|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
гараш крем
|
|
Автор | mill (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.10.04 03:31 |
|
Здравейте,
Може ли някой да ми напише рецепта за гараш крем. Ще съм Ви много благодарна!
| |
Тема
|
Ето
[re: mill]
|
|
Автор | az (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.10.04 11:23 |
|
един от Кулинар:
400 мл сметана
150 гр. захар
500 гр. шоколадов кувертюр
1 с.л. ром
Сметаната и захарта се бъркат докато се разтвори захарта. Прибавя се предварително разтопения на водна баня шоколадов кувертюр. Сместа се охлажда и се разбива до получаването на гъста, леко пухкава смес с шоколадов цвят.
| |
|
Гараш крема не е сметанов
Една от рецептите която знам е с 7 жълтъка, пудра захар, 125г чисто масло и какао. разбива се маслото и йълтуците с захатра и се слага какаото.
| |
Тема
|
Re: Ето
[re: _Mepakлия_]
|
|
Автор | mill (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.10.04 22:08 |
|
Благодаря,
и аз зная, че гараш крема не е със сметана, просто не знаех съотношението между жълтъците и маслото.
| |
Тема
|
Re: гараш крем
[re: mill]
|
|
Автор |
Диянa (Velina's mom®) |
Публикувано | 13.10.04 05:28 |
|
1 пакетче масло се разбива с 200 грама пудра захар, 3 яйца и 3 супени лъжици какао.
| |
Тема
|
Re: гараш крем
[re: mill]
|
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
Публикувано | 13.10.04 08:44 |
|
Оригиналният крем за торта Гараш от сладкарницата на хотел Балкан е:
400 г каймак;
400 г шоколад;
200 г захар
Каймакът се слага в широк съд, за да заври със захарта. След завиране се отстранява от огъня и се прибавя шоколада. Бърка се непрекъснато до стопяването на шоколада. Оставя се да изстине и се слага в хладилник 2-3 часа. След това се изважда и се разбива с миксер преди да се нанесе върху блатове.
Заливка:
150 г шоколад
50 г масло
Шоколадът се разтопява на водна баня и след това се прибавя маслото и хубаво се смесва. Нанася се върху блатовете не много топъл равномерно.
| |
|
А къде са орехите, крема за торта Гараш е с орехи ?????
vivere est militare
| |
|
За съжаление орехите не се слагат в крема, а блатовете се приготвят от смлени орехи....
Блат: - 6 броя
200 г смлени орехи;
200 г захар;
20 г брашно
Всичко се разбива добре. Намазват се три броя тавички за торта с олио и брашно. Сместта се нананя в много тънък слой. Пече се в силна фурна до зачервяване и веднага много внимателно се отлепва с нож. Оставят се да изстинат и тогава се мажат с крема.
| |
Тема
|
Re: гараш крем
[re: w_pooh]
|
|
Автор |
Dip () |
Публикувано | 14.10.04 00:29 |
|
А какво е каймак? (млечен продукт или нещо друго?)
| |
Тема
|
Re: гараш крем
[re: Dip]
|
|
Автор |
w_pooh (малък и сладък) |
Публикувано | 14.10.04 07:26 |
|
Каймакът се получава при първечната топлинна преработка на прясното мляко. Прясното мляко в началото още сурово го "бият", за да му извадят маслото, след това се преработва топлинно в автоклави и тогава се отделя каймакът. В него също има масло, но в по-млък процент. Той също се отделя. и се съхранява като замръднал продукт, защото е по-малко траен от маслото. За съжаление се продава само за сладкарската промишленост в големи количества. Ще се опитам да разбера, къде човек може да си намери каймак и на дребно и ще пусна съобщение. В голяма част от кремовете не се слега масло, а каймак, защото са стегнати като маслените, а не са толкова тежки за консумация. А освен това, ако не се съхранява правилно маслото гранясва и мерише, а каймакът, тъй като съдържа по-малко процентно съдържание масло, не гранясва.....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|