|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Спешно ! Помогнете ми за гъбите
|
|
Автор |
mellisa (le solitaire) |
Публикувано | 22.12.04 16:02 |
|
Много ви моля, искам дове4ера да приготвя цели пе4ени (?) гъби като гарнитура към пе4ено/пържено месо, но нямам никаква представа колко време да ги държа във фурната нито дали изобщо се приготвят така.
Може ли да ми помогнете бързо със съвет ? Благодаря ви много.
| |
Тема
|
Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбите
[re: mellisa]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 22.12.04 16:19 |
|
Ауууу! През пости? Как не Ви е срам да задавате такива въпроси?
Какви са гъбите? Ако са печурки, по-добре да им махнеш пънчетата, да наредиш гуглите, обърнати на обратно (т.е. нагоре със спорите) върху леко намаслена тава, алуминиево фолио или хартия за печене, да сложиш въвсем малко краве масло във всяка гугла, да ги посолиш и поръсиш евентуално със смлян черен пипер (и/или други подправки по желание) и да ги печещ на средно силна фурна. Познава се кога са готови, тъй като се свиват и се изпълват с течност (много вкусна).
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
|
Съвет за успокоение: Гъбите много трудно можеш да ги препечеш фатално, така че не се безпокой.
Аз, обаче бих ти препоръчал да не ги печеш, а да ги нарежеш на филийки през средата и да ги панираш, ще стане и по-вкусно, и по-ефектно.
Панирането - или традиционното яйце-брашно-яйце, или в паста за паниране тип "Орли"-разбити яйца, горчица, бира, брашно, сол или соев сос, всичко това до консистенцията на боза.
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
| |
Тема
|
Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбите
[re: Sapiens-s-s]
|
|
Автор |
mellisa (le solitaire) |
Публикувано | 22.12.04 16:58 |
|
Мерси за бързата реакция и на двамата и на чудесните съвети.
Това с панирането ще го пробвам друг път, сега искам да са цели.
Ще ги направя с масло, обърнати на обратно, както ме посъветвахте.
Що се отнася до препичането, точно това ми е проблемът - опасявам се, че няма да ги печа достатъчно дълго и ще ги извадя преди да са готови.
Бихте ли ми казали ориентировъ4но един час - 30 мин, 1 час, 1 час и 30 мин ?
| |
|
в загрята фурна НЕ повече от 30 мин. и са готови .)
някой каза гъби и ...
| |
Тема
|
Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбите
[re: mellisa]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 22.12.04 17:45 |
|
Нали ти казах -- на око -- свиват се и си пускат водата -- значи са готови.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
Тема
|
Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбите
[re: Eдин]
|
|
Автор |
mellisa (le solitaire) |
Публикувано | 22.12.04 18:01 |
|
Да, каза ми и ти благодаря.
Но само за да ти обясня защо все пак настоях - когато преди 3 месеца направих за първи път в двайсет и... годишния си живот ориз, го изсипах от пакета директно в нагорещеното олио в тигана
Мисля, излишно е да казвам резултата
Така 4е при мен °на око° дале4 не е достатъ4на ориентация
| |
|
Според мене 30 мин. са им достатъчно, но в случая най-важното е, че са с масло, а маслото прегаря, за разлика от олиото и зехтина.
Затова поглеждай отвреме-навреме и като видиш, че маслото става леко кафяво ги изваждаш.
Разбира се, като имаш предвид, че ще се отдели доста сок при печенето трудно ще прецениш, макар че маслото изплува отгоре.
Затова си карай по време - 30-40 мин.
Тавичката по средата на фурната, температурата - 130°-150°.
В тавичката може да не слагаш допълнително вода, но можеш много лекичко да намажеш дъната на гъбите с олио, за да не се залепят.
Ако намажеш цялата тавичка, олиото просто ще прегори и ще си имаш ядове с чистенето.
Успех!
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
| |
|
Ами, защото си култивирана.
Ако беше диворастяща, друго щеше да е...
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
| |
|
Не, вече не съм - само никът ми е такъв,
ама не си го сменям
Sapiens-s-s
! Получиха се най-после тези картофи в микровълновата.
След третия опит...
Благодаря за търпението, че обясни как .)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|