Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:53 30.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Свински пържоли с горчицанови  
Автор Teди (с Огънче)
Публикувано08.10.04 17:57

Чух за свински пържоли с горчица, но не знам дали се слага още нещо, как се подготвя месото за печене. Пече се в тавичка във фурната.
Имате ли подобна рецепта?

Тема Re: Свински пържоли с горчицанови [re: Teди]  
Авторбypkaнчe (Нерегистриран)
Публикувано08.10.04 18:08

аз използвам този начин понякога - и за пържоли, и за риба.
начуквам леко пържолите, намазвам от двете страни с малко мазнина и горчица и пека.

Тема Re: Свински пържоли с горчицанови [re: бypkaнчe]  
Автор Teди (с Огънче)
Публикувано08.10.04 18:14

Ама то много лесно... мерси, бурканче
Сол и/или други подправки слагаш ли под горчицата?

Авторбypkaнчe (Нерегистриран)
Публикувано08.10.04 19:22

не слагам сол, защото горчицата обикновено си е солена.
мъжът ми си ръси и чубрица на пържолите, ама без мен - това ми се струва светотатство :)))

Тема Re: Свински пържоли с горчицанови [re: бypkaнчe]  
Автор Teди (с Огънче)
Публикувано09.10.04 12:28

Мерси, ще пробвам в най-скоро време

Автор Deliya (непознат )
Публикувано12.10.04 17:01

През септември гледах едно предаване на Иван Звездев с тази рецепта, после я изпробвах и много ми хареса.

Значи следа като се намажат пържолките от двете страни с горчица се овалват в следната смес - галета, чубрица, сол, черен пипер, червен пипер, босилек, абе каквито подправки искаш.

Тънкостта е, че се пекат не в обикновена тава, а на скарата на фурната, а под нея се слага тази голяма плоска тава на всяка фурна ( не знам точно как се казва ама всяка печка я има), пълна с вода.

И так печеш. Става доста бързо - 30 - 40 мин.

Автор honey13 (scorpio)
Публикувано12.10.04 21:24

Purvo iskam da se izvinja za majmunitsata, no kompa sdade ne6to bagaja
U doma se pravi po slednija na4in - vzima se par4e svinski vrat ~ 1 - 1 1/2 kg i ne se reje na purjoli, a kakto e tsjalo dobre se izmiva, naturkva se sus sol i 4eren piper, i sled tova dobre se namazva s gor4itsa. Slaga se v tavi4ka s voda i se pe4e kato se obru6ta njakolko puti i se poliva sus sosa. Stava mnogo krehko!

Ралица, 20.Х.02г.

Тема Re: Свински пържоли с горчица [re: honey13]  
Автор Teди (с Огънче)
Публикувано13.10.04 14:44

Страхотни идеи ми дадохте
Не сме почитатели на свинското месо, но май ще станем

Тема Свински пържоли със сос от горчицанови [re: Teди]  
Автор BabaYaga (зла вещица)
Публикувано15.10.04 16:06

Късно се включвам, ама нищо де:
В йенска тава слагам пържолите - начукани, посолени и подправени с черен пипер. Заливам с малко червено вино, в което съм разтворила 2 лъжици горчица. Хубаво е, ако има време пържолите да престоят в тази смес, ама и да няма - пак става вкусно. Пека като покривам тавата с фолио (щото по една или друга причина капак си няма )
Става хубаво и, ако смениш червеното вино с течна сметана. Най-готино е, ако имаш да отделиш около час и половина за печене на по-ниска температура (имам предвид около 180 градуса).

Автор Debora ()
Публикувано16.10.04 07:46

Мерси за името на тази тема :-)
Горчица, соев сос, сос чили - намазах си пържолките, и ги оставих да си починат за няколко часа в хладилника, а после след изпичането станаха страхотни!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.