Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:24 15.11.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Скумрия на фурна със специален соснови  
Автор Sapiens-s-s (този, същият)
Публикувано31.08.04 22:37



СКУМРИЯ СЪС СОС НА ФУРНА

( инспирирано от А.)

В подходяща тавичка се поставят 4-5 глави лук, нарязани на едро, 2-3 с.л. зехтин (олио), сол и чаша вода.
Тавичката се поставя на средното ниво на загрята до 200 градуса фурна и лукът се задушава до омекване.
Една и половина супена лъжица брашно се разтваря с две чаши вода и зе добавя към вече омекналия лук.
Разбърква се добре и се връща във фурната до леко сгъстяване на соса или около 15 мин.
В така сгъстения сос се изсипва сокът от 7-8 домата, настъргани или разбити в блендер.
Разбърква се добре, добавя се 1 дафинов лист, 2-3 скилидки чесън, малко сол и пак се връща във фурната, за да се посгъсти.
Две - три средни скумрии (или филе от скумрия),почистени и измити , цели или на подходящи парчета, леко посолени се поставят в сгъстения сос, като преди поставянето им в соса се поставя доста ситно нарязан девисил и/или магданоз.
Рибата се полива добре със соса и се запича още 15 минути.

Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре...


Тема Re: Скумрия на фурна със специален соснови [re: Sapiens-s-s]  
Автор Лokyмka (диетична)
Публикувано31.08.04 23:28



Бих добавила и малко тарос. Откак го пробвах с риба винаги го слагам, много ми хареса.



Тема Re: Скумрия на фурна със специален соснови [re: Лokyмka]  
Автор Sapiens-s-s (този, същият)
Публикувано01.09.04 01:24



Таросът е най-подходящата подправка за риба или рибена чорба, но девисилът е много подобен по аромат и могат за риба да се заместват като подправки.

Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре...


Тема Re: Скумрия на фурна със специален соснови [re: Sapiens-s-s]  
Автор Sapiens-s-s (този, същият)
Публикувано01.09.04 21:20



Днес пробвах с тарос - става чудесно и с тарос, много си пасва с риба.

Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре...


Тема Re: Скумрия на фурна със специален соснови [re: Sapiens-s-s]  
Автор Лokyмka (диетична)
Публикувано03.09.04 10:41







Тема Re: Скумрия на фурна със специален соснови [re: Sapiens-s-s]  
Автор Betonka (Kamionka)
Публикувано15.09.04 13:37



ribata e gotina po tozi nachin

Mydrecyt jivee za da razsyjdawa wyrhu gluposta, a glupakyt za da ebe jena mu


Тема Re: Скумрия на фурна със специален соснови [re: Sapiens-s-s]  
Авторy4acтниk (Нерегистриран)
Публикувано03.12.04 12:32



Тъй като наближава Никулден, реших че тази заслужаваща внимание рецепта може да бъде прехвърлена напред. Можете да добавите и други прелестни рецептички, от които да се възползваме за празника.



Тема Re: Скумрия на фурна със специален соснови [re: Sapiens-s-s]  
Автор Dafna (притеснителна)
Публикувано03.12.04 15:05



Много вкусно си го описал
Така правя шаран и не ми е минавало през акъла да пробвам със скумрия. Чудесна идея



Тема Re: Скумрия на фурна със специален соснови [re: Лokyмka]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано03.12.04 21:46



Права си. Тарос/естрагон е подправка, която у нас май не се уважава много. В нашия край се тачи специално. Слагат го на всекакви манджи, но си е най-добре на риба, пиле и, колкото и да ти е чудно, на картофена манджа.



Тема Re: Скумрия на фурна със специален сос [re: Sapiens-s-s]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано03.12.04 21:54



Сапиенс, поклон за знанията ти и уменията, надявам се, но таросът и дивисилът, изобщо не са подобни по аромат и не си заместват. Поне у наше село, не ги мешаме. Дивисилът е с много свеж аромат, макар и доста силен. Таросът е почти не ароматен за някои хора, но винаги се усеща в гозбата. След термичната обработка, придобива специфичен малко тежък дъх. Употребяваме го често за обогатяване на аромата на леките меса на пиле или бяла риба, или за приглушаване на дъха на овче месо.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.