|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 
| 
           
             | 
                 
                   | Тема |  Филе от херинга   |  |  | Автор | anbra (коя ли е тя) |  | Публикувано | 04.12.04 12:32 |  |  | 
           
 Кажете, моля ви, как се приготвя това -  пече ли се, панира ли се, само се пържи ли...
 Благодаря...
  
 "Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Филе от херинга  [re: anbra] |  |  | Автор | w_pooh (само наблюдава) |  | Публикувано | 04.12.04 17:24 |  |  | 
           
 Според мен я панирай и след това се приготвя сос - майонеза и горчица в равни количества. Сокаът на един лимон, може и малко кисели краставички много ситно нарязани....
  
 
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Херингата, както и мерлузата са риби с фино месо.
 Стават най-добре на пара.
 Друг, по - различен вариант е панирането, по традиционния начин или "Орли".
 Нищо не ти пречи и да я изпържиш само оваляна в брашно. Разбира се, след като я почистиш и махнеш главите...
 
 "Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Наред с горе изброените начини на приготвяне, мога да ти предложа един вариант, който отнема малко повече време, но е много вкусен:
 
 Филетата се запичат-задушават в тавичка с малко бяло вино и мазнина, за не повече от 5-6 минути. Отделно се приготвя сравнително гъст сос бешемел, като към края се прибавят и 1-2 л горчица и соса, в който се е пекла рибата. Филетата се подреждат в тавичка и се поливат с бешемела. Отгоре се изсипва 1 пръст картофено пюре и всичко се запича за около 15-20 минути, до като се образува коричка
  
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Филе от херинга  [re: anbra] |  |  | Автор | Eдин (такъв) |  | Публикувано | 04.12.04 20:02 |  |  | 
           
 Само да попитам. Колко е голяма тази херинга?
 
 -- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
 -- Ten watch.
 -- Such much?
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Филе от херинга  [re: Eдин] |  |  | Автор | anbra (коя ли е тя) |  | Публикувано | 04.12.04 21:17 |  |  | 
           
 ами някакви тънковати филета около 13-15 см дълги
 
 "Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Филе от херинга  [re: anbra] |  |  | Автор | Eдин (такъв) |  | Публикувано | 04.12.04 21:48 |  |  | 
           
 Те не се готвят. Държиш ги в саламура и ги ядеш почти сурови с лук, краставички, лимон или въобще на салата. Може и по-сериозна трушия да се направи. Е, може и да се сготвят, разбира се, но не знам какво точно ще остане от тях.
 
 -- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
 -- Ten watch.
 -- Such much?
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 
  Мерси за напомнянето да махна главите, но тъй като знам че това усилие надвишава моите възможности, просто рибата е филе - демек взела съм мерки...    
 "Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Филе от херинга  [re: Eдин] |  |  | Автор | anbra (коя ли е тя) |  | Публикувано | 04.12.04 23:38 |  |  | 
           
 Ама те са замразени...
    и освен това никой вкъщи няма да яде сурова риба... 
 "Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: Филе от херинга  [re: anbra] |  |  | Автор | Eдин (такъв) |  | Публикувано | 05.12.04 00:10 |  |  | 
           
 И аз не ядях сурова риба, докато не си купих неконсервирана херинга за първи път. Ако искате да си останете конформисти, опържи я и не я мисли повече. Това не е риба, която да заслужава чак толкова внимание.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 -- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
 -- Ten watch.
 -- Such much?
 
 
 |  |  |  |  
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички) |   | 
 |