран)
Публикувано03.01.05 22:45



a vkusna li e?
izglejda strahotno, Poli?



Тема Re: Баварска малиново-шоколадна тортичканови [re: Hana]  
Автор Пoли (новак)
Публикувано03.01.05 22:55



Хана,бих я препоръчала само ако има големи любители на малина. Аз по принцип малина не обичам,а и на страхотни тортички съм разглезена,така че,особенно не ме впечатли. Леко киселка и МНОГО,МНОГО МАЛИНОВА!
Иначе е доста атрактивна с този червен цвят. Само заради вида на среза се захванах...Отдавна и точех зъби,но е връткава...
Е,като така или иначе я направих,реших да я покажа.



Тема Торта "Крем а ля крем"нови [re: Пoли]  
Автор Пoли (новак)
Публикувано03.01.05 23:19



Като съм го подкарала на тортички,реших да покажа и друга...

Това е една тортичка,която споделиха Израелтянките в руския форум от една книжка, в която са събрани най-добрите лесни и вкусни домашни тортички в Израел ,печелили различни конкурси в течение на много години. Наистина е най-бързата и лесна торта, която съм правила и много, много вкусна.Нея я препоръчвам горещо, но за съжаление рецептата е малко неприложима за България (ако не са почнали да продават разтворим пудинг).



Редактирано от Пoли на 03.01.05 23:23.



Тема Re: Торта "Крем а ля крем"нови [re: Пoли]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано03.01.05 23:34



Много са хубави и двете. Съблазняваш ме по никое време.

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?


Тема Re: Баварска малиново-шоколадна тортичканови [re: Пoли]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано04.01.05 00:12





-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?


Тема Re: Баварска малиново-шоколадна тортичканови [re: Пoли]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано04.01.05 01:02





-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?


Тема Re: Торта "Крем а ля крем"нови [re: Пoли]  
Автор Debora ()
Публикувано04.01.05 02:30



Може ли рецептата на тази торта?



Тема Re: Торта "Крем а ля крем" [re: Debora]  
Автор Пoли (новак)
Публикувано04.01.05 03:31



Разбира се!

Тесто:

1 пакет ШОКОЛАДОВ разтворим пудинг-инстант.
6 яйца (да се отделят белтъци от жълтъци)
6 с.л. захар.

Разбиваме белтъците със захарта,после добавяме жълтъците и продължавайки да разбиваме,добавяме шоколадовия пудинг.

Фурната на 180 гр. Пече се 30 мин. във форма 26 см.
Когато блата изстине се намазва с крема.

Крем:

Разбиваме 1 пакет разтворим ВАНИЛОВ пудинг(80 гр.) в 3/4 ч мляко и смесваме с 250 мл. разбита сметана.

След като намажем изстиналия блат с крема,заливаме с шок. глазура:

2 с.л.захар+ 2 с.л вряла вода слагаме на слаб огън да се разтвори захарта. Добавяме 2 с.л. бренди и 100 гр. черен шоколад. Когато шоколада се стопи,добавяме 100 гр. масло. Оставяме малко да изстине,заливаме тортата и слагаме в хладилника.

Както виждате,в блата няма въобще брашно. Затова той много се надува при печенето и много силно пада после,но това е нормално-да не ви плаши.

Крема е толкова лесен,че дори дъщеря ми току-що сама забърка такъв.

В шоколадовата глазура аз лично добавям на око теч. сметана,защото в противен случай застива силно и после не може да се реже.

Това е. Приятен апетит!

Редактирано от Пoли на 04.01.05 03:33.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.