Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:35 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема salata s rulca ot raciнови  
Автор matiya (MAMA NA DAVID)
Публикувано30.12.04 06:08



Zdraveite na vsichki i chestita koleda s malko zakasnenie.
Imam edin vapros koito moje neka da napishe varianti na salati s rulca ot raci
Shte imam gosti za nova godina i sam kupila rulca ot raci no neznam kak da napravq salatata.Blagodarq vi predvaritelno i vi jelaq veelo prekarvane na ostavashite praznici



Тема Re: salata s rulca ot raciнови [re: matiya]  
Автор Znak (Удивен)
Публикувано30.12.04 09:49



Нямам представа какво е това "рулца от раци", но ще ти дам моята рецепта за салата от раци. Рецептата е компилирана , т.е. оттук-оттам по нещо, но става много вкусна и е гвоздей на предястията. Прпорции няма, но като прибавяш вска съставка, пробвай как е на вкус и ти решаваш дали е станало добре.

Ще пропусна процедурите по варенето, почистването и отделянето на месото от раците (най-добре е с лангуста или лангустини).
Рачешкото месо (около 700 гр) се нарязва на малки парченца или се накъсва с ръце. Добавя се сол, черен пипер, щипка много лют червен пипер и наколко капки Табаско или сладко-лют китайски сос, лимонов ок, майонеза и малко сметана. Нарязват се 4-6 стръка зелен лук на много ситно, а при липса на такъв - стар лук се настъргва на ренде. Добавят се 10-15 маслини, също нарязани на ного ситно.
Към подправките може да се добави и 1 ч.л. горчица.
Лютото много подхожда на тази салата, защото рачешкото месо е сладникаво.
Консистенция на салатата - ако си решила да я поднасяш в чаши като коктейл-предястие, увеличаваш количеството на сметаната и майонезата, а ако си решила да я поднесеш в купа, като салата за предястие - съответно намаляваш.
Внимавай с маслините да не са горчиви. Веднъж така съсипах едно солидно количество рачешко месо.
Не се подвеждай от разни меко казано "модерни" рецепти с добавка на царевични зърна, картофи и какви ли не други пълнители. В салатата основният вкус трябва да дойде от раците, а не от другите съставки.
Салатата може да се приготви без лука и маслините (те не са задължителни).

Errare humanum est !


Тема Re: salata s rulca ot raciнови [re: matiya]  
АвторZnaeshta (Нерегистриран)
Публикувано30.12.04 11:07



http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=1049
Това е оригиналната рецепта, която промених по свой вкус.
Не ползвам майонеза, а при варенето на ориза добавям половин кафена чашка олио. Готовата салата подправям с лимонов сок и украсявам с парченца лимон.



Тема Re: salata s rulca ot raciнови [re: Znaeshta]  
Авторпипи (Нерегистриран)
Публикувано30.12.04 11:33



Към нарязаните на ситно рулца
прибавям нарязан на ситно лук
и маьонеза, малко сол, може и други подправки.



Тема Re: salata s rulca ot raci [re: Znak]  
АвторHere to stay (Нерегистриран)
Публикувано30.12.04 14:04



Rulcata ot raci sa nai gnusnia subprodukt koito savremenite proizvoditeli mogat da sazdadat i edinstvenoto ob6to s racite e esenciata koiato slagat v tiah.
Za sajalenie niamat ni6to ob6to nito s kulinariata



Тема Re: salata s rulca ot raciнови [re: matiya]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано30.12.04 14:12



Не си струва да хабиш рулцата, които миришат на раци (surimi sticks), като ги дробиш на салата. Сложи ги в чаша, паничка или друг дълбок съд, така че да са полуизправени и сложи наоколо 2-3 вида сосове да си ги топят вътре и да хапват. За сосове мога да те посъветвам, но по-късно. Единият вариант, разбира се е готов коктейл-сос -- не помня точно как се водеше, но всички производители на сосове го правят и се отличава с розово-оранжевия си цвят.

За салата можеш да си купиш по-евтините изрезки от рулца, които миришат на раци (surimi flakes).

Салата с рулцата можеш да направиш като ги нарежеш на големи парчета (3-4 см) и добавиш краставица на кубчета, царевица, ананас и дресинг от сок от изцедени 2 портокала (по възможност червени) и 1 лимон, лъжичка таросова горчица (или тарос и обикновена горчица) и зехтин.

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?



*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.