|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Филе от херинга
|
|
Автор |
anbra (коя ли е тя) |
Публикувано | 04.12.04 12:32 |
|
Кажете, моля ви, как се приготвя това - пече ли се, панира ли се, само се пържи ли...
Благодаря...
"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
| |
Тема
|
Re: Филе от херинга
[re: anbra]
|
|
Автор |
w_pooh (само наблюдава) |
Публикувано | 04.12.04 17:24 |
|
Според мен я панирай и след това се приготвя сос - майонеза и горчица в равни количества. Сокаът на един лимон, може и малко кисели краставички много ситно нарязани....
| |
|
Херингата, както и мерлузата са риби с фино месо.
Стават най-добре на пара.
Друг, по - различен вариант е панирането, по традиционния начин или "Орли".
Нищо не ти пречи и да я изпържиш само оваляна в брашно. Разбира се, след като я почистиш и махнеш главите...
"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
| |
|
Наред с горе изброените начини на приготвяне, мога да ти предложа един вариант, който отнема малко повече време, но е много вкусен:
Филетата се запичат-задушават в тавичка с малко бяло вино и мазнина, за не повече от 5-6 минути. Отделно се приготвя сравнително гъст сос бешемел, като към края се прибавят и 1-2 л горчица и соса, в който се е пекла рибата. Филетата се подреждат в тавичка и се поливат с бешемела. Отгоре се изсипва 1 пръст картофено пюре и всичко се запича за около 15-20 минути, до като се образува коричка
| |
Тема
|
Re: Филе от херинга
[re: anbra]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 04.12.04 20:02 |
|
Само да попитам. Колко е голяма тази херинга?
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
Тема
|
Re: Филе от херинга
[re: Eдин]
|
|
Автор |
anbra (коя ли е тя) |
Публикувано | 04.12.04 21:17 |
|
ами някакви тънковати филета около 13-15 см дълги
"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
| |
Тема
|
Re: Филе от херинга
[re: anbra]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 04.12.04 21:48 |
|
Те не се готвят. Държиш ги в саламура и ги ядеш почти сурови с лук, краставички, лимон или въобще на салата. Може и по-сериозна трушия да се направи. Е, може и да се сготвят, разбира се, но не знам какво точно ще остане от тях.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
|
Мерси за напомнянето да махна главите, но тъй като знам че това усилие надвишава моите възможности, просто рибата е филе - демек взела съм мерки...
"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
| |
Тема
|
Re: Филе от херинга
[re: Eдин]
|
|
Автор |
anbra (коя ли е тя) |
Публикувано | 04.12.04 23:38 |
|
Ама те са замразени... и освен това никой вкъщи няма да яде сурова риба...
"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
| |
Тема
|
Re: Филе от херинга
[re: anbra]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 05.12.04 00:10 |
|
И аз не ядях сурова риба, докато не си купих неконсервирана херинга за първи път. Ако искате да си останете конформисти, опържи я и не я мисли повече. Това не е риба, която да заслужава чак толкова внимание.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|