Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:43 28.09.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Спешно ! Помогнете ми за гъбитенови  
Автор mellisa (le solitaire)
Публикувано22.12.04 16:02



Много ви моля, искам дове4ера да приготвя цели пе4ени (?) гъби като гарнитура към пе4ено/пържено месо, но нямам никаква представа колко време да ги държа във фурната нито дали изобщо се приготвят така.

Може ли да ми помогнете бързо със съвет ? Благодаря ви много.



Тема Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбитенови [re: mellisa]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано22.12.04 16:19



Ауууу! През пости? Как не Ви е срам да задавате такива въпроси?

Какви са гъбите? Ако са печурки, по-добре да им махнеш пънчетата, да наредиш гуглите, обърнати на обратно (т.е. нагоре със спорите) върху леко намаслена тава, алуминиево фолио или хартия за печене, да сложиш въвсем малко краве масло във всяка гугла, да ги посолиш и поръсиш евентуално със смлян черен пипер (и/или други подправки по желание) и да ги печещ на средно силна фурна. Познава се кога са готови, тъй като се свиват и се изпълват с течност (много вкусна).

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?


Тема Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбитенови [re: mellisa]  
Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано22.12.04 16:26



Съвет за успокоение: Гъбите много трудно можеш да ги препечеш фатално, така че не се безпокой.
Аз, обаче бих ти препоръчал да не ги печеш, а да ги нарежеш на филийки през средата и да ги панираш, ще стане и по-вкусно, и по-ефектно.
Панирането - или традиционното яйце-брашно-яйце, или в паста за паниране тип "Орли"-разбити яйца, горчица, бира, брашно, сол или соев сос, всичко това до консистенцията на боза.

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."


Тема Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбите [re: Sapiens-s-s]  
Автор mellisa (le solitaire)
Публикувано22.12.04 16:58



Мерси за бързата реакция и на двамата и на чудесните съвети.
Това с панирането ще го пробвам друг път, сега искам да са цели.
Ще ги направя с масло, обърнати на обратно, както ме посъветвахте.
Що се отнася до препичането, точно това ми е проблемът - опасявам се, че няма да ги печа достатъчно дълго и ще ги извадя преди да са готови.
Бихте ли ми казали ориентировъ4но един час - 30 мин, 1 час, 1 час и 30 мин ?



Тема гъбитенови [re: mellisa]  
Автор Kultivirana ()
Публикувано22.12.04 17:40



в загрята фурна НЕ повече от 30 мин. и са готови .)

някой каза гъби и ...



Тема Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбитенови [re: mellisa]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано22.12.04 17:45



Нали ти казах -- на око -- свиват се и си пускат водата -- значи са готови.

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?


Тема Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбитенови [re: Eдин]  
Автор mellisa (le solitaire)
Публикувано22.12.04 18:01



Да, каза ми и ти благодаря.

Но само за да ти обясня защо все пак настоях - когато преди 3 месеца направих за първи път в двайсет и... годишния си живот ориз, го изсипах от пакета директно в нагорещеното олио в тигана
Мисля, излишно е да казвам резултата

Така 4е при мен °на око° дале4 не е достатъ4на ориентация



Тема Re: Спешно ! Помогнете ми за гъбитенови [re: mellisa]  
Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано22.12.04 18:14



Според мене 30 мин. са им достатъчно, но в случая най-важното е, че са с масло, а маслото прегаря, за разлика от олиото и зехтина.
Затова поглеждай отвреме-навреме и като видиш, че маслото става леко кафяво ги изваждаш.
Разбира се, като имаш предвид, че ще се отдели доста сок при печенето трудно ще прецениш, макар че маслото изплува отгоре.
Затова си карай по време - 30-40 мин.
Тавичката по средата на фурната, температурата - 130°-150°.
В тавичката може да не слагаш допълнително вода, но можеш много лекичко да намажеш дъната на гъбите с олио, за да не се залепят.
Ако намажеш цялата тавичка, олиото просто ще прегори и ще си имаш ядове с чистенето.
Успех!

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."


Тема Re: гъбитенови [re: Kultivirana]  
Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано22.12.04 18:16



Ами, защото си култивирана.
Ако беше диворастяща, друго щеше да е...

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."


Тема Re: гъбитенови [re: Sapiens-s-s]  
Автор Kultivirana ()
Публикувано22.12.04 18:33



Не, вече не съм - само никът ми е такъв,
ама не си го сменям

Sapiens-s-s
! Получиха се най-после тези картофи в микровълновата.
След третия опит...
Благодаря за търпението, че обясни как .)




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.