Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:13 09.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Кюфтета от коприва?нови  
Автор Dafna (притеснителна)
Публикувано01.11.04 10:08

Вчера ми донесоха доста коприва. Иска ми се да я сготвя по по- различен начин и се сетих за кюфтета. За съжаление в книгите, които имам няма такава рецепта. Има единствено за кюфтета от спанак. Страх ме е да експериментирам за да не я съсипя....
Правил ли е някой нещо такова? Има ли рецепта?
Предварително благодаря

Тема Re: Кюфтета от коприва?нови [re: Dafna]  
АвторCтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано01.11.04 10:21

Пробвай да я панираш става много хубава.

Тема Re: Кюфтета от коприва?нови [re: Cтeфaн]  
Публикувано01.11.04 11:41

Как да я панирам?
Сварявам я и стръкче по стръкче я панирам? Или я сварявам и вземам с лъжица, потапям бързо в пането и пържа? Или как?
Нещо не ми е ясно

АвторCтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано01.11.04 11:53

Ако е млада копривата не е нужно да я вариш измиваш я оставяш я да се оцеди от водата хващаш 5-6 стръкчета за дръжките потапяш в смес от брашно и яйце и пържиш в сгорещено олио.Ако копривата ти е по стара просто я потопи за 4-5 секунди във вряща вода и пак същата процедура.

Тема Re: Кюфтета от коприва?нови [re: Cтeфaн]  
Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано01.11.04 13:27

По абсолютно същия начин се панира и магданоз и става много вкусен.

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."

Тема Re: Кюфтета от коприва? [re: Sapiens-s-s]  
Публикувано01.11.04 14:26

хора, вие ще ме докарате до истерия...ама какъв магданоз??? Колко трябва да панирам за да се нахраним...Аз съм убедена, че и панирани семенца от копър няма да са зле...но все пак...струва ми се прекалено пипкаво...
А копривата ми е точно 2 големи пазарски плика, ама натъпкани. Единия ще го сготвя на каша....както баба ми правеше едно време. Но другия плик ....как да панирам стръкче по стръкче...та те даже са връхчета от коприва

Автор Sapiens-s-s (човек)
Публикувано01.11.04 15:05

Какво те притеснява? Магданозът на малка китка, потопен в панировката става доста по обем и след като го изпържиш става много вкусен.
Я си направи една хубава каша от копривата.
Ама не много гъста, по-вкусна е.
А тая коприва, която ти е в повече можеш спокойно да изсушиш, сухата коприва става идеално и за каши, и за супи, и за добавяне към нещо при необходимост.
И за чай.
Аз веднъж затворих в бурканчета, заедно с бульона, в който беше вряла, но след това не ми хареса вкусът и.
Най-добре си е сушена.

"Мъдрецът се ражда, за да се самоусъвършенства, глупакът - само за да умре..."

Автор w_pooh (малък и сладък)
Публикувано02.11.04 06:27

Сваряваш копривата хубаво в подсолена вода, защото по това време е по-жилава. Прецеждаш я през гивгир и в дълбок съд смесваш:
1 яйце, черен пипер, магданоз, 1 каф. чашка ориз, който сваряваш преди това, сол и 2 суп. л. брашно. Всичко се смесва добре и се оформят кюфтетата. Овалвам ги в галета или брашно.Пържа ги в тефлонов тиган с малко мазнина, като ги обръщам по-често, за да се задушат от вътре. По същия начин правя и кюфтета от спанак, като него само млко го кипвам в солена вода, а акое замръзен става дори по бързо.

Тема Re: Кюфтета от коприва?нови [re: w_pooh]  
Публикувано02.11.04 09:19

Ееее...мерси Аз също я четох тази рецепта със спанак, но незнах дали ще се получи добре с копривата.
Днес ще го направя

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.