|
Тема
|
гъбки, гъбки
|
|
Автор | rъбka (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.12.04 13:39 |
|
Гъби могат ли да се замразяват според вас във фризер - и по какъв начин, бланширани, небланширани ...
| |
Тема
|
Re: гъбки, гъбки
[re: rъбka]
|
|
Автор | y4acтниk (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.12.04 17:20 |
|
Имаше подобна тема съвсем скоро, но не мога да ти дам линк.
Аз ги задушавам с масло вода и сол и ги замразявам на порцийки във фризера. Когато ми потрябват, просто ги плесвам в готвещото се ядене малко преди да стане готово.
| |
Тема
|
|
|
Автор | ani (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.12.04 23:38 |
|
izmivam gi, izchistvam gi i vav frizera
| |
Тема
|
|
|
Автор |
w_pooh (само наблюдава) |
Публикувано | 02.12.04 07:12 |
|
Според мен е излишно, защото през цялата зима продават гъби, а като се замразят и после размразят, те почерняват....
Така, че по-добре да се купуват пресни, котаго ти трябват...

| |
Тема
|
[re: w_pooh]
|
|
Автор | u4astnik (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.04 09:30 |
|
Наистина продават гъби през цялата година. Аз просто купувам по-голямо количество за да ги приготвя наведнъж, а не да се занимавам при всяко готвене. Освен това почти винаги готвя нещо, което става най-бързо от наличните продукти в хладилника, а порцийка готови замразени гъбки с масълце и черно пиперче са чудесна добавка към любимите ми пилешки филенца със сметана, които се приготвят за максимум 20 минути.
Освен това въпросът беше по какъв начин се съхраняват и аз споделих опита си. Не ми се иска и тази тема да прерасне в безмислен спор!
| |
Тема
|
[re: w_pooh]
|
|
Автор | rъбka (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.04 11:05 |
|
Хм, права си разбира се, но става въпрос човек да има под ръка за всеки случай. Прибирам се да кажем късно и за най-лесно решавам да забъркам за 10 мин. едни спагети (или квото и да е)... е няма да тичам до пазара за гъби...
Сигурно почерняват, ако се замразят сурови
| |
|
|
|
|