Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:14 30.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Помогнете ми !нови  
Автор mellisa (le solitaire)
Публикувано28.09.04 13:06



Много ви моля за помощ, не знам към кой друг да се обърна...

До преди месец не можех и едно яйце да сваря, затова се записах на готварски курсове. И сега съм поканила приятели за да им покажа какво съм нау4ила. Обещах им, 4е ще е българско ястие.

Може ли някой да ми предложи нещо лесно за приготвяне (нямам желание ве4ерта да свърши с идването на пожарникарите), българско традиционно по възможност или поне да го правим в България и да е все пак вкусно (за съжаление и аз трябва да ям, така 4е това е задължително условие дори). Последно, да не вклю4ва свинско, но всякакво друго месо може.

Благодаря ви за помощта

Мелиса

Cupitor impossibilium


Тема Re: Помогнете ми !нови [re: mellisa]  
Автор KlSELlNA (Tainted Love)
Публикувано28.09.04 14:16



Здрасти! Аз също ще посрещам гости след няколко дни и смятам да се възползвам от множеството интересни рецепти в клуба



Тема Re: Помогнете ми !нови [re: mellisa]  
АвторF1 (Нерегистриран)
Публикувано28.09.04 15:18



А, че какъв е този готварски курс, щом там не се преподава за исконните български ястия!



Тема Re: Помогнете ми !нови [re: mellisa]  
Автор w_pooh (малък и сладък)
Публикувано28.09.04 17:13



Много неща могат да се предложат, но на първо време се сещам за "пиле кавърма" или "сърми с лозови листа или със зелеви листа". Може и "телешко винен кебап" , "имам баялдъ"....
Зависи колко хора ще бъдете, но ако сте 6 човека:
1 кг пилешко месо, по възможност пилешки гърди
150 г бекон
1 кг лук,
3-4 домата,
300 г. гъби,
червен пипер, сол, магданоз, черен пипер, кубче пилешки бульон, мазнина

Месото се нарязва на кубчета и се задушава в 3-4 суп. л. мазнина. Към месото се прибавя и беконът, нарязан на тънки лентички. Сега се сещам, че май трябва да се изключи свинското. В такъв случай вместо бекон се поставя повече мазнина.
В друг дълбок съд също с 3-4 с. л. мазнина се поставя почистения и нарязан лук и малко водичка да се задушава. След като лукът омекне се пставят и измитите и нарязани гъби, доматите (аз лично ги беля и нарязвам на кубчета), пилешкият бульон, черният пипер, червеният пипер и 100 г. вода. Захлупва се с капак и се оставя да се задуши. Към получената смес се прибавя и предварително обработеното месо и всичко се захлупва с капак и се оставя да поври около 30-40 мин. на бавен огън. Трабва да остане на мазнина преди да се извади. Накрая всичко се поръсва с нарязан на ситно магданоз. Може и да се постави и люта чушка, зависи дали се харесва.
Може да се сервира и в гювечета.
При сервиването може да се използа като хляб малки питки, предварително подгряти във фурна със сол и чубрица.

Редактирано от w_pooh на 28.09.04 17:16.



Тема Re: Помогнете ми !нови [re: F1]  
Автор mellisa (le solitaire)
Публикувано28.09.04 17:45



Живея извън България, което обяснява според мен защо в курса не са вклю4ени българската кухня и ястия.

Cupitor impossibilium


Тема Re: Помогнете ми ! [re: w_pooh]  
Автор mellisa (le solitaire)
Публикувано28.09.04 17:49



Благодаря !
И аз си мислех за сърми, но ще се затрудня с намирането на лозови или зелеви листа, така 4е този вариант е по-скоро трудно осъществим...
Предложената рецепта ме устройва, изглежда ми и сравнително лесна за осъществяване...

Cupitor impossibilium


Тема Re: Помогнете ми !нови [re: mellisa]  
АвторF1 (Нерегистриран)
Публикувано29.09.04 08:02



Това е ясно, друго имах в предвид. Щом си на курс, значи си плащаш, щом си плащаш, значи можеш да изискваш, щом можеш да изискваш, значи можещ да поискаш въпросния майстор да ти демонстрира/научи на едно типично българско ястие, ако не може – теглиш му една ...
А иначе

имаше преди време подобна молба, е за огън са повечето рецепти, но стават и за домашни условия!




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.