Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:31 24.09.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Шницелинови  
Авторlna (Нерегистриран)
Публикувано24.08.04 05:17



Някой може ли да помогне с рецепта за шницели?

Many thanks in advance!



Тема Re: Шницелинови [re: lna]  
Автор w_pooh (малък и сладък)
Публикувано24.08.04 09:59



Най-хубавите, според мен, са "кълцаните шницели"
Купува се телешки шол (може и свински), измива се хубаво, оформя се като руло, поставя се в камера или фризер, докато замръзне, но не много (за да може да се реже на тънко).
След като се извади се нарязват тънки шницели (широки около 1 пръст). Начукват се внимателно, за да не се скъсат самите шницели. Телешките шницели не се солят, защото при обработка месото се втвърдява и стават сухи.....
Панировка
Галета или царевично брашно. Солта се поставя в панировката.
Разбиват се 2 яйца и се разреждат с малко прясно мляко. Също се посоляват и яйцата.
Мазнината трябва да е много добре загряла преди да се поставят шницелите...Първо шницелът се овалва с галета и след това се потапя в яйчената смес.
При свинските шницели месото може да се овкуси предварително с подправка за барбекю или марината, или соев сос... на вкус.

Шницели могат да се оформят и от кайма, омесена като за пържени кюфтета, само дето се оформя като шницел и пак се панира....


Редактирано от w_pooh на 24.08.04 10:00.



Тема Re: Шницелинови [re: w_pooh]  
Авторlna (Нерегистриран)
Публикувано24.08.04 10:26



Много ти благодаря!!!! Толкова много са ми се прияли шницели, а пък тук няма от каде да се купят и ... направи си сам



Тема Re: Шницели?-ОСТАВЕТЕ !нови [re: lna]  
АвторПOЛИ (Нерегистриран)
Публикувано24.08.04 11:59



ЗА КАКВО ВИ СА ШНИЦЕЛИ, ВИЖТЕ КАКВА ХУБАВА РЕЦЕПТА ЗА БИСКВИТИ СЪМ ВИ ДАЛА. ОЯДОХТЕ СЕ С ТОВА МЕСО !



Тема Re: Шницелинови [re: w_pooh]  
Автор Eдин (такъв)
Публикувано24.08.04 13:20



"Кълцан шницел" означава "шницел от кълцано месо", т.е. от кайма. Описаните в дадените рецепти шницели не са кълцани, а са "обикновени" шницели.

-- Liebchen - sweetnessheart, what watch?
-- Ten watch.
-- Such much?


Тема Re: Шницелинови [re: lna]  
Автор Mишo Шaмapa (най-добрия)
Публикувано24.08.04 17:18



Ами моя приятел виенчанин ми даде следната рецепта:
месо от свински бут се начуква хубаво, соли се и се пиперосва
овалва се в 1 брашно 2 яйце 3 галета и се пържи в МАСЛО. Важно е тигана да се тръска през цялото време, за да бухне хубаво шницела

За гарнитура картофена салата позната във Виена като ердепфел
- вариш картофи, белиш и режеш на тънки колелца.
- взимаш на кило картофи 250гр говежди бульон
- в купата на салатата смесваш бульона с олио, оцет (кокото все дно ще слагаш в салатата) + 1 супена лъжица захар на 300 гр картофи. Сега можеш да сложиш и по-малко ако не искаш усещаемо сладка. Слагаш накълцан лук.
- прибавяш картофите, бъркаш и плюскаш с кеф и се чувстваш австриец

...чики на, чики на-на-на


Тема Re: Шницелинови [re: Mишo Шaмapa]  
Авторlna (Нерегистриран)
Публикувано25.08.04 01:42



Пак съм аз. А, шницелите, които продаваха в полуфабрикати, раздаваха по столове и т.н от кайма ли са направени?



Тема Re: Анти шницелинови [re: lna]  
Автор Scarlet (J _ _ _ _ _ _ r)
Публикувано25.08.04 16:36



Има едни шницели - готови направени от кайма и с галета.
Отврат! Тънки са като подметка!
Не знам на коя фирма са, но за тях мога да кажа само всичко най-лошо.

Има едни други - готови изпържени - за тях мога да кажа добри неща:)



Тема Re: Шницелинови [re: lna]  
Автор Petyata (на тръстиката)
Публикувано25.08.04 18:16



Шницелите, които все още се сервират в много заведения, продават се като полуфабрикати и се сервират в столове са абсолютна гнъз и са от кайма.
Истинският шницел се прави от чисто месо - аз лично предпочитам телешкото.

Не дразнете клетката лъвът е паянтов


Тема Re: Кълцани шницелинови [re: lna]  
АвторTimon (Нерегистриран)
Публикувано25.08.04 21:29



КЪЛЦАНИ ШНИЦЕЛИ

1 кг кайма – смляна от нетлъсто свинско или телешко месо, 2 с.л. галета, щипка сода бикарбонат – изгасена в 1 с.л. кисело мляко, 1 яйце, сол на вкус и повечко черен (или бял) пипер.
Омесваш много добре каймата с всички останали продукти. Готовата смес разделяш на топки – от 1 кг кайма излизат около 12-14 шницела.
Отделно си приготвяш: плоска чиния с брашно, дълбока чиния с разбити яйца и малка тавичка с повече галета.
Всяка топка кайма оформяш като кебапче. Овалваш го първо в брашното, след това го топиш в яйцето. Накрая го слагаш в тавичката с галета и го затрупваш хубаво с нея. Разплескваш го (както си е в галетата), оформяш го като шницел – т.е. елипса, изтупваш го леко и го слагаш настрана в сух плосък съд. Така – докато ти свършат топките кайма. Наредените един върху друг готови шницели, оставяш да отлежат за час-два в хладилника.
Пържиш ги в повечко сгорещено олио, предварително потопени в разбито яйце.

NB! Ако приготвиш по-голямо количество шницели, тези които са ти „излишни” в момента, можеш да съхраниш като полуфабрикат за по-дълго време във фризера и оттам да си вадиш и пържиш колкото бройки искаш. За целта след като са ти отлежали приготвените шницели в хладилника, разпределяш ги на бройки, като между всеки шницел слагаш лист полиетиленово фолио. Количеството за едно пържене нареждаш един върху друг в стереопорена подложка, слагаш в пликче за фризер, след което замразяваш. Когато са ти необходими шницели (например за гости или за вечеря) – изваждаш едно пакетче от фризера, оставяш ги да се размразят по естествен начин и само пържиш...




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.