|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
"Чаени" яйца
|
|
Автор |
Sapiens-s-s (той, същият) |
Публикувано | 14.09.04 15:37 |
|
( Специално за Anbra, макар че знам, че няма да си направи труда да ги направи. )
"ЧАЕНИ" ЯЙЦА
============
Шест яйца се варят в подсолена вода 10 мин. Охлаждат се в студена вода.
Внимателно се разбива черупката така, че да се образуват пукнатини,
но без да се повреди ципата между черупката и белтъка.
По-нататък яйцата се варят 1 час в 700 мл. течност, която съдържа :
2 с.л. сол
2 ч.л. захар
2 с.л. соев сос
1/2 ч.л. семена от копър
2 ч.л. черен чай.
"Мразя да не знам..."Редактирано от Sapiens-s-s на 14.09.04 19:19.
| |
|
Лошото е, че сме алергични към анасон...
"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
| |
|
Те са за авторитет, може и без тях.
"Мразя да не знам..."
| |
Тема
|
Re: Благодаря
[re: anbra]
|
|
Автор |
Eдин (такъв) |
Публикувано | 14.09.04 19:57 |
|
Там има копър -- не анасон.
-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?
| |
Тема
|
Re: Благодаря
[re: Eдин]
|
|
Автор |
anbra (коя ли е тя) |
Публикувано | 14.09.04 20:11 |
|
Значи пак не съм внимавала..., стори ми се, че освен копъра, видях анасон...остава да съм си го измислила - не е невъзможно.
"Силата на духа е за предпочитане пред красотата на сълзите" /Еврипид/
| |
|
Аз коригирах рецептата, все още беше възможно.
Имаше "2-3 зърна анасоново семе". Не е много, но за хора, които не понасят този аромат ( аз също съм от тях...) явно и това е много.
Макар, че 2-3 семенца ще дадат само незабележим нюанс в 700 мл. течност, но дори и този нюанс за хора, които не понасят аромата може да бъде противен.
"Мразя да не знам..."Редактирано от Sapiens-s-s на 14.09.04 20:25.
| |
|
А защо да не се повреди ципата? Нали идеята е част от течността да проникне до яйцето? Веднъж съм правила такива яйца, видях ги като рецепта "Марсиански яйца" и станаха наистина красиви, но определено пукнатините преминаваха и през ципата.
| |
|
Ако пукнатините преминават "определено" през ципата, черупката просто ще се разпадне. Освен това, докато не се обели яйцето не е възможно да се разбере минавала ли е пукнатината през ципата или не.
"Мразя да не знам..."
| |
|
Wyzhishtavam vi se ot tyrpenieto i vseodajnosta.
Mydrecyt jivee za da razsyjdawa wyrhu gluposta, a glupakyt za da ebe jena mu
| |
|
Добре де, стават ли кафяви яйцата по твоя начин? Целите ли са еднакви на цвят или по хода на пукнатините са по - силно оцветени?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|