Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:31 15.01.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Филе от херинганови  
Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано04.12.04 12:32



Кажете, моля ви, как се приготвя това - пече ли се, панира ли се, само се пържи ли...
Благодаря...

"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/


Тема Re: Филе от херинганови [re: anbra]  
Автор w_pooh (само наблюдава)
Публикувано04.12.04 17:24



Според мен я панирай и след това се приготвя сос - майонеза и горчица в равни количества. Сокаът на един лимон, може и малко кисели краставички много ситно нарязани....



Тема Re: Филе от херинганови [re: anbra]  
Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано04.12.04 18:10



Херингата, както и мерлузата са риби с фино месо.
Стават най-добре на пара.
Друг, по - различен вариант е панирането, по традиционния начин или "Орли".
Нищо не ти пречи и да я изпържиш само оваляна в брашно. Разбира се, след като я почистиш и махнеш главите...

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."


Тема Re: Филе от херинганови [re: anbra]  
Автор Гъceниk ()
Публикувано04.12.04 19:50



Наред с горе изброените начини на приготвяне, мога да ти предложа един вариант, който отнема малко повече време, но е много вкусен:

Филетата се запичат-задушават в тавичка с малко бяло вино и мазнина, за не повече от 5-6 минути. Отделно се приготвя сравнително гъст сос бешемел, като към края се прибавят и 1-2 л горчица и соса, в който се е пекла рибата. Филетата се подреждат в тавичка и се поливат с бешемела. Отгоре се изсипва 1 пръст картофено пюре и всичко се запича за около 15-20 минути, до като се образува коричка



Тема Re: Филе от херинганови [re: anbra]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано04.12.04 20:02



Само да попитам. Колко е голяма тази херинга?

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?


Тема Re: Филе от херинганови [re: Eдин]  
Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано04.12.04 21:17



ами някакви тънковати филета около 13-15 см дълги

"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/


Тема Re: Филе от херинганови [re: anbra]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано04.12.04 21:48



Те не се готвят. Държиш ги в саламура и ги ядеш почти сурови с лук, краставички, лимон или въобще на салата. Може и по-сериозна трушия да се направи. Е, може и да се сготвят, разбира се, но не знам какво точно ще остане от тях.

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?


Тема Re: Филе от херинганови [re: Sapiens-s-s]  
Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано04.12.04 23:35



Мерси за напомнянето да махна главите, но тъй като знам че това усилие надвишава моите възможности, просто рибата е филе - демек взела съм мерки...

"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/


Тема Re: Филе от херинганови [re: Eдин]  
Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано04.12.04 23:38



Ама те са замразени... и освен това никой вкъщи няма да яде сурова риба...

"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/


Тема Re: Филе от херинганови [re: anbra]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано05.12.04 00:10



И аз не ядях сурова риба, докато не си купих неконсервирана херинга за първи път. Ако искате да си останете конформисти, опържи я и не я мисли повече. Това не е риба, която да заслужава чак толкова внимание.









-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?



Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.