Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:58 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема HELPPP! Пъстърванови  
Авторkriskata (Нерегистриран)
Публикувано09.11.04 15:22

Моля ви за помощ!
Довечера трябва да впечатлявам един младеж с невероятните си готварски способности , които хич не са толкова невероятни.
Дайте идея как да приготвя пъстърва. Проблемът е, че ще имам най-много 2 часа за готвене!

Тема Re: HELPPP! Пъстърванови [re: kriskata]  
Авторluk4o (Нерегистриран)
Публикувано09.11.04 15:40

Почистваш размразената или прясната пъстърва, като не забравяш и люспите по кожата!
Разполовяваш по гръбнака и поръсваш обилно откъм разрязаната страна с подправка Котани - Средиземноморска подправка за риба.
Поливаш с олио или зехтин и оставяш в хладилника за 1/2 час. "Пържиш" в сух загрят тиган с тефлоново покритие първо откъм разрязаната страна, после откъм кожата до порозовяване.
Сервираш топла с лимон.
Ако младежът е синът ми, със сигурност ще го впечатлиш!

Публикувано09.11.04 15:41

Предварително се извинявам, ако проблемът ми ви е безинтересен или подобен е многократно коментиран, но чета този форум от скоро и не съм мяркала подобна рецепта, а диренето както обикновенно не работи!

Автор Иpeтo (ентусиаст)
Публикувано09.11.04 15:45

Ми щом е за младежа - хаде ще ти помагаме . Месото на пъртървата си е "самодостатъчно"както писа тук веднъж един Червоугодник, т.е. както и да го прготвиш все ще успееш да го шашнеш младежа.
Аз лично най я обичам така:
Измиваш и изчистваш рибата от всякъде. Намазваш я с разтопено масло отвън и отвътре (в коремчето) и я намазваш със сол. Пълниш корема с нарязан на ситно магданоз с лимонов сок (1) или с подчеснена квасена сметана и малко нарязан в нея копър (2). Увиваш рибката в алуминиево фолио и печеш. Времето ти е повече от достатъчно, ще успееш и гарнитура да приготвиш към рибката - задушени картофи или задушен подчеснен спанак. Да не забравиш да изстудиш бутилка бяло вино (по мой вкус - Траминер).
Много приятна и емоционална вечер ви желая !

"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get"

Тема Re: HELPPP! Пъстърва [re: Иpeтo]  
Автор Becи (сладкопойно)
Публикувано09.11.04 16:05

И аз правя горе-долу по същия начин като Ирето, само че предварително си накисвам копър и чесън на прах в зехтин и лимонов сок. След това намазвам хубаво рибката и я увивам във фолио. Пека около 30-40 мин. Сервира се полята със затоплена сметана. Гарнитура пожелание - задушени картофи, моркови, броколи.
Освен във фурна както е с фолиото може да се опече и на скара.

Тема Re: HELPPP! Пъстърванови [re: Becи]  
Публикувано09.11.04 16:48

Благодаря ви много!
Ще се пробвам пък дано стане добре.
Е, ако не стане ще замазвам положението с чар

Авторбypkaнчe (Нерегистриран)
Публикувано09.11.04 18:38

а може и просто да я изпържиш в тигана, предварително оваляна в брашно или галета.
става бързо, лесно и вкусно, по-близко до традиционния български мъжки вкус, отколкото варено-задушеният вкус на приготвената във фолио.

Тема Re: HELPPP! Пъстърванови [re: бypkaнчe]  
Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано09.11.04 21:14

Съгласен съм с тебе относно мъжкия вкус.
А и мъжете обичат да ги очароват не точно на масата, а на място, застлано с чаршафи...
Личен опит...
Аз съм привърженик на мариноването на пъстървата в неголямо количество лимонов сок за около час.
След това може да се прави както искаш.
Аз лично бих предпочел да сготвя на пара риба с толкова фино месо.
Да я обезкостя внимателно, т.е., да махна кожата, да отделя внимателно филетата и да ги залея с бял сос, тип "Бешамел", вариант с хрян.
Това не отнема кой знае какво време.
Но за по-начинаещи - овалване в брашно и пържене.
Като сос може да се направи млечно-орехов сос. Без чесън, като се има предвид интимната ситуация.

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."

Автор w_pooh (малък и сладък)
Публикувано10.11.04 07:16

Можещ да направиш пъстърва на шиш - ефектно, бълзо и вкусно.
Намазваш пъстървата хубаво с лимон и да престои около 1/2 час, след което трябва да намериш дълъг шиш или дървено шишшче, ако едно е малко поставяш две от двете страни. Печеш на скара, като на скарата печеш също и зеленчуци - патладжан, тиквички, червен лук, които предварително си обмазала от двете страни с мазнина. Всичко се поднася на дървена дъска, като пъстървата е повдигната с шишовете на подлажка от зеленчуци....

Тема Re: HELPPP! Пъстърванови [re: Sapiens-s-s]  
Публикувано10.11.04 13:08

За този вид очароване, мисля, че нямам проблеми
А на пърженето не съм привърженик, хем мирише, хем е вредно.

Както и да е. Благодаря пак на всички /макар и в реплика на Sapiens-s-s/ Мисля, че се справих отлично и усилията ми бяха възнаградени.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.