Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:26 01.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Интересна салата от жито  
Автор BabaYaga (зла вещица)
Публикувано13.12.04 15:20

Здравейте!

Споделям една интересна и доста по мой вкус салата, която опитах наскоро: сварява се една ч. чаша жито (с 1/2 лъжичка сол във водата), нарязва се стрък праз, 1 чушка, 2 домата и се смесват със житото. Подправя се със сол, може и с малко лимон.

Наздраве :)

Тема Интересна салата от жито - 2нови [re: BabaYaga]  
Авторбypkaнчe (Нерегистриран)
Публикувано13.12.04 16:02

сварено жито, консерва риба тон в олио, ситно нарязан пресен лук (ако няма пресен, става и с кромид, но предварително смачкан, за да не люти). идеалната салата-вечеря.
само че, признавам, правилан съм го само с едно френско предварително обработено жито, което се вари за 5 минути. не знам как става с нашенското.

Тема Сигурно е с повече варене...нови [re: бypkaнчe]  
Автор BabaYaga (зла вещица)
Публикувано13.12.04 16:17

И мен ме почерпиха с такова, дето е предварително обработвано и салатата стана за 5 минути... Както и да е, смятам да опитам с нашенско

П.П. Твоята вариация също звучи много интересно.

Тема Re: Интересна салата от жито - 2нови [re: бypkaнчe]  
Автор ezeroto (тихо и дълбоко)
Публикувано19.12.04 15:40

Тези салати дали ще станат и с овесени ядки?

"Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно за него."

Тема Вегетарианска салатанови [re: ezeroto]  
Автор Znak (Удивен)
Публикувано19.12.04 16:09

По принцип, във вегетарианската кухня (по-точно в сурово-вегетарианската) се правят подобни салати с овесени ядки или елда. Пробвай, но от личен опит мога да кажа че не е вкусно, въпреки че е много полезно. Въпрос на вкус... кой знае, може би ще ти хареса.
Но недей да вариш овесените ядки, само ги накисни за една нощ във вода.

Errare humanum est !

Тема Re: Вегетарианска салатанови [re: Znak]  
Автор ezeroto (тихо и дълбоко)
Публикувано19.12.04 16:19

Да, аз точно накиснати имах предвид, защото иначе става много воднисто и лигаво. Ядох подобна салата в една приятелка рускиня, само че не беше с елда, ами с някакво друго житно растение, което не запомних- беше много вкусна!

"Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно за него."

Тема Re: Интересна салата от жито - 2нови [re: ezeroto]  
Авторбypkaнчe (Нерегистриран)
Публикувано19.12.04 16:38

с овесени ядки не съм пробвала, но съм правила салатата с ориз, вместо с жито и също е трепач.

Тема Права синови [re: ezeroto]  
Автор Znak (Удивен)
Публикувано19.12.04 16:48

Права си, в руската кухня е много разпространена употребата на зърна. Какви ли не ястия правят от тях. Ние просто не сме свикнали, нямаме традиция.
Ако си зададеш въпрос , какво може да се приготви от пшеничени зърна, първото което ще ти дойде наум е варено жито със захар и орехи и после ще се мъчиш да се сетиш за още, а то не е много....
А салатата с жито хич не е лоша. Заслужава си да се опита.

Errare humanum est !

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.