Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:52 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Питка с мая без да се месинови  
Автор Sapiens-s-s (пък човек...)
Публикувано07.10.04 02:08



Лесна и бърза.

ПИТКА С МАЯ БЕЗ МЕСЕНЕ
===================
Пликче инстантна мая,
1 ч.л. сол,
щипка захар,
150-200 гр. сирене,
1 яйце,
1 каф.чашка олио,
1 чаша кисело мляко,
сода,
брашно, колкото да стане гъста каша.

Всичко се обърква и се изсипва в посипана с брашно тава, с набрашнена ръка се заравнява отгоре.
Нашарва се с вилица и се оставя да втаса 1-2 часа.
Преди да се сложи да се пече се напръсква с вода.
Пече се в силна фурна.

И аз искам да съм като Карлсон: "Умен, красив и прилично дебел..."


Тема Re: Ух, че хубаво!нови [re: Sapiens-s-s]  
Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано07.10.04 06:16




Но за невежите едно пояснение, ако обичаш - в предварително затоплена фурна ли се слага?
А колко сода?

"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/


Тема Re: Ух, че хубаво!нови [re: anbra]  
Авторбypkaнчe (Нерегистриран)
Публикувано07.10.04 11:17



почти всичко, що се пече на фурна, се слага в предварително загрята фурна - особено пък тестените изделия.



Тема Re: Ух, че хубаво!нови [re: anbra]  
Автор Sapiens-s-s (пък човек...)
Публикувано07.10.04 13:24



Бурканче вече ти е отговорила, но и аз да допълня - под израза "пече се на силна фурна" обикновено се разбира, че се слага, когато вече фурната е силна, т.е. напълно загрята. Нямам никакъв спомен нещо тестено да се слага в незагрята фурна.
Содата е около 1/3 чаена лъжичка.
Успех!

И аз искам да съм като Карлсон: "Умен, красив и прилично дебел..."

Редактирано от Sapiens-s-s на 07.10.04 13:30.



Тема Re: Питка с мая без да се месинови [re: Sapiens-s-s]  
АвторBTM (Нерегистриран)
Публикувано07.10.04 16:54



Този вариант на нещо тестено със сирене го има в рецептите на Пенка Чолчева като тутманик, с тази разлика, че вм. мая се използва 1 чаша кисело мляко с 1ч.л. сода за хляб като набухвател.



Тема Re: Питка с мая без да се месинови [re: BTM]  
Автор Sapiens-s-s (пък човек...)
Публикувано07.10.04 18:02



За съжаление нямам книга на Пенка Чолчева, но така или иначе нищо ново няма под слънцето. Особено в тестените работи.
И винаги може да се каже за която и да е рецепта: "Аз я знам, ама в друг вариант...", нали с това са известни българите, че какъвто и виц да им кажеш веднага ще ти кажат "А, аз го знам, ама в друг вариант"...

И аз искам да съм като Карлсон: "Умен, красив и прилично дебел..."


Тема Re: Питка с мая без да се месинови [re: BTM]  
АвторStefka (Нерегистриран)
Публикувано07.10.04 22:28



Dobre de,
i da ne e tutmanik to pone prili4a na goliam muffin
Ni6to li4no Sapiens-s-s znam 4e dobar



Тема Re: Питка с мая без да се меси [re: Sapiens-s-s]  
Автор jara (morena)
Публикувано07.10.04 22:54



еее,това вече е за менмразя да меся,тъкмо за моя вкус е питката мерси



Тема Re: Питка с мая без да се месинови [re: jara]  
Автор Sapiens-s-s (пък човек...)
Публикувано07.10.04 22:59



Важното е да не се губи много време когато и без това го нямаш, пък и да стане вкусно и всички да са радостни и доволни.

И аз искам да съм като Карлсон: "Умен, красив и прилично дебел..."


Тема Re: Питка с мая без да се месинови [re: Sapiens-s-s]  
Автор зeлeнa тpeвичka (росна)
Публикувано08.10.04 20:59



А защо се слага и мая и сода?
А иначе много се радвам, че има и питки, които не се месят.
Ще я пробваме тези дни...




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.