Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:53 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Салата от тикванови  
АвторMapи (Нерегистриран)
Публикувано06.11.04 17:37

Някой да знае точната рецепта, ДАЛИ Е ВКУСНА СУРОВА

Тема Re: Салата от тикванови [re: Mapи]  
Автор Jennifer (Scarlet)
Публикувано06.11.04 23:07

Въпрос на вкус, естествено.
Някои обичат сурови картофи, тиквички, гъби, месо, кайма... Знам ли какво още.
Можеш да си настържеш на дребно едно пхарче тиква и да пробваш с малка доза, за да видиш дали ще ти хареса.
Иначе все едно да ме убеждава някой, че спанакът и копривата са много вкусни. Като не ми харесват, какво да правя?

Тема Re: Салата от тикванови [re: Jennifer]  
Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано07.11.04 00:05

Аз започвам да те убеждавам.
Значи, нарязваш много на ситно една маруля, на средно едро една връзка пресен лук, нарязваш също на средно едро 200 гр.(около две шепи) спанак.
Разбира се, не споменавам, че всичко предварително е изчистено и измито.
Объркваш добре салатата и и слагаш САМО сокът от един лимон, нищо друго, нито мазнина, нито сол.
Опитваш.
Ако не ти хареса, значи, че наистина не обичаш спанак...
Обаче ако ти хареса, значи можеш и да си сготвиш агнешко със спанак и пресен лук, което просто няма начин да не ти хареса.

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."

Редактирано от Sapiens-s-s на 07.11.04 00:14.

Тема Re: Салата от тикванови [re: Sapiens-s-s]  
Автор Jennifer (Scarlet)
Публикувано07.11.04 10:21

Да, поправям се. Това е единственият начин, по който мога да ям спанак. Но с мазнина и оцет, естествено. Добре че ме подсети.
Обаче пък готвен - хайде да не казвам НИКОГА, но не вярвам някога да ям такова, освен ако не съм в някаква критична ситуация:))
По-голяма гадост може би е само салатата от глухарчета. Бляксииииииии!

Тема Re: Салата от тикванови [re: Jennifer]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано07.11.04 10:24

Това е вече критична ситуация. Да не би да си алергична?

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?

Тема Re: Салата от тиква [re: Jennifer]  
Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано07.11.04 22:04

Жалко, салатата от радика е една от любимите ми...
Обаче все пак опитай с много малко зехтин или олио и повечко лимон, може да ти хареса. Между другото, в много диети лимоновият сок замества успешно посоляването, нещо обърква вкусовите рецептори на езика и ти се струва, че е достатъчно солено, освен киселото. Пробвай...

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."

Тема Re: Салата от тикванови [re: Eдин]  
Автор Jennifer (Scarlet)
Публикувано08.11.04 08:07

Да, алергична съм към някои неща, да.

Тема Спаначена супа с картофинови [re: Jennifer]  
АвторCoня (Нерегистриран)
Публикувано01.12.04 23:04

И аз не обичам комбинацията от спанак с ориз и много трудно го ядях. Докато не измислих моя зеленчукова супа със спанак. Много я обичам. Това си е супа с една главичка лук, картофи на кубчета, моркови, много спанак, около една връзка магданоз /или колкото ти е приятно/ (може да се добави киселец, лапад). Застройва се с кисело мляко, може и яйце.
Почти съм сигурна, че така ще ти хареса, а и е пълна с витамини.

Тема Re: Салата от тикванови [re: Sapiens-s-s]  
Автор w_pooh (само наблюдава)
Публикувано02.12.04 07:10

Къде може да се намерят листа от радика.....страхотни са.... За пръв път ги опитах в Солун и след това от там си донесох няколко килограма, но в София не съм видяла да се продава.....
Е, мога да събера на пролет, но по парковете тя е "облагородена" от кучета и деца....
За това ако някой знае къде продават ... да каже...
Попарват се листата за 2-3 мин в кипяща солена вода..... изцеждат се, докато изстине и се залива с хубав зехтин и много лимон....
Сервира се с препечен хляб и паста от маслини.....и забравяш какво ядеш.....

Тема Re: Салата от тикванови [re: w_pooh]  
Авторrъбka (Нерегистриран)
Публикувано02.12.04 11:21

Миии, излизаш напролет на едно съботно или неделно излетче и си набираш. В планината не са "облагородени", а и не са се надишали с автомобилни газове и подобни софийски гадости...
Само - доколкото знам е добре листата да се берат преди или по време на цъфтежа, щото след това нагарчат повечко.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.