Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:36 12.11.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема гараш кремнови  
Авторmill (Нерегистриран)
Публикувано12.10.04 03:31



Здравейте,
Може ли някой да ми напише рецепта за гараш крем. Ще съм Ви много благодарна!



Тема Етонови [re: mill]  
Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано12.10.04 11:23



един от Кулинар:
400 мл сметана
150 гр. захар
500 гр. шоколадов кувертюр
1 с.л. ром
Сметаната и захарта се бъркат докато се разтвори захарта. Прибавя се предварително разтопения на водна баня шоколадов кувертюр. Сместа се охлажда и се разбива до получаването на гъста, леко пухкава смес с шоколадов цвят.



Тема Re: Етонови [re: az]  
Автор _Mepakлия_ (Инженер)
Публикувано12.10.04 12:54



Гараш крема не е сметанов
Една от рецептите която знам е с 7 жълтъка, пудра захар, 125г чисто масло и какао. разбива се маслото и йълтуците с захатра и се слага какаото.



Тема Re: Етонови [re: _Mepakлия_]  
Авторmill (Нерегистриран)
Публикувано12.10.04 22:08



Благодаря,
и аз зная, че гараш крема не е със сметана, просто не знаех съотношението между жълтъците и маслото.



Тема Re: гараш кремнови [re: mill]  
Автор Диянa (Velina's mom®)
Публикувано13.10.04 05:28



1 пакетче масло се разбива с 200 грама пудра захар, 3 яйца и 3 супени лъжици какао.



Тема Re: гараш кремнови [re: mill]  
Автор w_pooh (малък и сладък)
Публикувано13.10.04 08:44



Оригиналният крем за торта Гараш от сладкарницата на хотел Балкан е:
400 г каймак;
400 г шоколад;
200 г захар
Каймакът се слага в широк съд, за да заври със захарта. След завиране се отстранява от огъня и се прибавя шоколада. Бърка се непрекъснато до стопяването на шоколада. Оставя се да изстине и се слага в хладилник 2-3 часа. След това се изважда и се разбива с миксер преди да се нанесе върху блатове.
Заливка:
150 г шоколад
50 г масло
Шоколадът се разтопява на водна баня и след това се прибавя маслото и хубаво се смесва. Нанася се върху блатовете не много топъл равномерно.



Тема Re: гараш кремнови [re: w_pooh]  
Автор Tia Nicol ()
Публикувано13.10.04 16:34



А къде са орехите, крема за торта Гараш е с орехи ?????

vivere est militare


Тема Re: гараш кремнови [re: Tia Nicol]  
Автор w_pooh (малък и сладък)
Публикувано13.10.04 19:13



За съжаление орехите не се слагат в крема, а блатовете се приготвят от смлени орехи....
Блат: - 6 броя
200 г смлени орехи;
200 г захар;
20 г брашно
Всичко се разбива добре. Намазват се три броя тавички за торта с олио и брашно. Сместта се нананя в много тънък слой. Пече се в силна фурна до зачервяване и веднага много внимателно се отлепва с нож. Оставят се да изстинат и тогава се мажат с крема.



Тема Re: гараш кремнови [re: w_pooh]  
Автор Dip ()
Публикувано14.10.04 00:29



А какво е каймак? (млечен продукт или нещо друго?)



Тема Re: гараш крем [re: Dip]  
Автор w_pooh (малък и сладък)
Публикувано14.10.04 07:26



Каймакът се получава при първечната топлинна преработка на прясното мляко. Прясното мляко в началото още сурово го "бият", за да му извадят маслото, след това се преработва топлинно в автоклави и тогава се отделя каймакът. В него също има масло, но в по-млък процент. Той също се отделя. и се съхранява като замръднал продукт, защото е по-малко траен от маслото. За съжаление се продава само за сладкарската промишленост в големи количества. Ще се опитам да разбера, къде човек може да си намери каймак и на дребно и ще пусна съобщение. В голяма част от кремовете не се слега масло, а каймак, защото са стегнати като маслените, а не са толкова тежки за консумация. А освен това, ако не се съхранява правилно маслото гранясва и мерише, а каймакът, тъй като съдържа по-малко процентно съдържание масло, не гранясва.....




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.