Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:04 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Пикантна салатанови  
АвторNeznae6ta (Нерегистриран)
Публикувано12.11.04 16:39

Зная че се слага извара и сметана, но пикантния вкус от каква подправка идва? Пробвах наскоро с къри, но да си призная не се получи добре.
Е, чакам идеи за вкусна салатка

Тема Re: Пикантна салатанови [re: Neznae6ta]  
АвторИpeтo (Нерегистриран)
Публикувано12.11.04 16:54

Не е ли лют червен пипер? Не се сещам честно казано, защото никога не ми е била от най-любимите, но аз като нищо бих и метнала червен пипер (лют) и чесън - или на прах или истински - през пресата.

Автор Eдин (такъв)
Публикувано12.11.04 18:03

За каква пикантна салата става дума?

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?

Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано12.11.04 19:17

А нещо по въпроса какво съдържа изобщо тази салата?
Пикантността на нещо може да бъде от много неща...
И един коментар:
На тъпо зададен въпрос трудно можеш да очакваш нещо друго, освен тъп отговор.

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."

Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано12.11.04 23:24

Аз слагам майонеза, извара, малко кисело мляко за разреждане, червен пипер, чесън на прах за да не се мотаят твърди неща извътре и да е по-гладка. Май това е всичко и доста се доближава на вкус до тази на Кенар.

"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/

Тема Re: Пикантна салатанови [re: Sapiens-s-s]  
АвторAsss (Нерегистриран)
Публикувано13.11.04 00:54

Ако някой е успял да разбере какво се съдържа в някаква готова салата и е постигнал желания резултат, едва ли ще седне да пита в клуба.

Защо не си запазиш този род изводи, Сапиенс?

Такава салата си правим с домашна извара. Тя не накиселява, а сладни от млякото. Млякото, което ще пресичам за такава извара е варено и охлаждано няколко пъти. Да му отнема максимално маслеността, защото го правя с домашно мляко. Маслеността му пък намалявам максимално за по-голяма трайност на изварата. От каймака много маслената извара бързо добива тежък и лош дъх, независимо какви подправки се ползват.

Взимам желаното количество извара и го слагам в купа. Пресявам през гъсто сито (това което ползваме за пресяване на брашно) домашен лют червен пипер и смлян непосредствено преди това. Лютия пипер с времето (престоял) престава да е лют. Ние му казваме, че е изветрял, но дали е така... Мелим го с кафемелачката и го пресявам няколко пъти. Вземам най-ситното и го ползвам за да подлютя изварата. Колко люта (пикантна) ще я направиш зависи единствено от вашия вкус. Добавям и сол на вкус и това е.

Тема Re: коментарнови [re: Sapiens-s-s]  
Авторzaiadliv (Нерегистриран)
Публикувано13.11.04 08:56

Е защо сега , трудно ли беше само да помолиш за разяснение без да добавиш коментар по начин,който ще обиди човека? Недоволен съм да знаеш!

В отговор на:

На тъпо зададен въпрос трудно можеш да очакваш нещо друго, освен тъп отговор.

Тема Re: Пикантна салатанови [re: Asss]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано13.11.04 10:21

Аз все пак бих искал да отбележа, че беше по-добре да се уточни че става дума конкретно за "Пикантна салата" на Кенар, нали?!

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?

Редактирано от Eдин на 13.11.04 10:27.

АвторAsss (Нерегистриран)
Публикувано13.11.04 19:35

Днес бях в Метро и се сетих за салатата.

На кутията производство на Кенар (салатата, да не ме заядете, че Кенар произвежда кутии) на салатата с име Пикантна пишеше следното за съдържание: извара, майонеза, чесън, сол, червен пипер, растително масло.

Дано успееш да я сътвориш такава каквато ще ти хареса. Успех!

Тема Re: Пикантна салатанови [re: Asss]  
Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано13.11.04 21:33

Никак, ама никак не ми се влиза в безсмислени спорове.
Думата "пикантно" съвсем не означава "люто", а по-скоро "богато на остри и ароматни подправки".
Ако искаш да употребяваш неправилно термини и думи, може, но не и когато те четат много хора.
В къщи - може. С домашните - може.
Но с хора, които биха могли да го разберат и запомнят неправилно - не може.
Човек трябва да бъде отговорен за това, което прави или говори.
Ако не знаеш и прочетеш постингът-въпрос интересно ми е ти какво ще изобретиш като отговор без да имаш достатъчно първоначална информация.
Ако ти задам абсолютно тъпия въпрос "Кажете ми как да сготвя месото" ти, лично, няма ли да си кажеш "Егати кретена, не може ли да пише за какво точно месо става дума?"?
И пак повтарям - на неправилно и неясно зададен въпрос отговорът не е възможно да бъде правилен. Пък ти, ако много ти се иска, задавай си абсолютно неясни въпроси, съответно ще получиш огромно разнообразие от неинтелигентни отговори.
Силно се извинявам, задаването на некоректни и неясни въпроси може да е естествено за жените, но за мъжете е абсолютно неестествено.
С изключение на zaiadliv, разбира се, който не е ясно рак ли е или риба. Малко нещо безполово се държи... Той си кара по-скоро на принципа "На глупака всичко му се вижда или много просто, или прекалено сложно". Хе,хе, то си е за негова сметка...

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.